Papin Talo Lodge

Vakantie in een voormalig priesterhuis in Fins Lapland

papin-talo-lodge-header

Papin Talo Lodge

Dit is Fins Lapland in optima forma! U verblijft in Iisakki, een unieke plek in de bossen van Ruka. Het is een replica van Paanajärvi, een oud dorp dat tegenwoordig op Russisch grondgebied ligt. Van de 32 gebouwen die er vroeger stonden, zijn er 14 nagebouwd. Het priesterhuis (op z’n Fins 'Papin Talo’) is een traditionele roodhouten lodge, compleet met Finse sauna en jacuzzi aan het meer. U heeft hier uw eigen kamer. In de sfeervolle woonkamer met open haard, keuken en eetkamer komt u samen met de andere gasten. Elke dag wordt er heerlijk voor u gekookt. Vanuit de lodge verkent u samen met een gids de omgeving: met de sneeuwscooter, op de huskyslee en op sneeuwschoenen. Tussendoor blijft er tijd genoeg over om ook zelf wat te ondernemen of gewoon lekker te luieren en te genieten van de rust. De avonden zijn hier misschien wel het meest bijzonder. Heerlijk ontspannen in de sauna, in de jacuzzi onder de sterrenhemel en op sneeuwschoenen op zoek naar het Noorderlicht.

Verzorging
U verblijft 7 nachten op basis van halfpension en inclusief 5 lunches (alleen op de dagen ter vrije besteding niet inbegrepen). Gezien het kleinschalige karakter van de accommodatie worden de maaltijden in groepsverband genuttigd en worden de maaltijden over het algemeen in de vorm van een buffet geserveerd.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kuusamo: ca. 25 minuten.

NB: de arrangementen onder het kopje 'Lodges' zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als u een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.
 
LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dient u minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Sneeuwscootersafari (ca. 2,5 uur)
 • Bezoek aan Ruka centrum (ca. 2 uur)
 • Traditionele Finse sauna en jacuzzi (ca. 2,5 uur)
 • Laps diner met noorderlicht film (ca. 3 uur)
 • Sneeuwschoenwandeling op zoek naar het Noorderlicht (ca. 2-3 uur)
 • Sneeuwschoenwandeling naar Oulanka National Park (4-5 uur)
 • Huskysafari 20 km (ca. 2-3 uur)
 • IJsvissen (ca. 2 uur)
 • Optioneel: overnachting in een iglo
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • December - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
lisette-k-lapland

Lisette Kloosterman

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Papin Talo Lodge

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. U ontvangt ter plaatse het definitieve dag tot dag programma.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Kuusamo en transfer naar de Papin Talo Lodge in Iisakki Village. Check in,...

Rechtstreekse vlucht naar Kuusamo en transfer naar de Papin Talo Lodge in Iisakki Village. Check in, lunch, uitleg over het programma dat u deze week te wachten staat en verkenning van het guesthouse en zijn omgeving. Passen van de thermo overall, diner en overnachting. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sneeuwscooteren

Wakker worden in een witte wereld! Tijdens of kort na het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet k...

Wakker worden in een witte wereld! Tijdens of kort na het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet krijgt u uitleg over het programma deze week en gaat u naar het safarihuis. Daar krijgt u uw uitrusting voor de introductie sneeuwscootersafari. Na een korte instructie is het gas geven en op weg! U zit met z'n tweeën op de scooter. Onderweg wordt er gestopt om van stuur te wisselen. Lunch in Iisakki Village. In de middag is er een tripje naar de supermarkt in Ruka, waar u allerlei lokale lekkernijen kunt kopen. Weer terug in lisakki Village kunt u gebruik maken van de sauna en wordt er een overheerlijk diner voor u bereid! Overnachting in Papin Talo.
Duur programma: sneeuwscootersafari ca. 2,5 uur
Bezoek Ruka ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwschoenwandelen in NP Oulanka en traditionele sauna

Na het ontbijt volgt een transfer naar Oulanka National Park voor een prachtige wandeling op special...

Na het ontbijt volgt een transfer naar Oulanka National Park voor een prachtige wandeling op speciale sneeuwschoenen. Op deze 'tennisrackets' zakt u niet weg in de diepe sneeuw en komt u op plekken die u normaal gesproken niet zou kunnen bereiken. De wandeling voert langs de Kitkajoki rivier met een stop bij de oude watermolen Myllykosk. De natuur is hier werkelijk prachtig! U wandelt circa 4 kilometer en onderweg is een een koffiestop met sandwiches bij kampvuur. Aan het eind van de middag is het tijd voor de traditionele Finse sauna. Wie durft, dompelt zich onder in het ijswak en met een beetje geluk ziet u vanuit de heerlijk warme jacuzzi het Noorderlicht aan de hemel verschijnen! Diner en overnachting in Iisakki Village.
Duur dagprogramma: ca. 4-5 uur
Duur avondprogramma: sauna ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 IJsvissen en traditioneel Laps diner

Na een stevig ontbijt is het tijd voor een traditionele en bij de lokale bevolking zeer geliefde Fin...

Na een stevig ontbijt is het tijd voor een traditionele en bij de lokale bevolking zeer geliefde Finse activiteit: ijsvissen, of zoals de Finnen zeggen: Pilkki. