Sneeuwavontuur Saariselkä

Kosteloos annuleren tot dertig dagen voor vertrek voor alle winterreizen

Boek nu je winterreis, annuleer kosteloos tot dertig dagen voor vertrek en ontvang je volledige aanbetaling retour. Zo blijf je maximaal flexibel! 

Saariselkä kan alles bieden wat Lapland te bieden heeft. Je verblijft in het gezellige centrum van dit meest noordelijke skidorp van Finland, terwijl je op enkele minuten lopen al geniet van de rust en stilte van de Lapse wildernis. De beste manier om het winterse landschap te ontdekken is door deelname aan Lapse activiteiten. Een aantal afwisselende excursies heeft Voigt Travel daarom al voor je geregeld zoals een husky- en sneeuwscootersafari, een sneeuwschoenwandeling en een noorderlichtsafari per rendierslede. Daarnaast is er nog ruimte voor optionele excursies, wat dacht je bijvoorbeeld van een fietstocht op fatbikes door het witte landschap of ga er lekker zelf op uit met de langlaufski’s. Saariselkä ligt naast het nationaal park Urho Kekkonen waar tal van langlaufroutes al voor je zijn uitgestippeld! 

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van halfpension.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Ivalo: ca. 40 minuten.

NB: de arrangementen van Lapland Actief zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als je een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Huskysafari (ca. 3 uur incl. bezoek/introductie)
 • Noorderlichtsafari met rendieren (ca. 2 uur)
 • Sneeuwschoenwandeling (ca. 2 uur)
 • Sneeuwscootersafari (ca. 2,5 uur)
 • Urho Kekkonen Nationaal Park
 • Centrale ligging in bruisend Saariselkä
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Januari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
iris-m-winter

Iris Mooij

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Lapland Hotel Riekonlinna

Een ervaring om nooit te vergeten

Sneeuwavontuur Saariselkä

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag tot dag programma.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je naar de luchthaven van Ivalo. Na een korte trans...

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je naar de luchthaven van Ivalo. Na een korte transfer kom je aan bij Lapland Hotel Riekonlinna waar je de tijd hebt om te ontspannen of alvast de omgeving te verkennen. Diner en overnachting in Lapland Hotel Riekonlinna. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Op pad met de husky's

Na een heerlijk Scandinavisch ontbijtbuffet word je naar de huskyfarm gebracht, waar je honden je me...

Na een heerlijk Scandinavisch ontbijtbuffet word je naar de huskyfarm gebracht, waar je honden je met al hun enthousiasme welkom heten. Voordat je op pad gaat krijg je een korte instructie en dan is het tijd om te gaan! Met 2 personen en een team honden trek je door het winterse landschap en geniet je van de stilte. Onderweg wordt er gestopt om van bestuurder te wisselen en is er ruimte om foto’s te maken. Een warm drankje wordt geserveerd bij een kampvuur en de musher, zoals een huskysleebestuurder officieel wordt genoemd, vertelt je graag over het leven en training van deze arctische dieren. Diner en overnachting in Lapland Hotel Riekonlinna.
Duur programma: ca. 3 uur 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwschoenwandeling door de bossen

Na een goede nachtrust trek je met de sneeuwschoenen de wildernis in, uiteraard onder begeleiding va...

Na een goede nachtrust trek je met de sneeuwschoenen de wildernis in, uiteraard onder begeleiding van een gids. Je maakt een mooie wandeling door de besneeuwde bossen via zowel gemarkeerde routes als door de diepe sneeuw en je zult al snel merken dat het een heel prettige manier van wandelen is. Onderweg heb je alle tijd om van het sprookjeslandschap te genieten en met wat geluk kom je zelfs sporen van sneeuwkonijnen of vossen tegen! Diner en overnachting in Lapland Hotel Riekonlinna.
Duur programma: ca. 2 uur 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Op zoek naar het noorderlicht

Vandaag heb je een vrije dag. Net buiten Saariselkä ligt het noordelijkste skiresort van Fins L...

Vandaag heb je een vrije dag. Net buiten Saariselkä ligt het noordelijkste skiresort van Fins Lapland. Bind jij vandaag de lange latten onder of kies je voor een optionele excursie? In Saariselkä kan het allemaal! Wat dacht je bijvoorbeeld van een avontuurlijke fatbike tocht of ijsvissen per sneeuwscooter, een echte Finse hobby. In de avond trek je erop uit met een rendier. Een heerlijk ontspannen tocht door het bos en onder de arctische sterrenhemel, met wat geluk zie je het noorderlicht! Om tijdens de tocht op te warmen wordt er gestopt bij een kampvuur en nuttig een warm drankje, pas dan hoor de stilte van de wildernis! Diner en overnachting in Lapland Hotel Riekonlinna. 
Duur programma: ca. 2 uur 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Urho Kekkonen Nationaal Park

Vandaag is een mooie dag om de omgeving van Saariselkä op eigen gelegenheid te ontdekken. Bezoe...

Vandaag is een mooie dag om de omgeving van Saariselkä op eigen gelegenheid te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld Urho Kekkonen nationaal park, een prachtig natuurpark net buiten Saariselkä. Er zijn zowel langlauf- als wandelroutes door het natuurpark gestippeld, de keus is natuurlijk aan jou. Diner en overnachting in Lapland Hotel Riekonlinna. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Verken de omgeving per sneeuwscooter

Een veelgebruikt vervoersmiddel in Lapland is de sneeuwscooter. Na een stevig ontbijt ga je op pad m...

Een veelgebruikt vervoersmiddel in Lapland is de sneeuwscooter. Na een stevig ontbijt ga je op pad met de sneeuwscooter! Je geniet van de mooie natuur en de route loopt door de bossen en over heuvels met adembenemende uitzichten. Vergeet vooral je camera niet, er wordt regelmatig gestopt om een foto te maken! Onderweg drink je warme bessensap, een drankje wat de Finnen zelf ook graag nuttigen. Diner en overnachting in Lapland Hotel Riekonlinna.
Duur programma: ca. 2,5 uur 
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag

Vandaag kies je zelf hoe je de dag graag wilt indelen. Is er een activiteit die je graag nog een kee...

Vandaag kies je zelf hoe je de dag graag wilt indelen. Is er een activiteit die je graag nog een keer zou willen doen of gebruik je de dag om lekker te ontspannen? Diner en overnachting in Lapland Hotel Riekonlinna. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Op naar huis!

Het eind van je reis is alweer aangebroken. Na het ontbijt stap je weer vol goede herinneringen het ...

Het eind van je reis is alweer aangebroken. Na het ontbijt stap je weer vol goede herinneringen het vliegtuig in en vlieg je met Transavia rechtstreeks naar Amsterdam.  Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland!
Dag 2 Op pad met de husky's
Dag 3 Sneeuwschoenwandeling door de bossen
Dag 4 Op zoek naar het noorderlicht
Dag 5 Urho Kekkonen Nationaal Park
Dag 6 Verken de omgeving per sneeuwscooter
Dag 7 Vrije dag
Dag 8 Op naar huis!
Sluit dag tot dag

Excursies

In Saariselkä kun je een groot aantal unieke activiteiten ondernemen. Voigt Travel heeft als extra al een noorderlichtsafari met rendieren voor je geregeld, maar het kan niet anders of je wilt nog meer bijzondere dingen meemaken! Via Voigt Travel kun je dat allemaal laten regelen. Alle genoemde excursies worden uitgevoerd door Lapland Safaris.

Heb je de smaak echt te pakken? Het boeken van nog meer excursies en activiteiten kan altijd ook nog ter plaatse of later via de receptie van je accommodatie.
Bekijk het complete weekprogramma met activiteiten in Saariselkä in PDF (opent in apart venster).
Bekijk het complete weekprogramma met activiteiten in Saariselkä tijdens kerst en oud & nieuw in PDF (opent in apart venster).

Kinderkorting
Voor kinderen van 4 t/m 14 jaar berekent Lapland Safaris speciale kinderkortingen. Bij sneeuwscootersafari's nemen kinderen plaats in een slede achter de sneeuwscooter van de gids. De korting is afhankelijk van de precieze excursie en vertrekdatum, maar ligt tussen de 25 - 50%. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend reisvoorstel.

De definitieve datum en het tijdstip van de excursies wordt ter plaatse bepaald door Lapland Safaris in Saariselkä. Je krijgt van hen alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

noorderlichtsafari-categorie

Noorderlichtsafari's

saariselka-noorderlicht-slee-sneeuwscooter

Noorderlicht spotten vanuit slee achter een sneeuwscooter

Een onvergetelijk avontuur voor families. Je reist in een slede achter een sneeuwscooter door verschillende landschappen. Als je geluk hebt zie je het noorderlicht aan de hemel dansen!

 • Prijs: € 94 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
saariselka-noorderlicht-sneeuwschoenwandeling

Noorderlicht sneeuwschoenwandeling

Sneeuwschoenwandelen in de avond is extra magisch. De route brengt je langs prachtige uitzichtpunten en met een beetje geluk tref je een heldere hemel en wellicht zelfs het noorderlicht! Voor deze excursie wordt een goede fysieke gesteldheid aangeraden.

 • Prijs: € 73 per persoon
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Geschikt vanaf 12 jaar
snowscootersafaris

Sneeuwscootersafari's

Een sneeuwscootersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor alle safari's geldt 2 personen per scooter (tenzij anders aangegeven). Bij een oneven aantal personen betaalt degene die alleen op de sneeuwscooter zit een 1-persoonstoeslag.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

saariselka-ijsvissafari-sneeuwscooter

IJsvissafari per sneeuwscooter

Een adembenemende belevenis. Je rijdt op een sneeuwscooter door de witte en stille natuur en strijkt neer op de perfecte plek om het ijsvissen te ervaren. Met een beetje geluk vang je wat en mag je het gelijk roosteren boven een kampvuur!

 • Prijs: € 166 per persoon
 • Duur: ca. 4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 45
saariselka-hartje-natuur

In het hartje van de natuur

Met de sneeuwscooter maak je een lange tocht door de besneeuwde bossen, diep de natuur in. Midden in de wildernis ervaar je het ijsvissen en het wandelen op sneeuwschoenen. Ook geniet je van een heerlijke lunch in Lapse stijl!

 • Prijs: € 212 per persoon
 • Duur: ca. 5-6 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 85 (geschikt vanaf 15 jaar)
meer-winterbelevenissen-categorie

Meer winterbelevenissen

saariselka-langlaufen

Langlaufen

Maak de ski's vast en glijd over de loipe door het mooie sneeuwlandschap. Sta je voor het eerst op de ski's, dan krijg je de basistechnieken uitgelegd. Onderweg wordt een stop gemaakt voor een warme bessensap. De prijs is inclusief materiaal huur tot 17:00 uur; na de excursie kun je in eigen tempo en op eigen gelegenheid verder langlaufen.

 • Prijs: € 73 per persoon
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
saariselka-fatbike

Fatbike-tocht rondom Saariselkä

Winterse fietsexcursie met fatbikes over de besneeuwde paden. Na een instructie begint het avontuur en neemt de gids je mee op een fatbike-tocht door het mooie landschap van Saariselkä. Stap op de fiets en geniet van deze bijzondere rit! Onderweg wordt er gestopt voor een warm drankje bij een open kampvuur.

 • Prijs: € 100 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Geschikt vanaf 12 jaar
saariselka-langlaufen-altai-skis

Langlaufen met Altai (korte) ski's

Doe mee aan de Altai langlauftocht door de met sneeuw bedekte bossen. Altai ski's, ook wel korte ski's genoemd, zijn off-track langlaufski’s die de beste eigenschappen van sneeuwschoenen en ski's combineren en geen ervaring vereisen. Na een korte rit (5-10 minuten) met de auto begint de langlauftocht. De gids leidt je naar de nabijgelegen kreek voor een snack bij het kampvuur. Daarna keer je terug naar Saariselkä.

 • Prijs: € 95 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Geschikt vanaf 12 jaar. Deze excursie is mogelijk vanaf 9 januari

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Alles inclusief op prachtige locatie BOEKBAAR 21/22
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.195 p.p.

  Sneeuwavontuur Muotka

  muotkan-maja-lodge-thumb
 • Toplocatie voor stellen en gezinnen BOEKBAAR 21/22
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.195 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim

  sneeuwavonturenweek-nellim-thumb
 • Familie avontuur in de voorjaarsvakantie Boekbaar 21/22
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.595 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim Kids

  sneeuwavontuur-nellim-kids-thumb
 • Activiteiten op het Inari meer Boekbaar 21/22
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.195 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  sneeuwavontuur-inari-header-thumb
 • Authentiek Zweeds verblijf NIEUW in Zweeds Lapland
  8 dagen, logies, v.a. € 1.995 p.p.

  Winterwonderland® week Burträsk

  winterwonderlandweek-burtrask-header-thumb
 • Gelegen op een schiereiland NIEUW in Zweeds Lapland
  8 dagen, halfpension, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Kalix

  sneeuwavontuur-kalix-header-thumb
 • Magisch uitzicht over het meer NIEUW in Zweeds Lapland
  8 dagen, logies en ontbijt, v.a. € 1.595 p.p.

  Winterwonderland® week Arjeplog

  winterwonderlandweek-arjeplog-header-thumb
 • IJsrijden in een Porsche NIEUW in Zweeds Lapland
  8 dagen, halfpension, v.a. € 1.995 p.p.

  Sneeuwavontuur Arvidsjaur

  arvidsjaur-thumb
 • De avonturenweek voor het hele gezin NIEUW in Zweeds Lapland
  8 dagen, halfpension, v.a. € 1.795 p.p.

  Sneeuwavontuur Arvidsjaur Kids

  sneeuwavontuur-arvidsjaur-kids-header-thumb
 • Prachtig gelegen op heuvel NIEUW in Zweeds Lapland
  8 dagen, volpension , v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Källan

  sneeuwavontuur-kallan-header-thumb
 • Heerlijke plek aan de Botnische Golf NIEUW in Zweeds Lapland
  8 dagen, halfpension, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Kalix Kids

  sneeuwavontuur-kalix-kids-header-thumb
 • Perfecte noorderlicht locaties Zweeds Lapland
  8 dagen, halfpension, v.a. € 2.495 p.p.

  Sneeuwavontuur Kiruna

  sneeuwavontuur-kiruna-thumb
 • Afwisselende excursies inbegrepen Fins Lapland
  8 dagen, logies en ontbijt, v.a. € 1.495 p.p.

  Winterwonderland® week Luosto

  sneeuwavontuur-luosto-thumb
 • Afwisselende excursies inbegrepen Fins Lapland
  8 dagen, logies, v.a. € 1.645 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Salla

  husky-sneeuwavontuur-salla-thumb
 • Lange excursies tegen aantrekkelijke prijs Fins Lapland
  8 dagen, logies, v.a. € 1.645 p.p.

  Winterwonderland® week Salla

  winterwonderlandweek-thumb
 • Perfecte gezinsreis inclusief huurauto Zweeds Lapland
  8 dagen, logies en ontbijt, v.a. € 1.699 p.p.

  Winterwonderland® week Björkliden Kids

  winterwonderland-week-kids-bjorkliden-header-thumb
 • Knusse bungalow en winterse activiteiten Fins Lapland
  8 dagen, logies, v.a. € 1.595 p.p.

  Winterwonderland week Levi

  winterwonderland-week-levi-thumb
 • Familie avontuur voor alle leeftijden Fins Lapland
  8 dagen, logies, v.a. € 1.975 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Salla

  winterwonderlandweek-kids-thumb
 • Luxe verblijf en activiteiten in kleine groepen Fins Lapland
  8 dagen, halfpension, v.a. € 1.895 p.p.

  Sneeuwavontuur Ylläshumina

  yllashumina-lodge-thumb
 • Afwisselende gezinsreis Zweden Zweeds Lapland
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.295 p.p.

  Sneeuwavontuur Kukkolaforsen Kids

  kukkolaforsen-kids-thumb
 • Lange safari's Fins Lapland
  8 dagen, logies, v.a. € 1.595 p.p.

  Winterwonderland® week Äkäslompolo

  winterwonderland-week-akaslompolo-thumb
 • Gezinsvakantie in typisch Fins dorp Fins Lapland
  8 dagen, logies, v.a. € 1.895 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Äkäslompolo

  winterwonderlandweek-kids-akaslompolo-thumb
 • Schitterende locatie en leuke excursies inbegrepen Fins Lapland
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.195 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris

  sneeuwavontuur-hotel-jeris-header-thumb
 • Middle of nowhere Fins Lapland
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.395 p.p.

  Sneeuwavontuur Arctic Circle

  sneeuwavontuur-arctic-circle-header-thumb
 • Tweedaagse huskytocht en leuke winteractiviteiten Fins Lapland
  8 dagen, halfpension, v.a. € 2.395 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Finn-Jann

  husky-sneeuwavontuur-finn-jann-thumb
 • Tweedaagse huskytocht en leuke winteractiviteiten Fins Lapland
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.295 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Best of Lapland

  husky-sneeuwavontuur-harriniva-thumb
 • Kleinschalige huskytochten & perfect noorderlicht Zweeds Lapland
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.595 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Lappeasuando

  husky-sneeuwavontuur-lappeasuando-header-thumb
 • Natuur en cultuur Fins Lapland
  8 dagen, v.a. € 1.795 p.p.

  Sneeuwavontuur Rovaniemi

  sneeuwavontuur-rovaniemi-header-thumb
 • Toffe reis voor gezinnen met jonge kinderen Fins Lapland
  8 dagen, halfpension, v.a. € 1.895 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki Kids

  sneeuwavontuur-tropiikki-kids-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Het veilig-op-reis-pakket Gratis extra voor alle reizigers van Voigt Travel in de winter
veilig-op-reis-pakket-slider
Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Corona zorgmaatregelen Flexibel boeken, Repatriëringsgarantie, 24/7 bereikbaarheid op reis, Veilig-op-reis pakket
slider%20voigt%20corona%20zorgmaatregelen