Sneeuwavontuur Rovaniemi

Beleef alle avonturen recht op de poolcirkel

sneeuwavonturenweek-rovaniemi-header

Sneeuwavontuur Rovaniemi

Net buiten Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland, ligt de skiheuvel Ounasvaara. De Finnen komen hier tijdens hun vakantie graag naartoe om te sneeuwscooteren of lekker te skiën op de relatief makkelijke afdalingen. Het geeft deze plek echt een leuke Finse sfeer. Onderaan de helling, vlakbij het startpunt van de skiliften en de loipes, vind je de mooie bungalows van Lapland Hotel Ounasvaara Chalets, omringd door de bossen. Tijdens deze reis zijn veel excursies inbegrepen. De stad is bovendien gemakkelijk te bereiken per skibus, maar ook wandelend langs de rivier is het prima te doen. In Rovaniemi vind je allerlei winkels, restaurants, cafés en vertier voor in de avonduren. Een ideale combinatie!

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van halfpension.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Rovaniemi: ca. 20 minuten.

NB: Dit arrangement is vanwege de lange safari's en activiteiten niet geschikt voor kinderen jonger dan 15 jaar. Indien je kind langer dan 1.40 m is, is deelname in overleg. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als je een van de actieve arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Sneeuwschoenwandeling (ca. 3 uur)
 • Rondleiding Arctic SnowHotel (ca. 2,5 uur)
 • Huskysafari incl. outdoorlunch (ca. 6 uur)
 • Speciaal afscheidsdiner (ca. 2 uur)
 • Bezoek rendierfarm en rendiersledetocht incl. lunch (ca. 4 uur)
 • Sneeuwscootersafari + ijsvissen en sneeuwschoenwandeling incl. outdoorlunch (ca. 5-6 uur)
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Januari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
thijmen-v-kerstman

Thijmen Voogt

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Sneeuwavontuur Rovaniemi

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Rovaniemi en transfer naar de bungalows van Lapland Hotel Ounasvaara Chale...

Rechtstreekse vlucht naar Rovaniemi en transfer naar de bungalows van Lapland Hotel Ounasvaara Chalets. Check-in en je krijgt uitleg over het programma dat je deze week te wachten staat, passen van de thermo-overall, diner en overnachting. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Dag vol activiteiten

De sneeuwscooter is een belangrijk vervoermiddel voor de Lappen in de winter. Het brengt ze in gebie...

De sneeuwscooter is een belangrijk vervoermiddel voor de Lappen in de winter. Het brengt ze in gebieden waar de auto niet meer kan komen, en met bijna dezelfde snelheid! Je krijgt een instructie van de gids en maakt eerst een paar oefenrondjes. Dan gaat de echte tocht van start. Je zult merken dat de handigheid er na een tijdje goed in komt te zitten en dat het een uitdaging is om de scooter soepel te sturen over de besneeuwde heuvels en de dichte bossen. Op de bevroren meren komt het op snelheid aan. Wie durft met het gas vol open? Het landschap is adembenemend: je rijdt langs bevroren rivieren en door dichte bossen. Er wordt uitgebreid gerust bij een verstild meer, midden in de wildernis. Hier krijg je de gelegenheid om een lijntje uit te gooien en het ijsvissen eens uit te proberen. Als je liever de benen wilt strekken, liggen er sneeuwschoenen voor je klaar, dan kun je alvast een beetje oefenen voor de tocht van morgen! Je krijgt een typisch Lapse lunch bij het kampvuur. Daarna gaat de route weer richting Ounasvaara. Laat in de middag arriveer je weer bij de bungalow. Reken maar dat je verlangt naar de sauna om de vermoeide spieren lekker te ontspannen! 's Avonds is er opnieuw een heerlijk diner in het restaurant.
Duur programma: ca. 5-6 uur (2 personen per sneeuwscooter)
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwschoenwandeling door de wildernis

Na het ontbijt tref je de gids en ga je opnieuw op pad maar dit keer met een heel ander vervoermidde...

Na het ontbijt tref je de gids en ga je opnieuw op pad maar dit keer met een heel ander vervoermiddel: de sneeuwschoen! Het lijkt moeilijk, die ´tennisrackets´ onder je schoenen maar de schoenen geven perfecte grip en door middel van de ´poles´ houdt je je evenwicht en heb je steun. De gids past het tempo aan aan de groep en uiteraard is er tijd om tussendoor even uit te blazen bij het kampvuur en wat warms te drinken, foto´s te maken en te genieten van de overweldigende natuur en de oorverdovende stilte. Dit gevoel wil je zeker nog lang vasthouden! Diner en overnachting.
Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Bezoek aan het Arctic SnowHotel

Het grootste deel van de dag heb je voor jezelf, dus je kunt op je gemak genieten van het uitgebreid...

Het grootste deel van de dag heb je voor jezelf, dus je kunt op je gemak genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet. Misschien vind je het leuk om even de stad in te gaan of ga je een paar uurtjes skiën of langlaufen? In de middag word je opgehaald en vertrek je naar het Arctic SnowHotel, net buiten Rovaniemi op ca. 30 minuten rijden. Het Arctic SnowHotel binnen gaan is alsof je in een sprookje belandt. Een wondere witte wereld van sneeuw en ijs met spectaculaire sneeuwsculpturen en prachtige lichteffecten. Tijdens je bezoek krijg je uitleg hoe het hotel elk jaar weer opnieuw wordt opgebouwd. Natuurlijk neem je een kijkje in de kamers en de sneeuwsauna, breng je een bezoek aan de kapel en ga je een drankje drinken in de ijsbar. Na het bezoek word je teruggebracht naar Ounasvaara. Diner en overnachting.
Duur programma: ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Huskysafari

Vandaag ga je opnieuw verder de wildernis in met een typisch Laps vervoermiddel: de huskyslee. Als j...

Vandaag ga je opnieuw verder de wildernis in met een typisch Laps vervoermiddel: de huskyslee. Als je aankomt bij de huskyfarm zul je versteld staan van het enthousiasme van deze dieren, ze kunnen niet wachten tot ze mogen rennen en het gehuil en geblaf is dan ook oorverdovend. Er is alle tijd om kennis te maken en je mag de honden rustig aanhalen. De huskyhouders nemen eerst de instructies met je door. Je rijdt met 2 personen per slee en je hebt je eigen huskyteam. Uiteraard kun je onderweg een keer van stuur wisselen. De lunch is onderweg, lekker warm bij het kampvuur. Na de lunch ga je weer richting de huskyfarm en per bus terug naar de bungalow voor diner en overnachting.
Duur programma: ca. 6 uur (2 personen per slee)
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Naar de rendierfarm

Na het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet breng je een bezoek aan een rendierfarm. Hier hoor j...

Na het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet breng je een bezoek aan een rendierfarm. Hier hoor je hoe het was in vroegere tijden, toen de Lappen nog rondtrokken met hun kuddes, maar ook hoe belangrijk de rendierhouderij tegenwoordig nog is, ook al wordt er met modernere methoden gewerkt. Natuurlijk ga je een tochtje maken op de rendierslee en je rendierrijbewijs halen. Je luncht gezamenlijk in de kota op de rendierfarm. Daarna word je weer teruggebracht naar de bungalow. ´s Middags heb je de tijd aan jezelf. In de avond dineer je weer in het restaurant.
​Duur programma: ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag en speciaal Laps afscheidsdiner

Deze dag is vrij te besteden. Je kunt gaan skiën op de nabijgelegen skipistes van Ounasvaara, o...

Deze dag is vrij te besteden. Je kunt gaan skiën op de nabijgelegen skipistes van Ounasvaara, op loopafstand van je bungalow. Of ga naar Santa Claus Village, precies op de poolcirkel gelegen. Maar je kunt uiteraard ook met langlaufski´s of sneeuwschoenen er op uit. Er zijn verschillende loipes en routes mogelijk. Lunch is op eigen gelegenheid. Je wordt wel verwacht voor het diner want ’s avonds is er een afscheidsdiner in een Laps specialiteitenrestaurant hoog op de heuvel van Ounasvaara. Genoeg stof tot napraten over deze week!
​Duur avondprogramma: ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Alweer de laatste dag. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan de ...

Alweer de laatste dag. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan de transfer naar het vliegveld voor de vlucht terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Dag vol activiteiten
Dag 3 Sneeuwschoenwandeling door de wildernis
Dag 4 Bezoek aan het Arctic SnowHotel
Dag 5 Huskysafari
Dag 6 Naar de rendierfarm
Dag 7 Vrije dag en speciaal Laps afscheidsdiner
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Lapland Hotel Ounasvaaran Chalets

Excursies

Meer winteravonturen in Rovaniemi
Er staat je een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met je gids.

Bekijk het complete weekprogramma met activiteiten in Rovaniemi in PDF (opent in apart venster).

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Toplocatie voor stellen en gezinnen Aanbieding
  8 dagen, v.a. € 1.895 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim

  sneeuwavonturenweek-nellim-thumb
 • Kleinschalige huskytochten & perfect noorderlicht Aanbieding
  8 dagen, v.a. € 2.595 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Lappeasuando

  husky-sneeuwavontuur-lappeasuando-header-thumb
 • Perfecte winterreis voor gezinnen met tieners
  8 dagen, v.a. € 1.995 p.p.

  Winterwonderland week Kids Björkliden

  winter-wonderlandweek-kids-bjorkliden-header-thumb
 • Toffe winteractiviteiten inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 2.395 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris Kids

  sneeuwavontuur-jeris-kids-thumb
 • Alles inclusief op prachtige locatie
  8 dagen, v.a. € 1.965 p.p.

  Sneeuwavontuur Muotkan Maja

  muotkan-maja-lodge-thumb
 • Tweedaagse huskytocht en leuke winteractiviteiten
  8 dagen, v.a. € 2.145 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Finn-Jann

  husky-sneeuwavontuur-finn-jann-thumb
 • Tweedaagse huskytocht en leuke winteractiviteiten
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Best of Lapland

  husky-sneeuwavontuur-harriniva-thumb
 • Lange excursies tegen aantrekkelijke prijs
  8 dagen, v.a. € 1.495 p.p.

  Winterwonderland® week Salla

  winterwonderlandweek-thumb
 • Familie avontuur voor alle leeftijden
  8 dagen, v.a. € 1.895 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Salla

  winterwonderlandweek-kids-thumb
 • Afwisselende excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.545 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Salla

  husky-sneeuwavontuur-salla-thumb
 • Schitterende locatie en leuke excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris

  sneeuwavonturenweek-jeris-thumb
 • Afwisselende gezinsreis Zweden
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Kukkolaforsen Kids

  kukkolaforsen-kids-thumb
 • Activiteiten op het Inari meer
  8 dagen, v.a. € 1.895 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  sneeuwavontuur-inari-header-thumb
 • Kleinschalige accommodatie en activiteiten
  8 dagen, v.a. € 1.770 p.p.

  Sneeuwavontuur Rajamaa Lodge

  sneeuwavontuur-rajamaa-thumb
 • Afwisselende excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.475 p.p.

  Winterwonderland® week Luosto

  sneeuwavontuur-luosto-thumb
 • Familie avontuur in de voorjaarsvakantie
  8 dagen, v.a. € 2.395 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim Kids

  sneeuwavontuur-nellim-kids-thumb
 • Perfecte noorderlicht locaties
  8 dagen, v.a. € 2.395 p.p.

  Sneeuwavontuur Kiruna

  sneeuwavontuur-kiruna-thumb
 • Complete reis
  8 dagen, v.a. € 1.545 p.p.

  Winterwonderland® week Äkäslompolo

  winterwonderland-week-akaslompolo-thumb
 • Gezinsvakantie in typisch Fins dorp
  8 dagen, v.a. € 1.445 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Äkäslompolo

  winterwonderlandweek-kids-akaslompolo-thumb
 • Toffe reis voor gezinnen met jonge kinderen
  8 dagen, v.a. € 1.585 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki Kids

  sneeuwavontuur-tropiikki-kids-thumb
 • Inclusief activiteiten en Spa faciliteiten
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki

  thumb_sneeuwavontuur_tropiikki
 • Inbegrepen activiteiten en verblijf in gezellig skidorp
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Sneeuwavontuur Saariselkä

  sneeuwavontuur-saariselka-header-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie