PRINT PAGINA

Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

Uitdagende noorderlicht- en fotografiereis in winters Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht

Welkom in het land van het noorderlicht

Je vliegt met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Kuusamo. Tijdens de transfer door het oneindige bos- en heuvellandschap van Fins Lapland maak je direct kennis met de zeer kundige maar vooral ook enthousiaste noorderlichtgids. Na aankomst in Sallatunturi check je in en zoek je je privé bungalow op en haal je je thermo-overall en laarzen op. Geniet van het eerste dinerbuffet in restaurant Kiela. Voor of na het diner krijg je de eerste noorderlichtbriefing en bij gunstige condities kan je meteen op pad voor de eerste noorderlichtjacht.
Overnachting in Sallatunturi.

Dag 2

Dag 2 Sallatunturi verkennen en noorderlichtjacht per rendier

Sallatunturi verkennen en noorderlichtjacht per rendier

Genieten, wakker worden in een fijn huisje met zodra je de gordijnen opendoet zicht op een prachtig winters landschap. Eerst opladen met een stevig ontbijt, daarna is de dag even aan jou. Ga lekker wandelen in de natuur of glij op lange latten de Sallatunturi heuvel af. Bestel als lunch je eigen rendierpizza in het pisterestaurant en bezoek de 300m² Snowlounge. Vroeg dineren, want na het diner vertrek je in authentieke houten sledes met een eigen rendier voor een heuse noorderlicht rendiersafari. Op een open plek maken de gidsen een groot vuur. Een uitstekende locatie voor het zien van noorderlicht.
Duur rendier-programma: ca. 3 uur
Overnachting in Sallatunturi.

Dag 3

Dag 3 Sneeuwscooteren en noorderlichtjacht op sneeuwschoenen

Sneeuwscooteren en noorderlichtjacht op sneeuwschoenen

Na het ontbijtbuffet in het Kiela restaurant is het tijd voor het sneeuwscooteren. Na een uitgebreide instructie volg je de gids door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop, onderweg wordt er gewisseld. Deze safari wordt exclusief voor deze groep noorderlichtjagers georganiseerd, zelfs inclusief een picknick “soep” lunch. De rest van de dag heb je de tijd om heerlijk te ontspannen. Na het vroege diner ga je met een wildernisgids op sneeuwschoenen de wildernis in. Met als doel om op het noorderlicht te jagen en hopelijk vast te leggen op de wat minder toegankelijke fotogenieke plekken.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3-4 uur (2 personen per scooter)
Duur noorderlichtjacht-programma: ca. 3 uur.
Overnachting in Sallatunturi.

Dag 4

Dag 4 Natuurexcusie rendierracen en diner in wildernis cabin

Natuurexcusie rendierracen en diner in wildernis cabin

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet in restaurant Kiela staat er een onvergetelijke dag op het programma, met alleen maar typisch Lapse activiteiten. Met een professionele wildernisgids ga je op sneeuwschoenen door de bossen en over bevroren moerassen. Een prachtige wandeling met interessante weetjes over de arctische natuur. Ook voor fotografie biedt deze tocht hele mooie uitdagingen. Dan beleef je iets wat nog bijna geen reiziger heeft meegemaakt: rendierracen! Rendierracen is een hele serieuze en professionele volkssport in Lapland. Tussendoor bereidt de lokale gids smakelijke rendierhamburgers boven het vuur. Na deze inspannende dag geniet je tijdens de laatste avond in Salla eerst van een smakelijk Laps diner in een wildernis cabin. Terug in Sallatunturi laat Marc niets aan het toeval over. Het kan dus wederom een lange noorderlichtavond worden...
Duur sneeuwschoen/rendierracen-programma: ca. 4-5 uur.
Overnachting in Sallatunturi.

Dag 5

Dag 5 Op noorderlichtjacht in Luosto

Op noorderlichtjacht in Luosto

Na het ontbijt verplaats je je van Oost-Lapland naar Centraal-Lapland. Maar dat is in dit wonderschone landschap zeker geen straf. De kans is groot dat je ook tijdens deze rit de camera gaat gebruiken. Na een korte rondleiding door het kleine Luosto weet je precies waar de beste noorderlichtplekken te vinden zijn en haal je de thermo overall en laarzen op. Na het diner ga je direct weer op jacht. Samen met een plaatselijke wildernisgids ga je op sneeuwschoenen de flanken van de Luostotunturi heuvel bedwingen, met hopelijk weer de allermooiste noorderlichtlocaties die een avonturier en/of fotograaf zich maar kan wensen! Ten laatste rond middernacht ga je weer terug naar het centrum van Luosto en zoek je jouw hotelkamer of bungalow op.
Duur noorderlichtjacht-programma: ca. 4-5 uur (afhankelijk van weercondities)
Overnachting in Luosto.

Dag 6

Dag 6 Huskysafari

Huskysafari

Even rustig uitslapen; het ontbijtbuffet staat tot 10 uur op je te wachten. Daarna staat de excursie op het programma die je eigenlijk móet doen in winters Lapland: de huskysafari! Een mooie tocht van 8 tot 10 km met één persoon in de slee en de ander achterop. Geniet ‘s avonds van het diner in het Kelo restaurant, opgetrokken uit hele boomstammen. Marc doet weer een noorderlichtbriefing en afhankelijk van de situatie ga je mogelijk noorderlichtjagen op ‘locatie meertje’ of ‘locatie veldje’.  
Duur programma incl. transfers en bezoek huskyfarm: ca. 2.5 uur (2 personen per slee)
Overnachting in Luosto.

Dag 7

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland

Laatste volle dag in Lapland

De laatste dag is in de ochtend en middag lekker vrijgelaten. Tip: je kunt in Luosto hele mooie wandelingen maken of bijvoorbeeld de magische Lampivaara met haar amethistmijn bezoeken. Marc zal je hier alles over vertellen. Na het laatste dinerbuffet in Lapland ga je vanavond voor de allerlaatste keer op noorderlichtjacht. Hopelijk sluit je de reis af in stijl.
Overnachting in Luosto.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar de luchthaven van Kittilä en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: