PRINT PAGINA

Noorderlichtreis Winterwonderland "Salla"

Beleef sprookjesachtig Sallatunturi mét noorderlichtgids

Dag 1

Dag 1 Welkom in Lapland!

Welkom in Lapland!

Aan het begin van de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar de kleine luchthaven Kuusamo. Met een privé-bus reis je samen met reisleider Marc de Mos naar Sallatunturi, waarbij je onderweg de poolcirkel passeert. In Sallatunturi check je in bij de receptie van Sallatunturin Tuvat, en zoek je jouw privé bungalow op. Ook haal je de thermo-overall, laarzen en dikke gevoerde wanten op bij het safari huis. Zo ben je alvast goed uitgerust voor de vele uren die je de komende dagen in de Lapse natuur zal doorbrengen.
Aan het begin van de avond geniet je van het dinerbuffet in het Kiela restaurant. Misschien is het direct op de eerste avond al prijs met het noorderlicht? Je ontdekt samen met Marc de beste noorderlichtlocaties in de omgeving van Sallatunturi, waar je je ook eventueel kan verwarmen bij een zelfgemaakt vuurtje.
 

Dag 2

Dag 2 Winterwonderland & noorderlicht rendiersafari

Winterwonderland & noorderlicht rendiersafari

Wakker worden in de witte wereld van Salla in je eigen bungalow; alleen dat is al een belevenis. Na het ontbijtbuffet in het Kiela restaurant heb je even alle tijd voor jezelf. De mogelijkheden zijn legio! Lekker rondwandelen, skiën of langlaufen? Na het diner ga je naar het Salla Rendierpark. De rendieren staan al op je te wachten en met een eigen slee en rendier trek je met de gidsen door de bossen naar een bevroren moeras. Daar heb je een perfect zicht op de noordelijke hemel. Terwijl je hopelijk de kans hebt om het noorderlicht en de rendieren samen op je droomfoto te zetten maken de gidsen op de achtergrond een open vuur. Ook wordt er voor een warm drankje gezorgd.
Duur rendier-programma: ca. 3 uur
 

Dag 3

Dag 3 Sneeuwscooteren en noorderlichtjagen

Sneeuwscooteren en noorderlichtjagen

Na een deugddoende nachtrust in je gezellige bungalow kun je wederom genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet in het Kiela restaurant. Vervolgens is het tijd voor de sneeuwscootersafari! Na een uitgebreide instructie vertrek je met de professionele gidsen via goed gemarkeerde en geprepareerde paden door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop. Achteraf kun je lekker ontspannen in je privé bungalow of een drankje doen in de pub. In het Kiela restaurant zul je weer genieten van het dinerbuffet, waarna we in de nabije omgeving gaan jagen op het noorderlicht.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 2 uur
 

Dag 4

Dag 4 Husky's en noorderlicht

Husky's en noorderlicht

Na het inmiddels bekende uitgebreide ontbijtbuffet in het restaurant staat er alweer een prachtige activiteit op het programma: een huskysafari van ca. 2 uur. De honden staan je bij het rendierpark al luidkeels op te wachten, en nemen je met al hun enthousiasme mee de natuur in. Eén persoon zit in de slee, de ander staat achterop en stuurt en remt.
Na lekker wat vrije tijd in je bungalow praat Marc je tijdens het dinerbuffet bij over de actuele noorderlichtsituatie. Het is zaak om altijd goed voorbereid te zijn: Batterijen opgeladen, camera en thermokleding in de buurt. Want het noorderlicht kan plots verschijnen, maar in sommige gevallen ook snel weer verdwijnen.
Duur husky-programma: ca. 2 uur
 

Dag 5

Dag 5 Dag in Winterwonderland en noorderlichtjagen

Dag in Winterwonderland en noorderlichtjagen

Voor diegene die het gisteravond extra laat hebben gemaakt met de noorderlichtjacht, heeft weer even wat extra tijd om uit te slapen. Geniet lekker in het Winterwonderland en onderneem waar je zelf zin in hebt. Misschien heb je wel interesse in een optionele safari? Of is dit het moment om eens de uitstekend geprepareerde skipistes te ontdekken? Op de infoborden naast de receptie vind je ongetwijfeld tal van mogelijkheden. In de pub is het gezellig met andere reizigers en onder het genot van een drankje worden sterke verhalen uitgewisseld. Na het diner ga je bij gunstige omstandigheden weer op jacht naar het noorderlicht.
 

Dag 6

Dag 6 Dag in Winterwonderland en noorderlichtjagen

Dag in Winterwonderland en noorderlichtjagen

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het Kiela restaurant is de dag weer aan jou. De besneeuwde bomen, de halfbevroren beekjes en het sprookjesachtige licht maken Sallatunturi sowieso een lust voor het oog. Misschien maak je een mooie wandeling naar de top van de Sallatunturi heuvel, voor een fenomenaal uitzicht? Of boek je een optionele excursie, om bijvoorbeeld op een bevroren meer met een lokale gids een gat te boren en te proberen een paar visjes te vangen? Na deze avonturen kan je de spieren weer lekker ontspannen in je eigen bungalow.
Vroeg op de avond staat het dinerbuffet weer klaar in het Kiela restaurant. Uiteraard verzorgt Marc weer een noorderlichtbriefing en gaan we bij gunstige condities weer jagen op het noorderlicht. 
 

Dag 7

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland en speciaal diner

Laatste volle dag in Lapland en speciaal diner

Dit wordt alweer de laatste volle dag in Lapland. En de invulling is helemaal aan jou! Lekker ontspannen of rondwandelen door Sallatunturi? Of misschien vond je eerder deze week nog een leuke optionele excursie die je ter plaatse hebt bijgeboekt?
Sowieso worden de batterijen geladen voor de allerlaatste noorderlichtjacht. Deze week wordt in stijl afgesloten; speciaal voor jou en de medereizigers wordt er een diner georganiseerd op een afgelegen locatie in het Wildernispark. Uiteraard gebeurt dit in een gezellige, verwarmde hut.
 

Dag 8

Dag 8 Tot ziens, Lapland!

Tot ziens, Lapland!

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar luchthaven Kuusamo en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam.
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: