PRINT PAGINA

Nuorgam Singles

Singlereis in the middle of nowhere van Noord-Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Arctisch Lapland

Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Ivalo en transfer naar Nuorgam, helemaal in het noordelijkste puntje van Fins Lapland. Eenmaal in Nuorgam aangekomen worden jullie verwelkomd door Marjatta en Raimo en hun zonen, met een heerlijke lunch. Na check-in krijg je alle informatie over het programma voor de komende dagen en de thermo-overall uitgereikt die je hier kunt gebruiken. Onder het genot van het diner maak je verder kennis met de medereizigers gevolgd door een uitgebreide uitleg over het noorderlicht. Hoe verhoog je de kans dit fenomeen te aanschouwen en hoe kun je het beste het noorderlicht fotograferen. Lekker warm aangekleed kun je 's avonds vanaf het ijs op de rivier Tenojoki kijken of je het noorderlicht al aan de hemel kunt ontdekken. Of neem plaats bij het kampvuur in de Lavu, een open hut langs het meer. Je gaat met z'n allen een mooie en bijzondere week tegemoet! Diner en overnachting.

Dag 2

Dag 2 Winterfun activiteiten

Na een goede nachtrust zo hoog in het Pure Noorden is er niets zo prettig als aanschuiven voor een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet van Marjatta. De dag start met een actieve sneeuwschoenwandeling (ca. 2 uur) door het Arctische landschap. De tocht wordt begeleid door een gids die jullie onderweg ook voorziet van een lekker warm drankje. Na de wandeling heb je vast trek gekregen en staat de lunch voor je klaar in Nuorgam Lodge. Na de lunch krijg je uitleg over typisch winterse materialen. Stepsledes, sneeuwschoenen, langlaufski’s heb je de gehele week tot je beschikking en zul je zeker plezier aan beleven in de sneeuw! Het einde van de middag heb je tijd ter vrije besteding. Trek er samen op uit en ontdek de omgeving met een mooie wandeling naar het dorp van Nuorgam. In de Nuorgam Lodge wordt de sauna warm gestookt. Diner en overnachting in Nuorgam Lodge.
Duur ochtendprogramma: ca. 2 uur

Dag 3

Dag 3 Sledetocht over de toendra en ijsvissen

Na het overheerlijke ontbijt is het tijd om te leven als iemand van de lokale bevolking. De groep wordt per slede achter een sneeuwscooter door de witte wereld gereden. Als je op de top van heuvels aangekomen bent voel je de kracht van de arctische wildernis en kun je genieten van het adembenemende uitzicht en de stilte van de natuur. De lunch wordt onderweg genuttigd in een typisch Lapse hut, een ‘’kota’’. De gids leert de groep hoe je vuur moeten maken en vertelt verhalen over de natuur, de wilde dieren in de omgeving en het leven van de lokale bevolking. Na de lunch is het tijd om kennis te maken met de hobby van de Lapse bevolking, ijsvissen! Als je een natuurtalent blijkt te zijn kun je met geluk zelfs een arctische forel of zalm vangen. Ben je liever actief dan hengelen naar vis, dan kun je ook de sneeuwschoenen onderbinden en nog een wandeling maken over de uitgestrekte vlakten. Bij terugkomst in Nuorgam Lodge is het tijd om te relaxen voordat het diner geserveerd wordt. Hopelijk verschijnt later op de avond het Noorderlicht aan de heldere hemel. Sauna, diner en overnachting in Nuorgam Lodge.
Duur programma: ca. 4 uur

Dag 4

Dag 4 Vrije dag

Vandaag kun je vrij besteden in de Lapse wildernis. Boek je nog een excursie, ga je relaxen of trek je er zelf of samen op uit met een van de typisch Lapse vervoersmiddelen? Bekijk het optionele programma voor meerdere excursies of vraag Marjatta om een lunchpakketje voor je eigen ontdekkingstocht. Voor een bijzondere dag raden wij je aan om de excursie naar Noorwegen en de Barentszzee bij te boeken. Einde van de dag kunt je uiteraard weer genieten van een saunabezoek en aanschuiven voor het diner. Overnachting in Nuorgam Lodge.

Dag 5

Dag 5 Sneeuwscootersafari en naar de rendierboerderij

Vandaag staat er een bijzondere activiteit op het programma. Kleed je na het ontbijt warm aan;  je gaat de schoonheid van de arctische natuur vandaag per sneeuwscooter beleven! Het is een mooie tocht over de hoger gelegen heuvels waarbij je met 2 personen plaatsneemt op een sneeuwscooter en de tocht brengt je helemaal naar Pulmankijärvi, de rivier op de grens van Finland en Noorwegen. Met een beetje geluk kom je nog wilde dieren tegen zoals elanden of rendieren. Onderweg wordt er gestopt om foto's te maken en om van bestuurder te wisselen. De totale afstand van de tocht is ca. 30 km. Na de lunch in Nuorgam Lodge bezoek je een lokale rendierboerderij, waar de rendierhouder je al opwacht in zijn traditionele Sami kostuum. Je mag de rendierhouder helpen bij het voeren van enkele rendieren terwijl hij je vertelt over het leven van en met deze prachtige beesten. Ook is er gelegenheid om te kijken of je aanleg hebt om er een te vangen met een lasso! Diner en overnachting in Nuorgam.
Duur ochtendprogramma: ca. 3 uur
Duur middagprogramma: ca. 2 uur

Dag 6

Dag 6 Huskytocht

Een paar dagen geleden zat je in de slede achter de sneeuwscooter, maar vandaag word jevoortgetrokken door dolenthousiaste husky’s! Na het ontbijt volgt de transfer naar de huskyfarm gebracht die in Noorwegen is gelegen. De reistijd bedraagt circa 30 minuten. Je maakt kennis met de sledehonden en je krijgt uitleg over het reilen en zeilen op de farm. Je zult merken dat de husky’s staan te popelen om met jou op pad te gaan! Samen met een medereiziger heb je je eigen slede en husky team. De één stuurt en de ander kan in de slee plaatsnemen. De ultieme plek om te genieten van de stilte en weidse besneeuwde landschap. De tocht duurt ca. 2 uur. Onderweg wordt er een warm drankje en wat snacks geserveerd bij een kampvuur en kun je wisselen van bestuurder. Nadat je de huskyhonden uitgebreid hebt gefotografeerd, word je weer naar Nuorgam gebracht voor de lunch. De middag is ter vrije besteding. Je kunt bijvoorbeeld gaan langlaufen, de sneeuwschoenen weer onderbinden en naar één van de kota's wandelen of de sauna induiken. Diner en overnachting in Nuorgam Lodge.
Duur programma: ca. 4 uur (incl. transfers)

Dag 7

Dag 7 Dag ter vrije besteding

Na het ontbijt heb je de dag voor jezelf. Bind de langlaufski's of sneeuwschoenen onder en maak samen met een reisgenoot een schitterende tocht over de rivier. Het is ook mogelijk om vooraf bij je reis excursies te boeken (zie overzicht met excursies op de site), denk bijvoorbeeld aan een extra sneeuwscootertocht. Wat de reis echter wel heel bijzonder maakt, is om te kiezen voor de King Crab safari. Je gaat onder begeleiding van een ervaren visser per boot de Noorse fjorden verkennen en op zoek naar de reusachtige King Crabs. Na vangst bereidt de visser de 'koningskrabben' ter plaatse, speciaal voor jou. Je hebt werkelijk nog nooit zoiets verrukkelijks geproefd en je kunt prachtige foto's schieten voor het thuisfront! Je staat nu eenmaal niet dagelijks met een reuzenkrab in je handen in Arctisch Lapland. Natuurlijk kun je ook ter plaatse bij Marjatta en Raimo nog vragen naar optionele excursies. Lunch in Nuorgam (tenzij je voor een excursie kiest). Deze laatste avond wordt een traditioneel Laps diner geserveerd in een typische Lapse hut "Kota" bij het kampvuur en zullen Marjatta, Raimo en hun zonen jullie vergezellen en vertellen over het lokale leven. Overnachting in Nuorgam Lodge.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Afscheid nemen is niet makkelijk van Nuorgam en van je gastvrouw en gastheer. Na het laatste uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet moet het er toch van komen. Nog een laatste souvenir kopen in het kleine winkeltje van Marjatta en het is tijd voor de transfer naar het vliegveld voor de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam. Op Schiphol is het dan tijd om medereizigers en misschien wel nieuwe vrienden gedag te zeggen.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur