PRINT PAGINA

Midweek Sneeuwscooter avontuur Lapland

Vakantie met de nadruk op lange sneeuwscootersafari's in Fins Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je vandaag naar Lapland. Na aankomst word je opgewacht door de gids, die je vervolgens naar het safarihuis op de luchthaven brengt. Na een korte instructie stap je op de aankomstdag gelijk al op de sneeuwscooter. Het avontuur kan beginnen! Onderweg wordt er gestopt voor een heerlijke outdoorlunch, alvorens je aankomt bij je slaapplaats voor vanavond. Diner en overnachting in Oivangin Lomakartano. 
Rijafstand op de sneeuwscooter: ca. 50 km

Dag 2

Dag 2 Door de bossen naar de heuvel Kuntivaara

Door de bossen naar de heuvel Kuntivaara

Huomenta - goedemorgen! Geniet van het heerlijke ontbijtbuffet. Je stapt vandaag op tijd op de sneeuwscooter, er staat een mooie dag voor de boeg. Je rijdt naar de top van de heuvel Kuntivaara. Vanaf de top heb je een panoramisch uitzicht over de omgeving die bij helder weer wel tot kilometers ver rijkt. De top zelf is ook erg indrukwekkend, hier vind je namelijk de echte mashmallow-bomen! Aan het eind van de dag is het tijd om terug te keren en geniet je van een heerlijk diner na een inspannende rit. 
Rijafstand op de sneeuwscooter: ca. 120 km

Dag 3

Dag 3 Sneewscooteren naar Posio en ijsvissen

Sneewscooteren naar Posio en ijsvissen

Na het ontbijt rijd je over het meer Kitkajärvi richting Posio. Naast een stop voor een outdoorlunch, is het ook tijd om het lokale ijsvissen te ervaren! Met een boor maak je gat in het ijs, hengeltje uit en wachten maar. Hoeveel vissen vang jij vandaag? Aan het eind van de dag keer je weer terug naar de accommodatie. 
Rijafstand op de sneeuwscooter: ca. 120 km

Dag 4

Dag 4 Sneeuwscooteren naar de rendierfarm en naar de huskyfarm

Sneeuwscooteren naar de rendierfarm en naar de huskyfarm

Na het ontbijt is het alweer tijd om op de sneeuwscooters te stappen. De route gaat vandaag naar Ruka en de eerste stop is bij de arctische inwoners van Lapland: de rendierfarm. De rendierhouder vertelt je over het leven met deze dieren en de tradities. Natuurlijk mag je de dieren zelf ook voeren en maak je een korte tocht met een slede. Na de rendierfarm lunch je in een gezellig restaurant in Ruka en is het tijd om afscheid te nemen van de sneeuwscooter. Per bus ga je naar de volgende stop van vandaag; de huskyfarm. Van een afstand hoor je honden al blaffen in al hun enthousiasme. Na een korte instructie, is het tijd om zelf plaats te nemen op de slede. Één persoon zit in de slede en de ander bestuurt het hondenteam. Een geweldige ervaring gegarandeerd! Aan het einde van de dag word je teruggebracht naar de accommodatie voor het diner.
Rijafstand op de sneeuwscooter: ca. 40 km

Dag 5

Dag 5 Terug naar huis

Terug naar huis

Aan elk avontuur komt helaas een eind. Na een uitgebreid ontbijtbuffet stap je weer terug in het vliegtuig naar Nederland. Tot ziens, Lapland! 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: