PRINT PAGINA

Weekend Ollila Lodge

Een korte actieve vakantie in de middle of nowhere

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je naar Kuusamo, in Fins Lapland. Na het ophalen van je bagage wordt je naar Ollila gebracht. Je wordt opgewacht door Tuomo en Marjo met een kopje koffie en iets lekkers. Verken op je gemak de bungalow en de omgeving en je kunt even bijkomen van de vroege reis. Rond 13:00 uur wordt er een lunch geserveerd en in de middag krijg je je thermo-overall, sneeuwschoenen en langlaufski’s uitgereikt, waar je het gehele verblijf gratis gebruik van kunt maken. Direct vanuit de bungalow stap je zo met je sneeuwschoenen het bevroren meer op en de langlaufmogelijkheden zijn hier ongekend! In de avond staat er alweer een overheerlijke maaltijd van Marjo gereed en krijg je uitleg over het gebruik van je houtgestookte privé sauna. Overnachting in Ollila.

Dag 2

Dag 2 Sneeuwscootersafari

Sneeuwscootersafari

Na een heerlijk ontbijtbuffet krijg je van Tuomo instructies over het besturen van een sneeuwscooter. Het is even wennen maar je zult ervaren dat je het gas geven, remmen en sturen snel onder de knie hebt. Vervolgens begin je aan een mooie en lange tocht door de wildernis, waarbij Tuomo eigen tracks maakt door het witte landschap. Niets is zo heerlijk als met een sneeuwscooter door verse sporen te rijden of zelfs je eigen spoor te maken door de diepe sneeuw. Tijdens deze sneeuwscootertocht kom je nauwelijks iemand tegen, je voelt je echt alleen op de wereld en kunt daarom maximaal gas geven en goed leren sneeuwscooter rijden! Onderweg bereid je samen met Tuomo nog een wildernislunch, bij kampvuur. Diner en overnachting in Ollila.
Duur programma: ca. 7 uur

Dag 3

Dag 3 Ontmoeting met rendieren en huskysafari

Ontmoeting met rendieren en huskysafari

Na een stevig ontbijt bezoek je per sneeuwscooterslee de buurman verderop en zijn rendieren. De jonge, vijfde generatie, rendierhouders vertellen je alles over het leven van en met de rendieren en natuurlijk kun je de rendieren ook voeren en foto’s van ze maken. Het is echt een unieke ervaring om de rendierhouder met zijn rendieren in hun natuurlijke omgeving te ontmoeten en te mogen ervaren hoe zij leven. Bij het kampvuur krijg je een warm drankje geserveerd en dan is het tijd om terug te gaan naar Ollila, klaar om te beginnen aan je volgende avontuur; de huskysafari! Je bent met z'n tweeen verantwoordelijk voor je eigen huskyspan en dat is af en toe nog hard werken, want de husky’s doen niets liever dan rennen. Omdat de tocht grotendeels over privé terrein gaat, zijn de paden nog heel mooi ‘vers’ besneeuwd; dit maakt de omgeving nog sprookjesachtiger. Onderweg kom je nauwelijks iemand tegen, dus je kunt extra genieten van de stilte van de huskysafari! Bij terugkeer in Ollila staat de lunch al klaar en schuift ook de husky musher aan tafel. Zo kom je alles te weten over de husky's! 
Aansluitend sauna, diner en overnachting in Ollila.
Duur ochtendprogramma: ca. 2 uur
Duur middagprogramma: ca. 3,5 - 4 uur

Dag 4

Dag 4 Terug naar huis

Terug naar huis

De laatste dag is alweer aangebroken. Geniet nog even van een overheerlijk ontbijt van Marjo alvorens je naar de luchthaven wordt gebracht. Je neemt mooie herinneringen mee het vliegtuig in naar Amsterdam en zult nog heimwee krijgen naar deze fijne plek! 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: