PRINT PAGINA

Noorderlichtreis Sallatunturi "Krokus"

“Op jacht naar het noorderlicht in the middle of nowhere”

Dag 1

Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht!

Welkom in het land van het noorderlicht!

Aan het begin van de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar de kleine luchthaven Kuusamo. Met een privé bus vertrek je samen met reisleider Marc en de medereizigers naar Sallatunturi, waarbij je onderweg de poolcirkel passeert. In Sallatunturi check je in bij de receptie van Sallatunturin Tuvat, en zoek je jouw privé bungalow op. Ook haal je de thermo-overall, laarzen en dikke gevoerde wanten op bij het safari huis. Zo ben je alvast goed uitgerust voor de vele uren die je de komende dagen in de Lapse natuur zal doorbrengen. Aan het begin van de avond geniet je van het dinerbuffet in het Kiela restaurant. Misschien is het direct op de eerste avond al prijs met het noorderlicht?
 

Dag 2

Dag 2 Rendiersafari

Rendiersafari

Een rendiersafari vanuit Salla Wilderness Park is een adembenemende ervaring. In alle rust geniet je vanuit je slee van de prachtige besneeuwde wereld. Maar niet voordat je van de gids een instructie hebt gekregen hoe het rendier te begeleiden. Daarna volgen we de gids en de overige rendieren door de prachtige besneeuwde wereld. Gedurende de tocht stoppen we een aantal maal, onder andere om de dieren wat te voederen, én om in een Lapse kota worstjes te grillen. Na het diner in Kiela restaurant volgt de noorderlicht briefing van Marc en bij gunstige condities een noorderlichtjacht.  

Duur rendier-programma: ca. 3 uur
 

Dag 3

Dag 3 Een dag in de wildernis!

Een dag in de wildernis!

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het Kiela restaurant staat er een tocht door het mooie winterlandschap op het programma. We vertrekken vanuit Salla Wilderness Park op sneeuwschoenen met een rugzak met kaart en voedsel. Onze outdoor gids leert je vandaag verschillende tricks, o.a. hoe te navigeren in deze besneeuwde wereld. Lukt het jou om door het bos en langs bevroren beekjes de verscholen wildernishut te vinden? In de hut mag je jouw eigen lunch boven het vuur bereiden. Misschien zie je nog een Siberische gaai (Fins: Kuukkeli) zitten? Leg een broodkruimel in je hand en grote kans dat deze vogel zonder mensenvrees het gewoon uit je hand komt eten. Een avontuur waarin we veel leren over de arctische natuur, veel plezier hebben en waanzinnig genieten van deze stille wereld. Na deze avonturen kan je de spieren even lekker ontspannen in je eigen bungalow voordat je weer aanschuift in het Kiela restaurant. Hopelijk kun je na het diner genieten van een mooie noorderlichtshow.

Duur wildernisprogramma: ca. 5 uur.

 

Dag 4

Dag 4 Sneeuwscooteren en noorderlichtjacht met rendieren

Sneeuwscooteren en noorderlichtjacht met rendieren

Na een deugddoende nachtrust in je gezellige bungalow kun je wederom genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet in het Kiela restaurant. Vervolgens is het tijd voor de sneeuwscootersafari! Na een uitgebreide instructie vertrek je met de professionele gidsen via goed gemarkeerde en geprepareerde paden door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop. Deze sneeuwscootersafari wordt exclusief voor de noorderlichtjagers georganiseerd, waarbij de gidsen een smakelijke lunch zullen verzorgen. Achteraf kun je even lekker opladen in je privé bungalow, want deze dag is nog láng niet voorbij. Na het diner wacht jou namelijk een onvergetelijke avondsafari met rendieren! Met je rendierrijbewijs op zak van de dagexcursie, vertrek je nu met eigen slee en rendier naar een donkere open plek in de wildernis. Terwijl de gidsen een flink kampvuur bouwen hopen we dat het noorderlicht aan de hemel danst.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3-4 uur
Duur noorderlichtjacht met rendieren: ca. 3 uur


 

Dag 5

Dag 5 Husky’s

Husky’s

Na het inmiddels bekende uitgebreide ontbijtbuffet in het restaurant staat er alweer een prachtige activiteit op het programma: een huskysafari van ca. 4 uur. De honden staan je bij het rendierpark al luidkeels op te wachten, en nemen je met al hun enthousiasme mee de natuur in. Eén persoon zit in de slee, de ander staat achterop en stuurt en remt. En tijdens een pauze bij het open vuur geniet je van een warme lunch. Na lekker wat vrije tijd in je bungalow praat Marc je rond het dinerbuffet bij over de actuele noorderlichtsituatie. Het is zaak om altijd goed voorbereid te zijn: batterijen opgeladen, camera en thermokleding in de buurt.
Duur husky-programma: ca. 4 uur

Dag 6

Dag 6 Dagtocht naar Oulanka Nationaal Park

Dagtocht naar Oulanka Nationaal Park

We bezoeken het Oulanka Nationaal Park, dikwijls uitgeroepen tot één van Europa’s meest fotogenieke Nationaal Parken. We volgen prachtige gemarkeerde routes terwijl de stilte van de arctische natuur en de storytelling van de gids van Salla Wilderness Park elkaar afwisselt. We lunchen in Oulanka. Halverwege de middag keren we weer terug naar Sallatunturi. Na het diner volgt er uiteraard weer een noorderlichtbriefing van Marc, en hopelijk een succesvolle noorderlichtjacht.

Duur Oulanka programma: ca. 4-6 uur
Transferduur Sallatunturi – Oulanka: ca. 1 uur

 

Dag 7

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland en wildernis diner

Laatste volle dag in Lapland en wildernis diner

Dit wordt alweer de laatste volle dag in Lapland. En de invulling is helemaal aan jou! Lekker ontspannen, skiën of rondwandelen door Sallatunturi? Of misschien vond je eerder deze week nog een leuke optionele excursie die je ter plaatse hebt bijgeboekt?
Sowieso worden de batterijen opgeladen voor de allerlaatste avond. Deze week wordt in stijl afgesloten; speciaal voor de Noorderlichtreizigers wordt er een diner georganiseerd op een afgelegen locatie in het Rendierpark. Uiteraard gebeurt dit in een gezellige, verwarmde hut.

Dag 8

Dag 8 Tot ziens, Lapland!

Tot ziens, Lapland!

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar luchthaven Kuusamo en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam.
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: