PRINT PAGINA

Noorderlichtreis Kaamos

Mystieke reis naar het sprookjesachtige blauwe en groene licht in Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht

Met een lijndienstvlucht van Finnair vlieg je 15 december aan het einde van de ochtend van Amsterdam, via Helsinki, naar het Finse Rovaniemi op de poolcirkel. In Rovaniemi word je verwelkomd door reisleider Ruben en ontmoet je de reisgezellen waarmee je samen een geweldige week gaat beleven. Per transferbus word je naar Luosto gebracht, een piepklein dorpje in centraal Lapland en zeer geschikt voor dagelijkse noorderlichtjachten. Je checkt in bij de receptie en geniet van een heerlijk dinerbuffet in het restaurant. Het is al vroeg donker, dus er is direct bij aankomst misschien al kans op noorderlicht. Ruben laat niets aan het toeval over, en zodra de kans aanwezig is neemt hij jou mee naar de beste noorderlichtlocaties in Luosto. Overnachting in Luosto.

Dag 2

Dag 2 Sneeuwscooters en noorderlicht?

Na een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel staat de eerste activiteit op het programma: een sneeuwscootersafari door het Pyhä-Luosto Nationaal Park. Eerst pas je de thermokleding in het safarihuis van Lapland Safaris, daarna loop je naar de sneeuwscooters. Nadat je een uitgebreide instructie hebt gekregen begint onder begeleiding van de gids de safari door het heuvellandschap. Halverwege stop je bij een “Finse Kota” voor een warm drankje bij het open vuur. Je rijdt met 2 personen per scooter. Gedurende de safari kun je wisselen van bestuurder. Pak ’s middags je rust of misschien wil je alvast een selectie maken uit de noorderlichtfoto’s van gisteravond? Waarschijnlijk kun je op dag 2 al dusdanig goed het noorderlicht voorspellen, dat je misschien al je eerste eigen verwachting kunt maken voor de aankomende avond en nacht? Maar geen zorgen; Ruben houdt sowieso alles nauwlettend in de gaten. Diner in Hotel Luostotunturi. Overnachting in Luosto.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3 uur

Dag 3

Dag 3 Een vrije dag in de Lapse wildernis

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag in te delen zoals je zelf wenst! Ga eventueel met Ruben mee op een mooie tocht naar de Lampivaara heuvel waar de amethistmijn is gevestigd. Of ben je een skiër en wil  je de skipiste van Luostotunturi proberen? Na het dinerbuffet ga je bij gunstige weer- en noorderlichtcondities weer op jacht naar het noorderlicht. Overnachting in Luosto.

Dag 4

Dag 4 Noorderlicht rendiersafari in Salla

Na het laatste ontbijtbuffet in Luosto vertrek je per bus naar het kleine plaatsje Sallatunturi, vlak bij de Russische grens. Deze plek wordt omringd door niets anders dan de oneindige wildernis, met een taiga bos welke zich uitstrekt tot aan Siberië. Je verblijft in een Sallainen bungalow, even buiten het centrum van Sallatunturi, op ca. 10 tot 15 minuten wandelen van het Kiela restaurant waar elke dag het ontbijt en diner wordt verzorgd. Ook in Salla wordt de thermokleding voor je geregeld. Direct op de eerste avond ga je na het diner naar het Salla rendierpark. De rendieren staan al op je te wachten en met een eigen slee en eigen rendier trek je met de gidsen door de bossen naar een bevroren moeras. De gidsen maken een vuur en zorgen voor warme drank en een kleine snack. Hopelijk maak je deze avond een foto van het noorderlicht boven je rendier. Overnachting in Sallainen bungalows.
Duur rendier-programma: ca. 3 uur

Dag 5

Dag 5 Sneeuwscooteren!

Na het ontbijtbuffet in het Kiela restaurant staan de sneeuwscooters alweer op u te wachten. Speciaal voor de Noorderlichtreizigers is er een exclusieve 3 tot 4 uur durende safari uitgestippeld. Je rijdt met 2 personen per scooter door de bossen, over bevroren moerassen en meertjes en bij goede sneeuwcondities naar de top van een heuvel. Bij goed weer zul je zelfs Rusland kunnen zien liggen. Halverwege de tocht geniet je bij een vuurtje van een picknick soeplunch. De rest van de dag heb je de tijd om te ontspannen. Tijdens het diner krijg je zoals gebruikelijk een noorderlichtbriefing door Ruben. Hopelijk volgt er een succesvolle noorderlichtjacht. Het voornaamste voordeel van de Sallainen bungalows is de gunstige ligging; het ligt namelijk praktisch naast één van de betere noorderlichtlocaties van Sallatunturi. Overnachting in Sallainen bungalows.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3-4 uur

Dag 6

Dag 6 Sneeuwschoenwandeling en ijsvissen, met wildernisgids

Na het ontbijtbuffet is het tijd voor een bijzondere natuurexcursie. Een lokale wildernisgids neemt je op sneeuwschoenen mee de besneeuwde wildernis in. Tijdens de tocht (ca. 3 a 4 km) langs de flank van de Pirttivaara heuvel leer je allerlei fascinerende weetjes over arctische natuur. Vervolgens kan je zelfs de nationale sport en ‘meditatie’ van Lapland uitproberen: ijsvissen! Luister tijdens het vissen eens hoe indringend stil het is. Boven een vuurtje in een Lapse hut verwarmt de gids een lekker drankje en broodje. Neem zeker je camera mee, want de besneeuwde bomen en mossen vormen een prachtig contrast met de pastelkleurige Kaamos lucht.  Tenzij het bewolkt is en je mooie zwart-wit foto’s kan maken. Overnachting in Sallainen bungalows.
Duur sneeuwschoenwandeling met ijsvissen: ca. 3-4 uur

Dag 7

Dag 7 Laatste dag in Winterwonderland® en wildernis diner

De laatste volle dag in Lapland. En de invulling is helemaal aan jou! Lekker ontspannen, cross country skiën of gewoon rondwandelen door Sallatunturi. Of misschien een optionele excursie ter plaatse bijboeken, zoals een huskysafari? Sowieso wordt het opladen voor de allerlaatste noorderlichtjacht. Het laatste diner gaat op een bijzondere locatie plaatsvinden, een afgelegen hut omgedoopt tot een wildernis restaurant, speciaal voor deze groep noorderlichtjagers. Het is daarnaast een excellente noorderlichtlocatie. Hopelijk zijn de weer- en noorderlichtcondities gunstig en sluit je deze week in stijl af! Overnachting in Sallainen bungalows.
Duur wildernisdiner-programma: ca. 2-3 uur

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Na het ontbijtbuffet vertrek je per touringcar naar luchthaven Kuusamo. Hier neem je afscheid van je medereizigers en enthousiaste reisleider, van Lapland, het noorderlicht en van het prachtige Kaamos. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je weer terug naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur