Sneeuwavontuur Arctic Circle

Een complete reis met verblijf op de poolcirkel. Je logeert in het kleinschalige Arctic Circle Wildernis Resort, een robuuste lodge omgeven door de indrukwekkende stroomversnellingen in de rivier Raudanjoki, weelderige bossen en ongerepte natuur. De omgeving leent zich perfect voor eindeloze tochten op sneeuwschoenen of op langlaufski's, welke je de gehele week kunt gebruiken. Een divers activiteitenprogramma zit al bij je reis inbegrepen, zoals een stoere tocht per sneeuwscooter en een sneeuwschoenwandeling samen met een gids. Je maakt ook kennis met de arctische dieren van Lapland; de husky's en de rendieren. Als kers op de taart ga je op zoek naar het noorderlicht, wie weet zie jij het magische groene licht wel aan de hemel dansen? Aan het eind van de dag kom je helemaal tot rust in je eigen, romantische panorama hut. Je zult als herboren en met vol onvergetelijke ervaringen terug naar huis keren.

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van volpension. De maaltijden zijn in buffetvorm en van uitstekende kwaliteit. Het is aan je zelf of je met de groep wilt dineren of dat je liever aan een tafeltje voor 2 personen dineert.

Transfer​s
Transfertijd vanaf de luchthaven Rovaniemi: ca. 30 minuten.

NB: de arrangementen van Lapland Actief zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als je een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.
 
LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Kleinschalig verblijf op een unieke locatie
 • Bezoek aan de rendierfarm met sledetocht (ca. 3 uur)
 • Sneeuwscootersafari met lunch (ca. 5 uur)
 • Sneeuwschoenwandeling in de avond met gids (ca. 2,5 uur)
 • Op zoek naar het noorderlicht per sneeuwscooter (ca. 3 uur)
 • Bezoek huskyfarm en sledetocht van 5km (ca. 3 uur)
 • Eenmalig gebruik van de traditionele sauna aan de rivier
 • Gratis gebruik van langlaufski's en sneeuwschoenen
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Volpension
 • December - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
romy-h-lapland

Romy Hovestad

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Arctic Circle Wildernis Resort

Een ervaring om nooit te vergeten

Sneeuwavontuur Arctic Circle

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland en...

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland en gelegen op de Poolcirkel! Na aankomst rijd je per transfer naar het safarihuis waar je je thermo overall kunt passen. Deze kun je de hele week gebruiken. Vervolgens word je naar Arctic Circle Wildernis Resort gebracht, jouw verblijf voor deze week. Ben je vandaag al klaar voor je eerste avontuur? Je gaat namelijk gelijk op pad met de husky's, die al enthousiast op je staan te wachten. Je krijgt eerst een korte uitleg over hoe je de slee moet besturen. Er gaan twee personen op de slee: de een zit en kan onderweg mooie foto’s maken, de ander staat achterop en bestuurt de slee. Na een tocht van circa 5 km kom je terug bij de huskyfarm en kun je nog knuffelen en foto's maken met de honden. Lunch, diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Bezoek aan de rendierfarm met sledetocht

Na een heerlijk ontbijt word je met een transfer naar een lokale rendierboerderij gebracht, waar de ...

Na een heerlijk ontbijt word je met een transfer naar een lokale rendierboerderij gebracht, waar de rendierhouder al op je staat te wachten. Hij vertelt je over het leven van en met de rendieren en er is alle gelegenheid om uitgebreid foto's te maken en de rendieren te voeren. Vervolgens neem je plaats in de slee van het rendier en de rendierhouder neemt je mee voor een tocht van zo'n 3 kilometer door het diepe bos en geniet je van een warm drankje en snack in een Lapse kota. Lunch, diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort.
​Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Vrije dag

Deze dag is ter vrije besteding. Pak je de sneeuwschoenen of langlaufski's om de ongerepte natuu...

Deze dag is ter vrije besteding. Pak je de sneeuwschoenen of langlaufski's om de ongerepte natuur rondom het verblijf te verkennen of kies je voor een goed boek? Je kunt ook je avontuur uitbreiden door een optionele excursie bij te boeken, kijk onder het tabblad excursies voor de mogelijkheden! Lunch, diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort. Toon minder

Toon meer

Dag 4 Sneeuwscootersafari met outdoorlunch

Na een gedegen instructie stap je op de sneeuwscooter voor een schitterende tocht door besneeuwde bo...

Na een gedegen instructie stap je op de sneeuwscooter voor een schitterende tocht door besneeuwde bossen en over uitgestrekte vlakten. Je rijd met twee personen op een sneeuwscooter en onderweg wordt er regelmatig gestopt zodat je van plaats kunnen wisselen. De lunch wordt vandaag in de buitenlucht bereid, je bent weer warm genoeg om te sneeuwscootertocht te vervolgen! Bij terugkomst is de traditionele sauna langs de rivier voor je opgestookt, tijd voor wat ontspanning na een heerlijke dag in de buitenlucht. Diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort.
Duur programma: ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Vrije dag

Vandaag kies je zelf hoe je je dag wilt indelen. Het verblijf is natuurlijk een heerlijke plek om ti...

Vandaag kies je zelf hoe je je dag wilt indelen. Het verblijf is natuurlijk een heerlijke plek om tijd door te brengen, maar er zijn ook diverse optionele excursies mogelijk. Bezoek bijvoorbeeld een bevroren waterval in Korouoma National Park of ga voor de fotografie expeditie door de wildernis. Bekijk alle mogelijkheden onder het tabblad 'excursies'. Lunch, diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Sneeuwschoenwandeling door de wildernis en noorderlicht jagen

Maak je klaar voor een actieve dag! Na een korte transfer en instructie bind je de sneeuwschoenen...

Maak je klaar voor een actieve dag! Na een korte transfer en instructie bind je de sneeuwschoenen onder. Sneeuwschoenen worden al eeuwen lang gebruikt om gemakkelijker door sneeuw te wandelen en om zo de wildernis te bereiken. Dit is wat jij vandaag ook gaat doen. Samen met een gids wandel je door de ongerepte wildernis en stop je onderweg om een kampvuur te maken met een heerlijke kop warme chocolademelk en zoete snack. Bij terugkomst warm je weer lekker op, om in de avond voor een tweede avontuur van deze dag op pad te gaan; op zoek naar het noorderlicht per sneeuwscooter! Heb jij vanavond geluk? Lunch, diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort.
Duur dagprogramma: ca. 2,5 uur
Duur avondprogramma: ca. 3 uur

Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag

Vandaag heb je wederom een vrije dag, je kunt helemaal zelf kiezen wat je vandaag gaat doen. Heb je ...

Vandaag heb je wederom een vrije dag, je kunt helemaal zelf kiezen wat je vandaag gaat doen. Heb je nog geen genoeg gekregen van de huskysafari? Kies dan voor een dagsafari met de husky's. Deze kun je vooraf bijboeken via Voigt Travel. Lunch, diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Aan al het moois in het Pure Noorden komt nu toch echt een einde. Nog even genieten van het uitgebre...

Aan al het moois in het Pure Noorden komt nu toch echt een einde. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan ga je naar het vliegveld voor je terugvlucht naar Amsterdam. Tot ziens, Lapland! Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Bezoek aan de rendierfarm met sledetocht
Dag 3 Vrije dag
Dag 4 Sneeuwscootersafari met outdoorlunch
Dag 5 Vrije dag
Dag 6 Sneeuwschoenwandeling door de wildernis en noorderlicht jagen
Dag 7 Vrije dag
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

De definitieve datum en het tijdstip van de excursies worden ter plaatse bepaald door Arctic Circle Wildernis Resort. Je krijgt van hen alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

noorderlichtsafari-categorie

Noorderlichtsafari's

noorderlicht-sledetocht-arctic-circle

Noorderlicht sledetocht

Tijdens deze avondtocht neem je plaats in een slee die wordt voortgetrokken door een sneeuwscooter. Terwijl je comfortabel zit, geniet je van de mooie, nachtelijke omgeving. Onderweg wordt er regelmatig gestopt om foto’s te maken en met geluk zie jij het noorderlicht aan de hemel dansen!

 • Prijs: € 82 persoon | € 62 per kind 4 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 1,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
noorderlicht-sneeuwschoenwandelen-arctic-circle

Noorderlicht sneeuwschoenwandeling door de wildernis

Trek de wildernis in de avond in. Je wandelt samen met een gids door het bos, waar je geniet van de stilte van de natuur. Bij helder weer zijn de sterren goed te zien en reflecteert de maan op de prachtig besneeuwde bomen. Onderweg wordt er gestopt voor een warm drankje en snack rond het kampvuur. Zie jij vanavond het noorderlicht verschijnen?

 • Prijs: € 79 persoon | € 59 per kind 4 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 2,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
snowscootersafaris

Sneeuwscootersafari's

Een sneeuwscootersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor alle safari's geldt 2 personen per scooter (tenzij anders aangegeven). Bij een oneven aantal personen betaalt degene die alleen op de sneeuwscooter zit een 1-persoonstoeslag.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

ijsvissen-arctic-circle

Sneeuwscootersafari met ijsvissen

IJsvissen is een echte Lapse hobby. Altijd al willen proberen? Dan is dit jouw kans! Per sneeuwscooter rijd je met de gids naar een bevroren meer en daar laat de gids je de vaardigheden van het ijsvissen zien. Daarna kun je zelf aan de slag. Hengeltje uit en wachten tot een vis bijt! Ook kun je een Finse makkara (worstje) grillen boven het vuur en is er gezorgd voor een warm drankje.

 • Prijs: € 142 persoon | €105 per kind 4 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 55
huskysafari-categorie

Husky- en rendiersafari's

Een husky- of rendiersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor de safari's geldt 2 personen per slee, tenzij anders staat aangegeven. Ben je alleen of met een oneven aantal, dan word je ingedeeld op de slede met een andere deelnemer van de excursie.

huskysafari-upgrade-arctic-circle

Upgrade huskysafari

Een huskysafari van 5 km zit al inbegrepen in je reis. Wil je de duur van je huskysafari upgraden? Dat is natuurlijk mogelijk. In plaats van de inbegrepen huskysafari maak je een tocht van circa 15-22 km en de huskytocht zelf duurt zo’n 1,5 uur. Onderweg is er tijd om te wisselen van bestuurder en wordt er gestopt voor een warm drankje en snack.

 • Prijs: € 90 persoon | €57 per kind 4 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
huskytocht-natuurliefhebbers-arctic-circle

Huskysafari voor natuurliefhebbers

Tijdens deze dagtocht ontdek je de prachtige taigabossen van Lapland. De huskysafari zelf duurt maar liefst 4,5 uur en in deze tijd leg je zo’n 30-40 km af. Na een korte instructie maak je kennis met jouw hondenteam en met 2 personen neem je plaats in de slede; 1 persoon bestuurt de slede en de andere zit. Onderweg stop je voor een uitgebreide kampvuurlunch en is er gelegenheid om te wisselen van bestuurder.

 • Prijs: € 289 persoon
 • Duur: ca. 7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
meer-winterbelevenissen-categorie

Meer winterbelevenissen

lapse-avond-met-diner-arctic-circle

Lapse avond in de wildernis met diner

Een echte aanrader voor iedereen die meer wil weten over de Finse cultuur. Je wordt vanavond naar een mooie locatie aan de oever van een bevroren meer gebracht. Je leert hoe je een sauna verwarmd (het proces duurt maarliefst 1 uur!) en terwijl je wacht speel je outdoor spellen of aanschouw je de sterrenhemel. Wanneer de sauna is opgewarmd neem je plaats; er is geen juiste manier, maar je luistert simpelweg naar je eigen lichaam. Na de sauna staat er een heerlijk, Laps diner voor je klaar met o.a. zalm en andere Lapse delicatessen.

 • Prijs: € 129 persoon | €89 per kind 4 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
ranua-zoo-arctic-circle

Bezoek aan Ranua Wildlife Park

Een aanrader voor het hele gezin. Op ongeveer een uur rijden vanaf Rovaniemi ligt Ranua, een wildlife park waar je veel arctische dieren vindt. Tijdens deze dag heb je de tijd om door het park te wandelen en een lunch is inbegrepen. Na afloop is het zeker de moeite waard om de souvenirshop te bezoeken voordat je weer wordt teruggebracht naar Rovaniemi.

 • Prijs: € 99 persoon | €75 per kind 4 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
korouoma-national-park-arctic-circle

Bezoek aan Korouoma Nationaal Park

Korouoma is een prachtig, ruig gebied in het zuiden van Lapland. In het gebied vind je diverse spectaculaire watervallen (welke in de winter bevriezen) en sommigen bereiken wel een hoogte van zo’n 60 meter! Vandaag wandel je naar een van de watervallen in deze regio. De wandeling is ongeveer 5 km lang en gaat over gevarieerd terrein, de wandelroute is eenvoudig maar stevige wandelschoenen worden aangeraden.

 • Prijs: € 155 persoon | €95 per kind 4 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 5,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Activiteiten op het Inari meer Boekbaar 22/23
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.325 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  sneeuwavontuur-inari-header-thumb
 • Schitterende locatie en leuke excursies inbegrepen Boekbaar 22/23
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.245 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris

  sneeuwavontuur-hotel-jeris-header-thumb
 • Natuur en cultuur Boekbaar 22/23
  8 dagen, v.a. € 1.925 p.p.

  Sneeuwavontuur Rovaniemi

  sneeuwavontuur-rovaniemi-header-thumb
 • Luxe verblijf en activiteiten in kleine groepen Boekbaar 22/23
  8 dagen, halfpension, v.a. € 2.245 p.p.

  Sneeuwavontuur Ylläshumina

  yllashumina-lodge-thumb