Sneeuwavontuur Rovaniemi

Beleef alle avonturen recht op de poolcirkel

sneeuwavonturenweek-rovaniemi-header

Sneeuwavontuur Rovaniemi

Net buiten Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland, ligt de skiheuvel Ounasvaara. De Finnen komen hier tijdens hun vakantie graag naartoe om te sneeuwscooteren of lekker te skiën op de relatief makkelijke afdalingen. Het geeft deze plek echt een leuke Finse sfeer. Onderaan de helling, vlakbij het startpunt van de skiliften en de loipes, vindt u de mooie bungalows van Lapland Hotel Ounasvaara Chalets, omringd door de bossen. Tijdens deze reis zijn veel excursies inbegrepen. De stad is bovendien gemakkelijk te bereiken per skibus, maar ook wandelend langs de rivier is het prima te doen. In Rovaniemi vindt u allerlei winkels, restaurants, cafés en vertier voor in de avonduren. Een ideale combinatie!

Verzorging
U verblijft 7 nachten op basis van halfpension.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Rovaniemi: ca. 20 minuten.

NB: Dit arrangement is vanwege de lange safari's en activiteiten niet geschikt voor kinderen jonger dan 15 jaar. Indien uw kind langer dan 1.40 m is, is deelname in overleg. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als u een van de actieve arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dient u minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Sneeuwschoenwandeling (ca. 3 uur)
 • Rondleiding Arctic SnowHotel (ca. 2,5 uur)
 • Huskysafari incl. outdoorlunch (ca. 6 uur)
 • Speciaal afscheidsdiner (ca. 2 uur)
 • Bezoek rendierfarm en rendiersledetocht incl. lunch (ca. 4 uur)
 • Sneeuwscootersafari + ijsvissen en sneeuwschoenwandeling incl. outdoorlunch (ca. 5-6 uur)
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Januari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
thijmen-v-kerstman

Thijmen Voogt

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Sneeuwavontuur Rovaniemi

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Rovaniemi en transfer naar de bungalows van Lapland Hotel Ounasvaara Chale...

Rechtstreekse vlucht naar Rovaniemi en transfer naar de bungalows van Lapland Hotel Ounasvaara Chalets. Check in, uitleg over het programma dat u deze week te wachten staat, passen van de thermo-overall, diner en overnachting. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Dag vol activiteiten

De sneeuwscooter is een belangrijk vervoermiddel voor de Lappen in de winter. Het brengt ze in gebie...

De sneeuwscooter is een belangrijk vervoermiddel voor de Lappen in de winter. Het brengt ze in gebieden waar de auto niet meer kan komen, en met bijna dezelfde snelheid! U krijgt een instructie van de gids en maakt eerst een paar oefenrondjes. Dan gaat de echte tocht van start. U zult merken dat de handigheid er na een tijdje goed in komt te zitten en dat het een uitdaging is om de scooter soepel te sturen over de besneeuwde heuvels en de dichte bossen. Op de bevroren meren komt het op snelheid aan. Wie durft met het gas vol open? Het landschap is adembenemend: u rijdt langs bevroren rivieren en door dichte bossen. Er wordt uitgebreid gerust bij een verstild meer, midden in de wildernis. Hier krijgt u de gelegenheid om een lijntje uit te gooien en het ijsvissen eens uit te proberen. Als u liever de benen wilt strekken, liggen er sneeuwschoenen voor u klaar, kunt u vast een beetje oefenen voor de tocht van morgen! U krijgt een typisch Lapse lunch bij het kampvuur. Daarna gaat de route weer richting Ounasvaara. Laat in de middag arriveert u weer bij uw bungalow. Reken maar dat u verlangt naar de sauna om de vermoeide spieren lekker te ontspannen! 's Avonds is er opnieuw een heerlijk diner in het restaurant.
Duur programma: ca. 5-6 uur (2 personen per sneeuwscooter)
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwschoenwandeling door de wildernis

Na het ontbijt treft de gids en gaat u opnieuw op pad maar dit keer met een heel ander vervoermiddel...

Na het ontbijt treft de gids en gaat u opnieuw op pad maar dit keer met een heel ander vervoermiddel: de sneeuwschoen! Het lijkt moeilijk, die ´tennisrackets´ onder je schoenen maar de schoenen geven perfecte grip en door middel van de ´poles´ houdt u uw evenwicht en heeft u steun. De gids past het tempo aan aan de groep en uiteraard is er tijd om tussendoor even uit te blazen bij het kampvuur en wat warms te drinken, foto´s te maken en te genieten van de overweldigende natuur en de oorverdovende stilte. Dit gevoel wilt u zeker nog lang vasthouden! Diner en overnachting.
Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Bezoek aan het Arctic SnowHotel

Het grootste deel van de dag heeft u voor uzelf, dus u kunt op uw gemak genieten van het uitgebreide...

Het grootste deel van de dag heeft u voor uzelf, dus u kunt op uw gemak genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet. Misschien vindt u het leuk om even de stad in te gaan of gaat u een paar uurtjes skiën of langlaufen? In de middag wordt u opgehaald en vertrekt u naar het Arctic SnowHotel, net buiten Rovaniemi op ca. 30 minuten rijden. Het Arctic SnowHotel binnen gaan is alsof je in een sprookje belandt. Een wondere witte wereld van sneeuw en ijs met spectaculaire sneeuwsculpturen en prachtige lichteffecten. Tijdens uw bezoek krijgt u uitleg over hoe het hotel elk jaar weer opnieuw wordt opgebouwd. Natuurlijk neemt u een kijkje in de kamers en de sneeuwsauna en brengt u een bezoek aan de kapel en gaat u een drankje drinken in de ijsbar. Na het bezoek wordt u teruggebracht naar Ounasvaara. Diner en overnachting.
Duur programma: ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Huskysafari

Vandaag gaat u opnieuw verder de wildernis in, met een typisch Laps vervoermiddel, de huskyslee. Als...

Vandaag gaat u opnieuw verder de wildernis in, met een typisch Laps vervoermiddel, de huskyslee. Als u aankomt bij de huskyfarm zult u versteld staan van het enthousiasme van deze dieren, ze kunnen niet wachten tot ze mogen rennen en het gehuil en geblaf is dan ook oorverdovend. Er is alle tijd om kennis te maken en u mag de honden rustig aanhalen. De huskyhouders nemen eerst de instructies met u door. U rijdt met 2 personen per slee en heeft uw eigen huskyteam. Uiteraard kunt u onderweg een keer van stuur wisselen. De lunch is onderweg, lekker warm bij het kampvuur. Na de lunch gaat u weer richting de husky farm en per bus terug naar de bungalow voor diner en overnachting.
Duur programma: ca. 6 uur (2 personen per slee)
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Naar de rendierfarm

Na het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet brengt u een bezoek aan een rendierfarm. Hier hoort ...

Na het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet brengt u een bezoek aan een rendierfarm. Hier hoort u hoe het was in vroeger tijden, toen de Lappen nog rondtrokken met hun kuddes, maar ook hoe belangrijk de rendierhouderij tegenwoordig nog is, ook al wordt er met modernere methoden gewerkt. Natuurlijk gaat u een tochtje maken op de rendierslee en uw rendierrijbewijs halen. U luncht gezamenlijk in de kota op de rendierfarm. Daarna wordt u weer teruggebracht naar uw bungalow. ´s Middags heeft u de tijd aan uzelf. In de avond dineert u weer in het restaurant.
​Duur programma: ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag en speciaal Laps afscheidsdiner

Deze dag is vrij te besteden. U kunt gaan skiën op de nabijgelegen skipistes van Ounasvaara, op...

Deze dag is vrij te besteden. U kunt gaan skiën op de nabijgelegen skipistes van Ounasvaara, op loopafstand van uw bungalow. Of ga naar Santa Claus Village, precies op de poolcirkel gelegen. Maar u kunt er uiteraard ook met langlaufski´s of sneeuwschoenen op uit. Er zijn verschillende loipes en routes mogelijk. Lunch is op eigen gelegenheid. U wordt wel verwacht voor het diner want ’s avonds is er een afscheidsdiner in een Laps specialiteitenrestaurant hoog op de heuvel van Ounasvaara. Genoeg stof tot napraten over deze week!
​Duur avondprogramma: ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Alweer uw laatste dag. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan de ...

Alweer uw laatste dag. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan de transfer naar het vliegveld voor uw vlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Dag vol activiteiten
Dag 3 Sneeuwschoenwandeling door de wildernis
Dag 4 Bezoek aan het Arctic SnowHotel
Dag 5 Huskysafari
Dag 6 Naar de rendierfarm
Dag 7 Vrije dag en speciaal Laps afscheidsdiner
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Lapland Hotel Ounasvaaran Chalets

Excursies

Meer winteravonturen in Rovaniemi
Er staat u een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat u echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met uw gids.

Bekijk het complete weekprogramma met activiteiten in Rovaniemi in PDF (opent in apart venster).
Bekijk het complete weekprogramma met activiteiten in Rovaniemi tijdens kerst en oud & nieuw in PDF (opent in apart venster).

bijzonder-overnachten-lapland

Bijzonder overnachten

Heeft u iets speciaals te vieren of wilt u uw verblijf extra bijzonder maken? Boek dan een overnachting in een bijzondere accommodatie. De definitieve datum en het tijdstip van de winteravond wordt ter plaatse bepaald. U krijgt daar alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

rovaniemi-overnachten-arctic-snowhotel

Overnachting in het Arctic SnowHotel

Dé kans om eens in een slaapkamer van sneeuw en ijs te overnachten! Na de rondleiding heeft u nog tijd voor een drankje of om een sauna te nemen. Dan ontvangt u uw thermo slaapzak en gaat u een heerlijke nacht tegemoet. Kouder dan -3°C wordt het binnen niet, hoe koud het buiten ook is! Inclusief: transfers, rondleiding, overnachting in een 2-persoonskamer, slaapuitrusting, sauna, ontbijtbuffet op 'warme' locatie. (Let op: deze excursie is mogelijk vanaf 20-12-2017). Diner is tegen gereduceerd tarief bij te boeken.

 • Prijs: € 160 per persoon | € 110 per kind 2 t/m 14 jaar | € 210 bij 1-persoonsgebruik
 • Duur: check-in vanaf ca. 16.00
rovaniemi-glasiglo

Overnachting in de Arctic GlasIglo

Wilt u een bijzondere overnachting bijboeken, maar houdt u de temperaturen graag wat hoger in uw slaapvertrek dan is een nacht in een glazen iglo een aanrader. Vanuit uw comfortabele bed heeft u dé kans om het noorderlicht aan de heldere hemel te zien schitteren. De iglo's liggen op loopafstand van de receptie waar uw ontbijt geserveerd wordt. Ook kunt u hier terecht voor een drankje of een heerlijk diner in het sfeervolle restaurant. Ook kunt u gebruik maken van de sauna en het Arctic SnowHotel van binnen bekijken. Inclusief: transfers, toegang naar het Arctic SnowHotel, overnachting in een 2-persoonskamer, sauna, ontbijtbuffet. Diner is tegen gereduceerd tarief bij te boeken.

 • Prijs: € 229,50 pp bij 2 personen in iglo (1 - 31 jan en 1 mrt - 31 mrt) | € 279,50 pp (overige periode) | € 160 per extra bed | € 110 extra bed kind 2 tot 12 jaar
 • Duur: check-in ca. 16:00 uur
 • NB: Voor families zijn er op aanvraag grotere iglo’s te boeken. Prijs hiervan is op aanvraag.

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen u interesseren

 • Excursies inbegrepen Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.795 p.p.

  Sneeuwavontuur Lemmenjoki

  sneeuwavonturenweek-lemmenjoki-thumb
 • Excursies inbegrepen Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris

  sneeuwavonturenweek-jeris-thumb
 • Excursies inbegrepen Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.345 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris Kids

  sneeuwavontuur-jeris-kids-thumb
 • Alle highlights Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Muotkan Maja

  muotkan-maja-lodge-thumb
 • Toplocatie Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.145 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim

  sneeuwavonturenweek-nellim-thumb
 • Tweedaagse tocht Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.145 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Finn-Jann

  husky-sneeuwavontuur-finn-jann-thumb
 • Meerdaagse tocht Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Husky- en Sneeuwavontuur Best of Lapland

  husky-sneeuwavontuur-harriniva-thumb
 • Alle highlights Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.485 p.p.

  Winterwonderland® week

  winterwonderlandweek-thumb
 • Singlereis Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.565 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  winterwonderlandweek-singles-thumb
 • Familie avontuur Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.865 p.p.

  Winterwonderland® week Kids

  winterwonderlandweek-kids-thumb
 • Exclusief bij Voigt en adults only Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Sneeuwavontuur Nangu

  sneeuwavontuur-nangu-thumb
 • Excursies inbegrepen Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.535 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Salla

  husky-sneeuwavontuur-salla-thumb
 • Activiteiten op het Inari meer Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  sneeuwavontuur-inari-thumb
 • Familie avontuur Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.245 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim Kids

  sneeuwavontuur-nellim-kids-thumb
 • Onontdekt Zweden
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Sneeuwavontuur Kiruna

  sneeuwavontuur-kiruna-thumb
 • Zweeds Lapland
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Sneeuwavontuur Rajamaa

  sneeuwavontuur-rajamaa-thumb
 • Unieke locatie
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Sneeuwavontuur Björkliden

  sneeuwavontuur-bjorkliden-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.495 p.p.

  Sneeuwavontuur Luosto

  sneeuwavontuur-luosto-thumb
 • Meerdaagse tocht
  8 dagen, v.a. € 2.395 p.p.

  Aurora- en Huskyweek

  aurora-en-huskyweek-thumb
 • Gezinsreis Zweden
  8 dagen, v.a. € 2.093 p.p.

  Kukkolaforsen Kids

  kukkolaforsen-kids-thumb
 • Singlereis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.695 p.p.

  Otsolinna Singles

  otsolinna-singles-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
NoorderlichtApp Speciale app met tips, webcams en verwachtingen
noorderlichtapp
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie