PRINT PAGINA

Winterwonderland weekend Rukahovi

Een actief weekend Lapland vanuit het bruisende hart van Ruka

Dag 1

Dag 1 Goedemorgen Lapland

Goedemorgen Lapland

Na een rechtstreekse vlucht naar Kuusamo word je met een transfer in circa 30 minuten naar Iisakki Village nabij Ruka gebracht. Hier geniet je van een lunch, neem je je thermokleding en het programma voor de komende dagen in ontvangst en maak je je op voor je eerste winterse activiteit, de sneeuwscootersafari! Na de instructie stap je per tweetal op de sneeuwscooter om door het winterse landschap te toeren. Einde middag word je naar hotel Rukahovi gebracht. Zorg dat je tijdig een hapje eet, want voor in de avond word je opgehaald voor een sledetocht onder de sterrenhemel. Hou de voorspellingen in de gaten want wellicht spot jij op deze eerste avond al wel het Noorderlicht.
Duur middagprogramma: circa 2,5 uur I Duur avondprogramma: circa 3 uur

Dag 2

Dag 2 Riverfloaten en een Laps diner

Riverfloaten en een Laps diner

Wanneer je vanochtend wakker wordt in winterwonderland geniet je van een uitgebreid ontbijt. Daarna maak je je op voor een bijzondere belevenis, riverfloaten. Met een speciaal drijfpak, dat je zowel warm als droog houdt, drijf je de ijskoude rivier af door een sprookjesachtig landschap. Uiteraard draag je ook een zwemvest en een helm en krijg je vooraf een goede instructie van de gids. Nadat je weer op de kant staat geniet je nog even na met een lekker warm drankje. In de avond maak je je op voor een kennismaking met lokale smaken. Je wordt opgehaald voor een heus Laps Diner.
Duur programma: circa 2,5 - 3 uur
 

Dag 3

Dag 3 Op huskysafari

Op huskysafari

Vandaag ben jij in control. Na het ontbijt ga je op weg naar de huskyfarm. Hier staan de honden al te trappelen om met jou op pad te gaan. Na een instructie is het aan jou. Je bestuurt je husky span met passagier door de met een pak sneeuw bedekte bomen. Halverwege is er de mogelijkheid om te ruilen van plek. Wanneer je plaats neemt in de slee heb je bovendien de kans dit mooie avontuur vast te leggen voor het thuisfront. In de middag heb je nog tijd om Ruka te ontdekken, een afdaling te maken of heerlijk te ontspannen en de belevenissen van de afgelopen dagen te laten bezinken.
Duur programma: circa 2,5 uur
 

Dag 4

Dag 4 Naar huis

Naar huis

Een laatste ontbijt in Lapland en dan is het tijd om richting de luchthaven te gaan. Een rechtstreekse vlucht brengt je weer terug naar Amsterdam. Aan boord kan het grote nagenieten beginnen.
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: