Sneeuwavontuur Arvidsjaur Kids

Met het hele gezin genieten van een heerlijk winters avontuur vol spannende activiteiten, dan ben je in Arvidsjaur op de juiste plek! Je verblijft in een comfortabele familiekamer in hotel Laponia. In het hotel neem je aan het eind van een actieve dag in de sneeuw nog even een plons in het zwembad om vervolgens aan te schuiven voor het diner. De week zit vol met nieuwe avonturen. Zo kom je oog in oog te staan met de koning van het bos: de eland, ga je op huskysafari met een span enthousiaste husky’s, leer je de sneeuw te bedwingen op heuse sneeuwschoenen, ga je vissen op het ijs en beleef de adrenaline van een sneeuwscootersafari. Onuitwisbare herinneringen voor jong en oud.
 

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van halfpension.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Skellefteå: ca. 2 uur.

Kinderen
Wij adviseren deze reis voor families met kinderen vanaf 6 jaar oud. Wil je deze reis boeken met jongere of oudere kinderen? Neem dan contact op met een van onze reisspecialisten. 

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn. Bij sneeuwscootersafari's nemen kinderen plaats achter op de scooter bij een volwassene. De minimum leeftijd is hierdoor vastgesteld op 6 jaar.

Highlights

 • Centraal gelegen hotel met zwembad en sauna
 • IJsvissen inclusief lunch (ca. 3-4 uur)
 • Sneeuwscootersafari (ca. 3 uur)
 • Sneeuwschoenwandeling (ca. 3 uur)
 • Bezoek aan elanden- en rendierfarm (ca. 6-7 uur)
 • Huskysafari (ca. 3,5-4 uur)
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies
ivana-b-lapland

Ivana de Boer

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Hotel Laponia

Een ervaring om nooit te vergeten

Sneeuwavontuur Arvidsjaur Kids

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag tot dag programma.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Op naar winterwonderland

Transavia brengt je met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Skellefteå in Zweeds lapla...

Transavia brengt je met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Skellefteå in Zweeds lapland. Na het ophalen van je bagage ga je met de transfer naar hotel Laponia in Arvidsjaur. Je kunt je rustig settelen op de kamer, de omgeving gaan verkennen of direct het zwembad induiken. ’s Avonds schuif je aan voor het diner en die nacht droom je alvast van de avonturen die gaan komen. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Stappen door de sneeuw

Wakker worden in winterwonderland, de sneeuw nodigt uit om erop uit te gaan. Na het ontbijt ga je da...

Wakker worden in winterwonderland, de sneeuw nodigt uit om erop uit te gaan. Na het ontbijt ga je dan ook op pad om de mooiste plekken in de omgeving te verkennen en dat doe je in Lapland natuurlijk op heuse winterschoenen. Je zult merken dat het wandelen over de sneeuw zo een stuk eenvoudiger gaat. Wie weet vind jij wel sporen van een eland of ben je rendieren op het spoor. Diner en overnachting in Hotel Laponia.
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Husky avontuur

Na een heerlijk Scandinavisch ontbijtbuffet ga je in een groepje van maximaal 4 personen op pad met ...

Na een heerlijk Scandinavisch ontbijtbuffet ga je in een groepje van maximaal 4 personen op pad met de husky's. Bij aankomst op de huskyfarm staan de honden je al enthousiast blaffend op te wachten, ze hebben er zin in! natuurlijk is er tijd om te knuffelen met de honden. Na de instructie is het aan jou om je eigen team honden aan te sturen. Een volwassene stuurt de slee en de tweede volwassene zit samen met een of twee kinderen in de slee (afhankelijk van de leeftijd). Onderweg is er een mogelijkheid om te wisselen van bestuurder. Diner en overnachting in Hotel Laponia.
Duur programma: ca. 3,5-4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Op sneeuwscootersafari

De adrenaline van een sneeuwscooterprogramma staat vandaag op het programma. Na een duidelijke uitle...

