Bijzondere spa's, sauna's en hot tubs in Lapland
Bijzondere wellnesservaringen

Bijzondere spa's, sauna's en hot tubs in Lapland

In Lapland beleef je heerlijke saunamomenten. Saunamomenten die we in Nederland zelden tot niet meemaken. En laten we de hot tubs niet vergeten. In Noorwegen kijk je vanuit je warme bad uit over majestueuze fjorden. Benieuwd wat Scandinavië op spagebied nog meer in petto heeft? Lees verder!

Finland = saunaland

Laten we eerlijk zijn: Finland is hét saunaland van de wereld. Daarom kun je tijdens je vakantie in Finland altijd gebruik maken van je eigen privésauna. Deze zit gewoon in de badkamer van je bungalow. Of in een apart huisje naast je chalet.

Maar in Zweden en Noorwegen tref je ook gewoon tal van heerlijke spabelevenissen aan. Ontspannen, opwarmen en bewust bezig zijn met je lichaamstemperatuur hoort bij de levensstijl van iedere Scandinaviër. In Noorwegen tref je veel hot tubs aan en in Zweden kom je helemaal tot rust in gestylede spa’s.

We kunnen ons heel goed voorstellen dat de levensstijl van de Scandinaviër een reden waarom je hierheen op vakantie gaat. Hoe lekker is het om na een energieke dag in de natuur in je hete sauna of hot tub te duiken en lekker rozig te worden? Op deze pagina zetten wij de lekkerste, bijzonderste en leukste spa’s, sauna- en wellnesservaringen van Scandinavië voor jou op een rij.
 

 

eigen sauna finland 

Finland

Sauna yoga in houtgestookte sauna Papin Talo
In het Finse Papin Talo oefen je yoga uit in een sauna! In een houtgestookte sauna welteverstaan. Tijdens een dertig minuten durende yogasessie dwarrelt de heerlijke geur van kelohout je neus in. Door een temperatuur van 50°C haal je dieper adem en let je extra op je ademhaling waardoor die rustgevende geur tot diep in je lichaam binnendringt. En je spieren en gewrichten worden door die warmte ook nog eens losser en flexibeler dan tijdens een yogales in de sportstudio.

Yoga in sauna Finland Bubbelbad Papin Talo Lapland 

De rooksauna van Isokenkaisten Klubi
Vlakbij de Russische grens ligt de door Katja en Sirpa gerunde Isokenkäisten Klubi lodge. De lodge ligt midden in de bossen aan een hemelsbreed meer. Een bijzondere locatie, maar er is meer: Katja en Sirpa hebben al diverse prijzen gewonnen met hun rooksauna. De rooksauna van IKK behoort zelfs tot één van de acht beste sauna’s van Finland! En dat is te begrijpen als je in de sauna zit. De muren zijn zwartgeblakerd van de rook en verder is het er pikkedonker. De geur is uniek: een frisse reukgeur gecombineerd met dennentakken – want die liggen verspreid door de ruimte. Als je het warm genoeg krijgt, daal je in je blootje (of in je badkleding) af naar het verfrissende grote meer.

Rooksauna Isokenkaisten Klubi Afkoelen in sneeuw IKK 

Arctic Spa met ijswak van Jeris
Op dertig minuten rijden van Levi, aan het Jerisjärvi meer, ligt een handjevol houten bungalows. Vanuit de bungalows van Jeris Hotel & Bungalows heb je uitzicht over het meer én over een ijswak. Het ijswak nodigt uit, vooral bij de bikkels. Natuurlijk spring je niet zomaar in dit ijswak. Je neemt eerst plaats in één van de traditionele sauna’s totdat het zweet uit je lichaam gutst. Pas dan, als het lijkt alsof er een kraan open staat, is het tijd om af te koelen in dit 25 meterlange ijswak. Durf jij het aan?!

afkoelen in ijswak jeris het ijswak van jeris 

De ijssauna van Rukan Salonki
De ijssauna van Rukan Salonki in Ruka bestaat uit grote blokken ijs welke gemaakt zijn van water uit het vlakbijgelegen meer. Het is de perfecte combinatie tussen heet en koud en de dikke stoom die door deze combinatie ontstaat is heeft een groot positief effect op je gezondheid. De sauna warmt op zonder dat de ijswanden smelten. Wil je je bezoek nog bijzonderder maken? ‘s Zomers biedt Rukan Salonki traditionele Finse Cupping therapie aan. Hierbij zuigt een cup zich vacuüm op de huid, wordt warm en geeft een heerlijk ‘massage-achtig’ effect.

Rukan Salonki ijssauna Zitten in ijssauna 

Zweden

Aurora Spa van Camp Ripan
Verwen jezelf in Kiruna met een bezoek aan de spectaculaire Aurora Spa van Camp Ripan. In dit prachtig ontworpen wellnessoord geniet je van diverse sauna’s, een stoombad, een voetenbad en een binnen- en buitenjacuzzi. De medewerkers van Camp Ripan maken een eigen koffiemasker en bodyscrub van berkenblad. Zo geniet je optimaal van de natuurlijke krachten die Zweeds Lapland te bieden heeft.

Camp Ripan aurora spa binnen Camp Ripan aurora spa buiten 

Noorwegen

Panoramasauna en bubbelbad met uitzicht in Malangen
Chillen en ondertussen genieten van uitzicht op zee. In Malangen Brygger Resort profiteer je in de panoramasauna en het bubbelbad van seaview. Zowel de sauna als het bubbelbad ligt pal aan het water. Tussen 16:00 en 18:00, wanneer de zon richting de horizon gaat, bewonder je het fjord onder het genot van zonsonderganglicht. En ondertussen zuiver je je longen, stimuleer je je hartslag en versterk je je weerstand in de sauna.

Panorama sauna Malangen Brygger Resort Bubbelbad met uitzicht Malangen Brygger Resort

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel