Sneeuwavontuur Rovaniemi

Beleef alle avonturen recht op de poolcirkel

sneeuwavonturenweek-rovaniemi-header

Sneeuwavontuur Rovaniemi

Net buiten Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland, ligt de skiheuvel Ounasvaara. De Finnen komen hier tijdens hun vakantie graag naartoe om te sneeuwscooteren of lekker te skiën op de relatief makkelijke afdalingen. Het geeft deze plek echt een leuke Finse sfeer. Onderaan de helling, vlakbij het startpunt van de skiliften en de loipes, vindt u de mooie bungalows van Lapland Hotel Ounasvaara Chalets, omringd door de bossen. Tijdens deze reis zijn veel excursies inbegrepen. De stad is bovendien gemakkelijk te bereiken per skibus, maar ook wandelend langs de rivier is het prima te doen. In Rovaniemi vindt u allerlei winkels, restaurants, cafés en vertier voor in de avonduren. Een ideale combinatie!

Verzorging
U verblijft 7 nachten op basis van halfpension.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Rovaniemi: ca. 20 minuten.

NB: Dit arrangement is vanwege de lange safari's en activiteiten niet geschikt voor kinderen jonger dan 15 jaar. Indien uw kind langer dan 1.40 m is, is deelname in overleg. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als u een van de actieve arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dient u minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Sneeuwschoenwandeling (ca. 3 uur)
 • Rondleiding Arctic SnowHotel (ca. 2,5 uur)
 • Huskysafari incl. outdoorlunch (ca. 6 uur)
 • Speciaal afscheidsdiner (ca. 2 uur)
 • Bezoek rendierfarm en rendiersledetocht incl. lunch (ca. 4 uur)
 • Sneeuwscootersafari + ijsvissen en sneeuwschoenwandeling incl. outdoorlunch (ca. 5-6 uur)
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Januari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
thijmen-v-kerstman

Thijmen Voogt

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Sneeuwavontuur Rovaniemi

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Rovaniemi en transfer naar de bungalows van Lapland Hotel Ounasvaara Chale...

Rechtstreekse vlucht naar Rovaniemi en transfer naar de bungalows van Lapland Hotel Ounasvaara Chalets. Check-in en u krijgt uitleg over het programma dat u deze week te wachten staat, passen van de thermo-overall, diner en overnachting. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Dag vol activiteiten

De sneeuwscooter is een belangrijk vervoermiddel voor de Lappen in de winter. Het brengt ze in gebie...

De sneeuwscooter is een belangrijk vervoermiddel voor de Lappen in de winter. Het brengt ze in gebieden waar de auto niet meer kan komen, en met bijna dezelfde snelheid! U krijgt een instructie van de gids en maakt eerst een paar oefenrondjes. Dan gaat de echte tocht van start. U zult merken dat de handigheid er na een tijdje goed in komt te zitten en dat het een uitdaging is om de scooter soepel te sturen over de besneeuwde heuvels en de dichte bossen. Op de bevroren meren komt het op snelheid aan. Wie durft met het gas vol open? Het landschap is adembenemend: u rijdt langs bevroren rivieren en door dichte bossen. Er wordt uitgebreid gerust bij een verstild meer, midden in de wildernis. Hier krijgt u de gelegenheid om een lijntje uit te gooien en het ijsvissen eens uit te proberen. Als u liever de benen wilt strekken, liggen er sneeuwschoenen voor u klaar, dan kunt u alvast een beetje oefenen voor de tocht van morgen! U krijgt een typisch Lapse lunch bij het kampvuur. Daarna gaat de route weer richting Ounasvaara. Laat in de middag arriveert u weer bij uw bungalow. Reken maar dat u verlangt naar de sauna om de vermoeide spieren lekker te ontspannen! 's Avonds is er opnieuw een heerlijk diner in het restaurant.
Duur programma: ca. 5-6 uur (2 personen per sneeuwscooter)
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwschoenwandeling door de wildernis

Na het ontbijt treft u de gids en gaat u opnieuw op pad maar dit keer met een heel ander vervoermidd...

Na het ontbijt treft u de gids en gaat u opnieuw op pad maar dit keer met een heel ander vervoermiddel: de sneeuwschoen! Het lijkt moeilijk, die ´tennisrackets´ onder je schoenen maar de schoenen geven perfecte grip en door middel van de ´poles´ houdt u uw evenwicht en heeft u steun. De gids past het tempo aan aan de groep en uiteraard is er tijd om tussendoor even uit te blazen bij het kampvuur en wat warms te drinken, foto´s te maken en te genieten van de overweldigende natuur en de oorverdovende stilte. Dit gevoel wilt u zeker nog lang vasthouden! Diner en overnachting.
Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Bezoek aan het Arctic SnowHotel

Het grootste deel van de dag heeft u voor uzelf, dus u kunt op uw gemak genieten van het uitgebreide...

Het grootste deel van de dag heeft u voor uzelf, dus u kunt op uw gemak genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet. Misschien vindt u het leuk om even de stad in te gaan of gaat u een paar uurtjes skiën of langlaufen? In de middag wordt u opgehaald en vertrekt u naar het Arctic SnowHotel, net buiten Rovaniemi op ca. 30 minuten rijden. Het Arctic SnowHotel binnen gaan is alsof je in een sprookje belandt. Een wondere witte wereld van sneeuw en ijs met spectaculaire sneeuwsculpturen en prachtige lichteffecten. Tijdens uw bezoek krijgt u uitleg hoe het hotel elk jaar weer opnieuw wordt opgebouwd. Natuurlijk neemt u een kijkje in de kamers en de sneeuwsauna, brengt u een bezoek aan de kapel en gaat u een drankje drinken in de ijsbar. Na het bezoek wordt u teruggebracht naar Ounasvaara. Diner en overnachting.
Duur programma: ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Huskysafari

Vandaag gaat u opnieuw verder de wildernis in met een typisch Laps vervoermiddel: de huskyslee. Als ...

Vandaag gaat u opnieuw verder de wildernis in met een typisch Laps vervoermiddel: de huskyslee. Als u aankomt bij de huskyfarm zult u versteld staan van het enthousiasme van deze dieren, ze kunnen niet wachten tot ze mogen rennen en het gehuil en geblaf is dan ook oorverdovend. Er is alle tijd om kennis te maken en u mag de honden rustig aanhalen. De huskyhouders nemen eerst de instructies met u door. U rijdt met 2 personen per slee en heeft uw eigen huskyteam. Uiteraard kunt u onderweg een keer van stuur wisselen. De lunch is onderweg, lekker warm bij het kampvuur. Na de lunch gaat u weer richting de huskyfarm en per bus terug naar de bungalow voor diner en overnachting.
Duur programma: ca. 6 uur (2 personen per slee)
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Naar de rendierfarm

Na het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet brengt u een bezoek aan een rendierfarm. Hier hoort ...

Na het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet brengt u een bezoek aan een rendierfarm. Hier hoort u hoe het was in vroegere tijden, toen de Lappen nog rondtrokken met hun kuddes, maar ook hoe belangrijk de rendierhouderij tegenwoordig nog is, ook al wordt er met modernere methoden gewerkt. Natuurlijk gaat u een tochtje maken op de rendierslee en uw rendierrijbewijs halen. U luncht gezamenlijk in de kota op de rendierfarm. Daarna wordt u weer teruggebracht naar uw bungalow. ´s Middags heeft u de tijd aan uzelf. In de avond dineert u weer in het restaurant.
​Duur programma: ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag en speciaal Laps afscheidsdiner

Deze dag is vrij te besteden. U kunt gaan skiën op de nabijgelegen skipistes van Ounasvaara, op...

Deze dag is vrij te besteden. U kunt gaan skiën op de nabijgelegen skipistes van Ounasvaara, op loopafstand van uw bungalow. Of ga naar Santa Claus Village, precies op de poolcirkel gelegen. Maar u kunt uiteraard ook met langlaufski´s of sneeuwschoenen er op uit. Er zijn verschillende loipes en routes mogelijk. Lunch is op eigen gelegenheid. U wordt wel verwacht voor het diner want ’s avonds is er een afscheidsdiner in een Laps specialiteitenrestaurant hoog op de heuvel van Ounasvaara. Genoeg stof tot napraten over deze week!
​Duur avondprogramma: ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Alweer uw laatste dag. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan de ...

Alweer uw laatste dag. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan de transfer naar het vliegveld voor uw vlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Dag vol activiteiten
Dag 3 Sneeuwschoenwandeling door de wildernis
Dag 4 Bezoek aan het Arctic SnowHotel
Dag 5 Huskysafari
Dag 6 Naar de rendierfarm
Dag 7 Vrije dag en speciaal Laps afscheidsdiner
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Lapland Hotel Ounasvaaran Chalets

Excursies

Meer winteravonturen in Rovaniemi
Er staat u een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat u echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met uw gids.

Bekijk het complete weekprogramma met activiteiten in Rovaniemi in PDF (opent in apart venster).

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen u interesseren

 • Alle highlights Aanbieding
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Muotkan Maja

  muotkan-maja-lodge-thumb
 • Toplocatie
  8 dagen, v.a. € 2.145 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim

  sneeuwavonturenweek-nellim-thumb
 • Tweedaagse huskytocht
  8 dagen, v.a. € 2.145 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Finn-Jann

  husky-sneeuwavontuur-finn-jann-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.795 p.p.

  Sneeuwavontuur Lemmenjoki

  sneeuwavonturenweek-lemmenjoki-thumb
 • Tweedaagse huskytocht
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Best of Lapland

  husky-sneeuwavontuur-harriniva-thumb
 • Alle highlights
  8 dagen, v.a. € 1.485 p.p.

  Winterwonderland® week Salla

  winterwonderlandweek-thumb
 • Singlereis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.565 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  winterwonderlandweek-singles-thumb
 • Familie avontuur
  8 dagen, v.a. € 1.865 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Salla

  winterwonderlandweek-kids-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.535 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Salla

  husky-sneeuwavontuur-salla-thumb
 • Driedaagse huskytocht
  8 dagen, v.a. € 2.495 p.p.

  Aurora- en Huskyweek

  aurora-en-huskyweek-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris

  sneeuwavonturenweek-jeris-thumb
 • Veel activiteiten
  8 dagen, v.a. € 1.895 p.p.

  Sneeuwavontuur Ivalo

  sneeuwavontuur-ivalo-thumb
 • Gezinsreis Zweden
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Kukkolaforsen Kids

  kukkolaforsen-kids-thumb
 • Singlereis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.785 p.p.

  Otsolinna Singles

  otsolinna-singles-thumb
 • Activiteiten op het Inari meer
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  sneeuwavontuur-inari-thumb
 • Tweedaagse tocht traditionele ski's
  8 dagen, v.a. € 1.995 p.p.

  Sneeuwavontuur Rajamaa Lodge

  sneeuwavontuur-rajamaa-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.475 p.p.

  Winterwonderland® week Luosto

  sneeuwavontuur-luosto-thumb
 • Familie avontuur
  8 dagen, v.a. € 2.245 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim Kids

  sneeuwavontuur-nellim-kids-thumb
 • Onontdekt Zweden
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Sneeuwavontuur Kiruna

  sneeuwavontuur-kiruna-thumb
 • Complete reis
  8 dagen, v.a. € 1.495 p.p.

  Winterwonderland® week Äkäslompolo

  winterwonderland-week-akaslompolo-thumb
 • Gezinsvakantie
  8 dagen, v.a. € 1.395 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Äkäslompolo

  winterwonderland-week-kids-akaslompolo-thumb
 • Uitdagende sneeuwscooterreis
  8 dagen, v.a. € 2.965 p.p.

  Sneeuwscooter avontuur Summit Adventure

  sneeuwscooter-avontuur-summit-adventure-thumb(1)
 • Reis voor bikkels
  8 dagen, v.a. € 3.275 p.p.

  Sneeuwscooter- en huskyavontuur Extreme Adventure

  harriniva-hotels-safaris-extreme-adventure-lapland-thumb
 • Familiepret
  8 dagen, v.a. € 1.545 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki Kids

  sneeuwavontuur_tropiikki_kids_thumb
 • Plezier gegarandeerd
  8 dagen, v.a. € 1.675 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki

  thumb_sneeuwavontuur_tropiikki
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 2.345 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris Kids

  sneeuwavontuur-jeris-kids-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie