Sneeuwavontuur Arctic Circle

Een complete reis met verblijf op de poolcirkel. Je logeert in het kleinschalige Arctic Circle Wildernis Resort, een robuuste lodge omgeven door de indrukwekkende stroomversnellingen in de rivier Raudanjoki, weelderige bossen en ongerepte natuur. De omgeving leent zich perfect voor eindeloze tochten op sneeuwschoenen of op langlaufski's die vanaf je voordeur kunnen starten. Een gevarieerd activiteitenprogramma voor jong en oud zit al bij je reis inbegrepen, zoals een rendierslede tocht door de arctische omgeving en sneeuwscooter tocht. Je maakt ook kennis met de arctische dieren van Lapland; de husky's en de rendieren die te vinden zijn op het terrein van het resort. Blijf ook vooral oplettend 's avonds, want wie weet zie jij het magische groene licht wel aan de hemel dansen? Aan het eind van de dag kom je helemaal tot rust in je eigen, romantische panorama chalet. Je zult als herboren en vol met onvergetelijke ervaringen terug naar huis keren.

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van volpension. De maaltijden zijn in buffetvorm en van uitstekende kwaliteit. Het is aan je zelf of je met de groep wilt dineren of dat je liever aan een tafeltje voor 2 personen dineert.

Transfer​s
Transfertijd vanaf de luchthaven Rovaniemi: ca. 30 minuten.

 
LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Kleinschalig verblijf op een unieke locatie
 • Bezoek aan de rendierfarm met sledetocht (ca. 3 uur)
 • Sneeuwscootersafari Quick spin (ca. 2 uur)
 • Bezoek huskyfarm en sledetocht van 5km (ca. 3 uur)
 • Bezoek de kerstman, gratis shuttlebus naar Santa Claus Village
 • Proef de Lapse keuken tijdens een Kota diner
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Volpension
 • December - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
esther-lapland-winter-2024

Esther Altena

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Arctic Circle Wildernis Resort

Een ervaring om nooit te vergeten

Sneeuwavontuur Arctic Circle

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland en...

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland en gelegen op de Poolcirkel! Na aankomst rijd je per transfer naar het safarihuis waar je je thermo overall kunt passen. Deze kun je de hele week gebruiken. Vervolgens word je naar Arctic Circle Wildernis Resort gebracht, waar de lunch al klaar staat om je in stijl welkom te heten. In de middag kun je de omgeving verkennen. Het resort ligt midden in de bossen, waardoor er in de directe omgeving al mooie tochten te maken zijn. Diner en overnachting in Arctic Circle Lodge.  Toon minder

Toon meer

Dag 2 Huskysafari door de bossen

Ben je vandaag al klaar voor je eerste avontuur? Je gaat namelijk gelijk op pad met de husky's, ...

Ben je vandaag al klaar voor je eerste avontuur? Je gaat namelijk gelijk op pad met de husky's, die al enthousiast op je staan te wachten. Je krijgt eerst een korte uitleg over hoe je de slee moet besturen. Er gaan twee personen op de slee: de een zit en kan onderweg mooie foto’s maken, de ander staat achterop en bestuurt de slee. Na een tocht van circa 5 km kom je terug bij de huskyfarm om verhalen over de husky's te horen en geniet je van een warme drank bij het kampvuur. Lunch, diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort. 
​Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Vrije dag

Vandaag geniet je eerst van een heerlijk ontbijt en bedenk je hoe je je dag gaat indelen. Het verbli...

Vandaag geniet je eerst van een heerlijk ontbijt en bedenk je hoe je je dag gaat indelen. Het verblijf is natuurlijk een heerlijke plek om tijd door te brengen, maar er zijn ook diverse optionele excursies mogelijk. Ga mee naar het Ounasvaara-gebied om te langlaufen door de besneeuwde bossen of leer jij liever van een professionele gids hoe je moet ijsvissen? Lunch, diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Sneeuwscootersafari

Na een gedegen instructie stap je op de sneeuwscooter voor een schitterende tocht door besneeuwde bo...