De adrenaline van een sneeuwscooterprogramma staat vandaag op het programma. Na een duidelijke uitleg stap je met twee personen op de sneeuwscooter, de kinderen nemen plaats in een slede achter de sneeuwscooter van de gids. Onderweg stop je bij een gezellige houten hut waar je boven het houtvuur broodjes roostert en opwarmt met een kop warme chocomel. Vervolgens is het tijd voor het tweede deel van de tocht. Bij terugkomst in het hotel kun je ontspannen in de sauna en het zwembad. Tijdens het diner zal nog lang nagepraat worden over de belevenissen van vandaag. Diner en overnachting in Hotel Laponia.
Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 IJsvissen en wildernislunch

Na het ontbijt ben je klaar om op pad te gaan. Na een korte rit wordt je aan de rand van een bevrore...

Na het ontbijt ben je klaar om op pad te gaan. Na een korte rit wordt je aan de rand van een bevroren meer ontvangen door Sonny. Hij legt je de basis principes van het ijsvissen uit en dan kun je aan de slag. Wat is jouw techniek? Vol verwachting hangend boven het gat of lontspannen liggend op een rendiervacht wachten tot ze happen? Heb je een goede vangst, dan is de kans groot dat jouw vis bereid wordt op de outdoor grill. Na de inspanning geniet je namelijk van een supervers bereide lunch en voor de kinderen is het mogelijk om lekkere wafels te bakken. Diner en overnachting in Hotel Laponia.
Duur programma: ca. 3-4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Vrije dag

Vandaag kun je je dag invullen zoals jij dat wilt. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de wi...

Vandaag kun je je dag invullen zoals jij dat wilt. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de wijk Lappenstaden (Lappenstad) in dit in tact gebleven oude Sami dorp waan je je terug in de tijd. Lekker ontspannen in en om het hotel of samen bouwen aan een enorme sneeuwpop kan natuurlijk ook. Diner en overnachting in Hotel Laponia. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Bezoek aan de elanden- en rendierenfarm

Maak je op voor een lange dag die geheel in het teken staat van rendieren en elanden. Na een tran...

Maak je op voor een lange dag die geheel in het teken staat van rendieren en elanden. Na een transfer van circa 2 uur kom je aan bij Cape Wild, een kleinschalige elanden- en rendierenfarm. Kom oog in oog te staan met de tamme elanden Zigge, Zebbe, Zaga en Udda. Ze vinden het heel leuk om geaaid en gevoerd te worden! Tijdens het bezoek geniet je van een uitstekende wildernislunch en na afloop rijd je langs de indrukwekkende waterval Storforsen. Diner en overnachting in Hotel Laponia.
Duur programma: ca. 6-7 uur

Toon minder

Toon meer

Dag 8 Hej då

Helaas komt ook aan dit avontuur een einde, maar de herinneringen neem je mee in je koffer naar huis...

Helaas komt ook aan dit avontuur een einde, maar de herinneringen neem je mee in je koffer naar huis. Na het ontbijt transfer naar de luchthaven Skelefteå voor je vlucht terug naar Amsterdam. Bij thuiskomst zal het thuisfront zeer benieuwd zijn naar jullie belevenissen in het hoge Noorden. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Op naar winterwonderland
Dag 2 Stappen door de sneeuw
Dag 3 Husky avontuur
Dag 4 Op sneeuwscootersafari
Dag 5 IJsvissen en wildernislunch
Dag 6 Vrije dag
Dag 7 Bezoek aan de elanden- en rendierenfarm
Dag 8 Hej då
Sluit dag tot dag

Excursies

excursie-icedriving

Icedriving in Arvisjaur

porsch-ijsrijden-arvidsjaur

Ice driving in Porsche Boxsters

Droom jij ervan om ooit eens te racen over het ijs in Porsche Boxsters? Dan is dit jouw kans! De regio Arvidsjaur is een favoriete plek voor vele bekende automerken om hun nieuwe auto’s te testen. Met 2 personen in 1 auto heb je maar liefst 3 uur de tijd om over het ijs te scheuren.

 • Prijs: € 415 per persoon
 • Duur: 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: 1-persoonstoeslag € 215

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Afwisselende gezinsreis Zweden
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.195 p.p.

  Sneeuwavontuur Kukkolaforsen Kids

  kukkolaforsen-kids-thumb
 • Familie avontuur in de voorjaarsvakantie Boekbaar 22/23
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.595 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim Kids

  sneeuwavontuur-nellim-kids-thumb
 • Toffe reis voor gezinnen met jonge kinderen
  8 dagen, halfpension, v.a. € 1.995 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki Kids

  sneeuwavontuur-tropiikki-kids-thumb