Sneeuwavontuur Arctic Circle

Een complete reis met verblijf op de poolcirkel. Je logeert in het kleinschalige Arctic Circle Wildernis Resort, een robuuste lodge omgeven door de indrukwekkende stroomversnellingen in de rivier Raudanjoki, weelderige bossen en ongerepte natuur. De omgeving leent zich perfect voor eindeloze tochten op sneeuwschoenen of op langlaufski's, die je de gehele week kunt gebruiken. Een divers activiteitenprogramma zit al bij je reis inbegrepen, zoals een rendierslede tocht door de arctische omgeving en sneeuwscooter tocht. Je maakt ook kennis met de arctische dieren van Lapland; de husky's en de rendieren. Blijf ook vooral oplettend 's avonds, want wie weet zie jij het magische groene licht wel aan de hemel dansen? Aan het eind van de dag kom je helemaal tot rust in je eigen, romantische panorama chalet. Je zult als herboren en vol met onvergetelijke ervaringen terug naar huis keren.

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van volpension. De maaltijden zijn in buffetvorm en van uitstekende kwaliteit. Het is aan je zelf of je met de groep wilt dineren of dat je liever aan een tafeltje voor 2 personen dineert.

Transfer​s
Transfertijd vanaf de luchthaven Rovaniemi: ca. 30 minuten.

NB: de arrangementen van Lapland Actief zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als je een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.
 
LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Kleinschalig verblijf op een unieke locatie
 • Bezoek aan de rendierfarm met sledetocht (ca. 3 uur)
 • Sneeuwscooter introductie
 • Bezoek huskyfarm en sledetocht van 5km (ca. 3 uur)
 • Eenmalig gebruik van de traditionele sauna aan de rivier
 • Gratis gebruik van langlaufski's en sneeuwschoenen
 • Proef de Lapse keuken tijdens een Kota diner
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Volpension
 • December - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
eline-d-lapland-rendier

Eline van Dam

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Arctic Circle Wildernis Resort

Een ervaring om nooit te vergeten

Sneeuwavontuur Arctic Circle

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland en...

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland en gelegen op de Poolcirkel! Na aankomst rijd je per transfer naar het safarihuis waar je je thermo overall kunt passen. Deze kun je de hele week gebruiken. Vervolgens word je naar Arctic Circle Wildernis Resort gebracht, waar de lunch al klaar staat om je in stijl welkom te heten. In de middag kun je de omgeving verkennen. Er zijn gedurende de week sneeuwschoenen en langlaufski's waar je gebruik van kunt maken. He resort ligt middenin de bossen, waardoor er in de directe omgeving al mooie tochten te maken zijn. Diner en overnachting in Arctic Circle Lodge.  Toon minder

Toon meer

Dag 2 Huskysafari door de bossen

Ben je vandaag al klaar voor je eerste avontuur? Je gaat namelijk gelijk op pad met de husky's, ...

Ben je vandaag al klaar voor je eerste avontuur? Je gaat namelijk gelijk op pad met de husky's, die al enthousiast op je staan te wachten. Je krijgt eerst een korte uitleg over hoe je de slee moet besturen. Er gaan twee personen op de slee: de een zit en kan onderweg mooie foto’s maken, de ander staat achterop en bestuurt de slee. Na een tocht van circa 5 km kom je terug bij de huskyfarm en kun je nog knuffelen en foto's maken met de honden. Lunch, diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort. 
​Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Op pad met de rendieren en traditioneel Kota diner

Na een heerlijk ontbijt word je met een transfer naar een lokale rendierboerderij gebracht, waar de ...

Na een heerlijk ontbijt word je met een transfer naar een lokale rendierboerderij gebracht, waar de rendierhouder al op je staat te wachten. Hij vertelt je over het leven van en met de rendieren en er is alle gelegenheid om uitgebreid foto's te maken en de rendieren te voeren. Vervolgens neem je plaats in de slee achter het rendier en de rendierhouder neemt je mee voor een tocht van zo'n 3 kilometer door het diepe bos en geniet je van een warm drankje en snack in een Lapse kota. De lunch geniet je terug bij Artic Circle en voor de avond staat er een traditioneel Kota diner op het programma. Geniet van lokale lekkernijen in een authentieke Kota. Overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort.
​Duur dagprogramma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Sneeuwscootersafari met outdoorlunch en riverside sauna

Na een gedegen instructie stap je op de sneeuwscooter voor een schitterende tocht door besneeuwde bo...

Na een gedegen instructie stap je op de sneeuwscooter voor een schitterende tocht door besneeuwde bossen en over uitgestrekte vlakten. Je rijd met twee personen op een sneeuwscooter en onderweg wordt er regelmatig gestopt zodat je van plaats kunnen wisselen. De lunch wordt vandaag in de buitenlucht bereid, je bent weer warm genoeg om de sneeuwscootertocht te vervolgen! Bij terugkomst is de traditionele sauna langs de rivier voor je opgestookt, tijd voor wat ontspanning na een heerlijke dag in de buitenlucht. Diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort.
Duur programma: ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Sneeuwschoenwandeling onder de sterrenhemel

Vandaag kies je zelf hoe je je dag wilt indelen. Het verblijf is natuurlijk een heerlijke plek om ti...

Vandaag kies je zelf hoe je je dag wilt indelen. Het verblijf is natuurlijk een heerlijke plek om tijd door te brengen, maar er zijn ook diverse optionele excursies mogelijk. Bezoek bijvoorbeeld een bevroren waterval in Korouoma National Park of ga voor de fotografie expeditie door de wildernis. Bekijk alle mogelijkheden onder het tabblad 'excursies'. In de avond maak je je op voor een speciale wandeling. Met de sneeuwschoenen onder trek je er onder begeleiding van een gids op uit. Geniet van de sterrenhemel en wellicht spot je vanavond wel het noorderlicht. Lunch, diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Noorderlicht jagen per sneeuwscooter

Vandaag geniet je eerst van een heerlijk ontbijt. Trek je er daarna op uit op de sneeuwschoenen o...

Vandaag geniet je eerst van een heerlijk ontbijt. Trek je er daarna op uit op de sneeuwschoenen of heb een een andere activiteit in gedachten? In de omgeving zijn tal van mogelijkheden, maar ook kun je een dagje heerlijk ontspannen of wellicht nog een keer de sauna induiken. Vanavond is het tijd om je weer warm aan te kleden voor een nieuw avontuur. Op de sneeuwscooter trek je er op uit op jacht naar het noorderlicht. Heb jij vanavond geluk? Lunch, diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort.
Duur avondprogramma: ca. 3 uur

Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag

Vandaag kun je de dag naar wens invullen en zo deze mooie week naar eigen smaak afsluiten. Wil je no...

Vandaag kun je de dag naar wens invullen en zo deze mooie week naar eigen smaak afsluiten. Wil je nog een keer op pad met de husky's? Kan ijsvissen niet ontbreken, boek dan een scootersafari met ijsvissen. Ook kun je natuurlijk de langlauflatten onder binden en een mooie tocht in de omgeving maken. De liefhebber kan ook kun je nog een bezoekje brengen aan de kerstman die je met open armen ontvangt op zijn kantoor in Rovaniemi. Mogelijkheden te over, de keuze is aan jou. De meeste activiteiten kun je vooraf bijboeken via Voigt Travel. Lunch, diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Aan al het moois in het Pure Noorden komt nu toch echt een einde. Nog even genieten van het uitgebre...

Aan al het moois in het Pure Noorden komt nu toch echt een einde. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan ga je naar het vliegveld voor je terugvlucht naar Amsterdam. Tot ziens, Lapland! Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Huskysafari door de bossen
Dag 3 Op pad met de rendieren en traditioneel Kota diner
Dag 4 Sneeuwscootersafari met outdoorlunch en riverside sauna
Dag 5 Sneeuwschoenwandeling onder de sterrenhemel
Dag 6 Noorderlicht jagen per sneeuwscooter
Dag 7 Vrije dag
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

De definitieve datum en het tijdstip van de excursies worden ter plaatse bepaald door Arctic Circle Wildernis Resort. Je krijgt van hen alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Hotel aan het Inarimeer Boekbaar 23/24
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.645 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  sneeuwavontuur-inari-header-thumb
 • Schitterende locatie en leuke excursies inbegrepen Boekbaar 23/24
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.695 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris

  sneeuwavontuur-hotel-jeris-header-thumb
 • Natuur en cultuur bij de pistes Boekbaar 23/24
  8 dagen, v.a. € 2.195 p.p.

  Sneeuwavontuur Rovaniemi

  sneeuwavontuur-rovaniemi-header-thumb