Na een gedegen instructie stap je op de sneeuwscooter voor een schitterende tocht door besneeuwde bossen en over uitgestrekte vlakten. Je rijdt met twee personen op een sneeuwscooter en onderweg wordt er gestopt zodat je van plaats kunnen wisselen. Tijdens de stop geniet je van een warme drank en de prachtige omgeving. Je bent weer warm genoeg om de sneeuwscootertocht te vervolgen! Lunch, diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort.
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Dineren in een traditionele kota

Vandaag kies je zelf hoe je je dag wilt indelen. Trek je er op uit op de sneeuwschoenen of heb je ee...

Vandaag kies je zelf hoe je je dag wilt indelen. Trek je er op uit op de sneeuwschoenen of heb je een andere activiteit in gedachten? In de omgeving zijn tal van mogelijkheden, maar ook kun je een dagje heerlijk ontspannen of wellicht een keer de sauna induiken. In de avond maak je je op voor een speciaal diner in een traditionele kota. De kota is gelegen langs een stromende rivier in een prachtig oud naaldbos. Terwijl je geniet van het voorgerecht zie je hoe het hoofdgerecht, gebakken zalm, wordt bereid bij het open vuur. Na een heerlijk diner kun je een avondwandeling maken, houd de lucht in de gaten, want wie weet spot je het magische noorderlicht! Lunch en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Op pad met de rendieren

Na een heerlijk ontbijt is het tijd om je op te maken voor voor een bezoek aan de rendieren. De r...

Na een heerlijk ontbijt is het tijd om je op te maken voor voor een bezoek aan de rendieren. De rendierhouderstaat je al op te wachten en vertelt je over het leven van en met de rendieren en hoe je deze arctische dieren moet behandelen. Vervolgens neem je plaats in de slee achter het rendier en de rendierhouder neemt je mee voor een tocht, Onspan, geniet van de witte wereld om je heen en luister naar de geluiden van de natuur. Bij terugkomst mag je proberen een houten rendier te vangen met een lasso en de rendieren voeren met iets lekkers. Je geniet van een warm drankje en snack in een Lapse kota, voordat we weer teruggaan naar het Arctic Circle Wildernis Resort. Lunch, diner en overnachting in het Arctic Circle Wildernis Resort.
​Duur dagprogramma: ca. 3 uur

Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag

Vandaag kun je de dag naar wens invullen en zo deze mooie week naar eigen smaak afsluiten. Wil je no...

Vandaag kun je de dag naar wens invullen en zo deze mooie week naar eigen smaak afsluiten. Wil je nog een keer op pad met de husky's? Of een wandeling op sneeuwschoenen maken door het winter wonderland? Ook kun je natuurlijk de langlauflatten onder binden en een mooie tocht in de omgeving maken. De liefhebber kan ook kun je nog een bezoekje brengen aan de kerstman die je met open armen ontvangt op zijn kantoor in Rovaniemi. Mogelijkheden te over, de keuze is aan jou. Lunch, diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Aan al het moois in het Pure Noorden komt nu toch echt een einde. Nog even genieten van het uitgebre...

Aan al het moois in het Pure Noorden komt nu toch echt een einde. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan ga je naar het vliegveld voor je terugvlucht naar Amsterdam. Tot ziens, Lapland! Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Huskysafari door de bossen
Dag 3 Vrije dag
Dag 4 Sneeuwscootersafari
Dag 5 Dineren in een traditionele kota
Dag 6 Op pad met de rendieren
Dag 7 Vrije dag
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

De definitieve datum en het tijdstip van de excursies worden ter plaatse bepaald door Arctic Circle Wildernis Resort. Je krijgt van hen alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Hotel aan het Inarimeer Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.695 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  Sneeuwavontuur Inari
 • Schitterende locatie en leuke excursies inbegrepen Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.895 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris

  Sneeuwavontuur Jeris
 • Natuur en cultuur bij de pistes
  8 dagen, v.a. € 2.195 p.p.

  Sneeuwavontuur Rovaniemi

  Sneeuwavontuur Rovaniemi