PRINT PAGINA

Mattarahkka Lodge 4 dagen

Verblijf vlakbij Kiruna maar toch midden in de wildernis

Dag 1

Dag 1 Welkom in Zweeds Lapland!

Welkom in Zweeds Lapland!

Met een lijndienstvlucht van Scandinavian Airlines vlieg je naar Kiruna in Zweeds Lapland. Vanaf hier word je per busje naar Máttaráhkká Northern Lights Lodge gebracht, op ongeveer 20 minuten rijden. Een warm welkom staat je te wachten waarbij je alvast je thermo kleding krijgt uitgereikt. Een heerlijke lunch zal snel geserveerd wordt. Je hebt in de middag tijd om de omgeving te verkennen en voor de enthousiastelingen liggen de sneeuwschoenen en langlaufki’s klaar om uit te testen. Geniet van een 2 gangendiner in de lodge. Overnachting in Máttaráhkká Nothern Lights Lodge. 

Dag 2

Dag 2 Tijd voor wat adrenaline

Tijd voor wat adrenaline

Vandaag staat de sneeuwscootertocht op het programma bovenop de berg Ednamvárri. Het prachtige uitzicht over de meest bekende bergen van Zweden zal je niet snel vergeten. Onderweg vertelt de gids het verhaal over de Sami en bezoek je een afgelegen Sami dorp. Na de tour geniet je van een lunch bij de lodge. Vanavond ga je op jacht naar het magische noorderlicht en leer je hoe je dit natuurlijke fenomeen het beste kan vastleggen op camera. Je krijgt een camera te leen van de accommodatie als je geen eigen camera hebt. Het enige wat je nodig hebt is een SD-kaartje. Eventueel kun je deze ook bij de accommodatie aanschaffen. Tijdens het wachten op het noorderlicht geniet je van een BBQ op het Aurora terras. Overnachting in Máttaráhkká Northern Lights Lodge. 
Duur sneeuwscootertocht: 3 uur, ca. 25 kilometer.
Duur BBQ en noorderlicht fotografie: 3,5 uur.

Dag 3

Dag 3 Husky's, ijshotel en nog meer sneeuwscooteren

Husky's, ijshotel en nog meer sneeuwscooteren

Vandaag mag je van de omgeving gaan genieten vanuit een slede dat getrokken wordt door 10-12 enthousiaste husky honden. De gids stuurt de slede, dus je hebt alle tijd om te genieten van het uitzicht. Het enige dat je hoort is het glijden van de slee door de sneeuw en zacht gehijg van de honden die je door de wildernis voorttrekken. Voordat je vertrekt help je de gids met het voorbereiden van de slede en de honden. Eenmaal terug bij de kennel heb je natuurlijk tijd om lekker met ze te knuffelen. Na de huskytocht word je afgezet bij het wereldberoemde ijshotel waar je 1,5 uur de tijd heb om de meest spectaculaire hotel kamers te bewonderen die gemaakt zijn van sneeuw en ijs. Je kan hier op eigen gelegenheid gaan lunchen. Omdat niemand ooit genoeg kan krijgen van het noorderlicht ga je deze avond weer op jacht. Per sneeuwscooter ga je naar een mooie afgelegen plek zonder lichtvervuiling. Met een warm drankje in je hand is het wachten tot het noorderlicht tevoorschijn komt. Diner en overnachting in Máttaráhkká Northern Lights Lodge. 
Duur huskytocht: 3 uur, waarvan 1,5 op de slede (je rijdt niet zelf). 
Duur bezoek ijshotel: 1,5 uur. 
Duur sneeuwscootertocht: 3 uur, ca. 25 kilometer.

Dag 4

Dag 4 Terug naar huis

Terug naar huis

De tijd vliegt! Nog even genieten van een heerlijk ontbijt voordat je teruggebracht wordt naar het vliegveld voor je vlucht naar huis. Absoluut één van de meest bijzondere reis die je ooit hebt gemaakt!

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: