PRINT PAGINA

Midweek House of Northern Senses

Verblijf in een landhuis midden in de natuur

Dag 1

Dag 1 Welkom in Lapland!

Welkom in Lapland!

Na een rechtstreekse vlucht van Transavia van Rotterdam naar Kuusamo, stap je het winterwonderland in. Op de luchthaven word je opgewacht en volgt een korte transfer naar je verblijf voor de komende week: House of Northern Senses. Diner en overnachting in House of Northern Senses.

Dag 2

Dag 2 Naar de top van Valtavaara op sneeuwschoenen

Naar de top van Valtavaara op sneeuwschoenen

In de ochtend geniet je van een uitgebreid ontbijt. Vervolgens is het tijd om de sneeuw in te trekken en dat doe je vandaag op de sneeuwschoenen. Onder begeleiding van een gids ga je op pad en ontdek je de Valtavaara heuvel. Mooie vergezichten over de Ruka Fjell en de besneeuwde “marshmallow” bomen maken dit een tocht door een sprookjesachtige omgeving. Onderweg stop je om een kampvuur te maken. Hier warm je op met een warme drankje en, zoals het traditie is in Finland, en een geroosterd worstje. Bij terugkomst in het landhuis kun je ontspannen bij de open haard of een plons in het zwembad nemen. Diner en overnachting in House of Northern Senses.
Duur programma: ca. 3,5 uur

Dag 3

Dag 3 Sneeuwscootersafari en Finse sauna avond

Sneeuwscootersafari en Finse sauna avond

Vandaag voel je de adrenaline door je lijf gaan, wanneer je op de sneeuwscooter door de besneeuwde bossen rijdt. Vooraf krijg je uiteraard een duidelijke instructie, maar dan is het tijd om op pad te gaan. Geniet onderweg van de witte omgeving. Halverwege wordt gestopt om je te warmen aan het kampvuur en een soeplunch. Vervolgens is het tijd om de tocht voort te zetten. Wissel nog even van bestuurder en je kunt weer op pad. In de avond sluit je deze dag in stijl af, namelijk met een heuse Finse sauna-avond. Aan het meer wordt gedurende de dag de traditionele rooksauna opgewarmd. Een gezonde manier van ontspanning zoals de Finnen al jaren doen. Durf jij na de sauna af te koelen in het ijswak, of zoals de Finnen dat doen, te rollen in de sneeuw?
Diner en overnachting in House of Northern Senses.
Duur programma: ca. 4 uur

 

Dag 4

Dag 4 Op pad met de husky’s en sneeuwscootertocht onder de sterrenhemel

Op pad met de husky’s en sneeuwscootertocht onder de sterrenhemel

De huskysafari staat op vrijwel ieders verlanglijstje voor Lapland en vandaag is het zover. Aangekomen bij de huskyfarm staan de honden al in de startblokken. Zoveel zin hebben ze om met je op pad te gaan! Uiteraard worden je eerst de kneepjes van het aansturen van je hondenspan geleerd voordat je met z'n tweeën op een slede plaatsneemt. Onderweg wordt er gestopt om eventueel om te wisselen van bestuurder voordat de tocht weer verder gaat. Geniet van de omgeving, terwijl je met je hondenspan over het witte laken glijdt. Na het diner is het tijd om je weer in je thermopak te hijsen en je op te maken voor een bijzondere sneeuwscootertocht onder de sterrenhemel. Wie weet zijn de sterren je goed gezind en spot je vanavond het noorderlicht!
Diner en overnachting in House of Northern Senses.
Duur programma: ca 2-3 uur
Duur avond programma: ca 3 uur

 

Dag 5

Dag 5 Met mooie herinneringen naar huis

Met mooie herinneringen naar huis

Na het ontbijt is het dan toch echt tijd om huiswaarts te gaan. Na een korte transfer stap je op de luchthaven van Kuusamo weer op de vlucht naar Rotterdam. Wedden dat Lapland voor altijd een plekje in je hart heeft veroverd?

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: