Winterwonderland® week Arjeplog

Een archipel midden tussen de bergen, een plaats vol cultuur en toch de wildernis binnen handbereik: dat is Arjeplog! Je verblijft deze week in Hornavan Hotell of Kraja Hotell, beiden gelegen aan de rand van Arjeplog. Je hebt een prachtig uitzicht over het gelijknamige meer en de bergen. De activiteiten die je absoluut niet mag missen zitten alvast bij je reis inbegrepen. Met een sneeuwscooter en een huskyslede verken je de wijde omgeving en je wandelt door de bossen met sneeuwschoenen. Je maakt kennis met een Sami familie en hun rendieren, gaat ijsvissen en tot slot ga je op zoek naar het noorderlicht met een slee achter een sneeuwscooter. Vang jij deze week een glimp van het magische licht?!   

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van logies en ontbijt.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Skellefteå: ca. 3 uur.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn. Bij sneeuwscootersafari's nemen kinderen plaats in een slede achter de sneeuwscooter van de gids.

Highlights

 • Rustig gelegen
 • Veel Samicultuur
 • Huskysafari bestuurd door gids (ca. 2 uur)
 • Sneeuwschoenwandeling (ca. 2 uur)
 • Sneeuwscootersafari (1 persoon/sneeuwscooter, ca. 3 uur)
 • Sledetocht op zoek naar het noorderlicht (ca. 1,5 uur)
 • Bezoek aan een Sami familie en hun rendieren (ca. 4 uur)
 • IJsvissen op een bevroren meer (ca. 3 uur)
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Januari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
iris-m-winter

Iris Mooij

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Hornavan Hotell

Verblijf in Kraja Hotel

Een ervaring om nooit te vergeten

Winterwonderland® week Arjeplog

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag tot dag programma.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Välkommen till Lappland

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je naar Skellefteå. Welkom in Lapland! Na het...

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je naar Skellefteå. Welkom in Lapland! Na het ophalen van je bagage word je per transfer naar Arjeplog gebracht. In de middag kun je bijkomen in de sauna of hottub van het hotel of de omgeving verkennen. Overnachting in Hornavan Hotell of Kraja Hotell. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Op pad met de sneeuwscooters

Goedemorgen! Wat een heerlijke locatie om wakker te worden. Na een heerlijk Scandinavisch ontbijtbuf...

Goedemorgen! Wat een heerlijke locatie om wakker te worden. Na een heerlijk Scandinavisch ontbijtbuffet stap je op de sneeuwscooter. Je krijgt eerst een instructie over het besturen van de sneeuwscooters en daarna mag je het zelf proberen. Iedereen heeft een eigen sneeuwscooter en samen met de gids verken je de omgeving van Arjeplog. Overnachting in Hornavan Hotell of Kraja Hotell.
Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Ontmoeting met de husky's

Het ontbijtbuffet staat al klaar in het restaurant, je kunt zo aanschuiven. Na het ontbijt word je n...

Het ontbijtbuffet staat al klaar in het restaurant, je kunt zo aanschuiven. Na het ontbijt word je naar de huskyfarm gebracht, waar de honden al staan te popelen om weer te mogen rennen. Je stapt op een slee voor 4 personen en deze wordt bestuurd door een echte husky musher. Jij hoeft alleen maar al glijdend door de sneeuw de genieten van de uitzichten en de stilte. Natuurlijk is er ook gelegenheid om de honden te knuffelen en kun je genoeg foto’s maken! Overnachting in Hornavan Hotell of Kraja Hotell.
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Op jacht naar het noorderlicht per slee

Overdag kies je zelf voor een dagbesteding. Een aanrader is een bezoek aan het Zilvermuseum, op loop...

Overdag kies je zelf voor een dagbesteding. Een aanrader is een bezoek aan het Zilvermuseum, op loopafstand van het hotel. Het museum gaat voornamelijk over het leven van de Sami, de verschillende Sami en vind je er veel overblijfselen van vroeger. Naast het museum vind je een café waar je Sami lekkernijen kunt proeven. Wat dacht je van een speciale kaas die je in je koffie dipt? In de avond trek je de wildernis in met een slee achter een sneeuwscooter. De landschappen zelf zijn al mooi op zich en bij helder weer heb aanschouw je een prachtige sterrenhemel. Met geluk spot jij vanavond ook wel het noorderlicht? Overnachting in Hornavan Hotell of Kraja Hotell.
Duur programma: ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 IJsvissen op het meer

Een echte Zweedse hobby is ijsvissen en vandaag waag jij je hier ook aan. Samen met de gids ga je na...

Een echte Zweedse hobby is ijsvissen en vandaag waag jij je hier ook aan. Samen met de gids ga je naar een van de vele meren rondom Arjeplog. Op een geschikte locatie boor je een gat, hengel uit en wachten maar! Wat zal de vangst van de dag worden? Overnachting in Hornavan Hotell of Kraja Hotell.
Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Bezoek aan een Sami familie en hun rendieren

In de ochtend word je opgehaald en naar Båtsuoj Sami Centre gebracht waar je Tom en Lotta ontm...

In de ochtend word je opgehaald en naar Båtsuoj Sami Centre gebracht waar je Tom en Lotta ontmoet, een Sami echtpaar. Zij laten je zien hoe Sami vroeger leefde en nemen je een dag mee in hun cultuur. Een traditionele lunch wordt geserveerd in een kåtan (een Zweedse tipi) en je ontmoet hun rendieren. Dat zijn er veel! Overnachting in Hornavan Hotell of Kraja Hotell.
Duur programma: ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Sneeuwschoenwandelen door het bos

Vandaag bind je de sneeuwschoenen onder! Sneeuwschoenen zorgen ervoor dat je gemakkelijk door diepe ...

Vandaag bind je de sneeuwschoenen onder! Sneeuwschoenen zorgen ervoor dat je gemakkelijk door diepe sneeuw kunt lopen zonder weg te zakken. De gids laat natuurlijk eerst zien hoe je het beste met sneeuwschoenen kunt lopen en dan kun je het zelf ook proberen. Als je de techniek onder controle hebt trek je met de gids de bossen in, waar hij meer vertelt over de omgeving en de natuur. Wie weet kom je wel sporen van rendieren en elanden tegen? Overnachting in Hornavan Hotell of Kraja Hotell.
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Afscheid

Helaas is er een einde gekomen aan dit prachtige avontuur. Na het ontbijt word je teruggebracht naar...

Helaas is er een einde gekomen aan dit prachtige avontuur. Na het ontbijt word je teruggebracht naar de luchthaven om vervolgens naar Amsterdam te vliegen. Je zult nog vaak aan dit mooie avontuur terugdenken! Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Välkommen till Lappland
Dag 2 Op pad met de sneeuwscooters
Dag 3 Ontmoeting met de husky's
Dag 4 Op jacht naar het noorderlicht per slee
Dag 5 IJsvissen op het meer
Dag 6 Bezoek aan een Sami familie en hun rendieren
Dag 7 Sneeuwschoenwandelen door het bos
Dag 8 Afscheid
Sluit dag tot dag

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Excursies inbegrepen Boekbaar 22/23
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.295 p.p.

  Granö Beckasin Lodge

  grano-beckasin-lodge-header-thumb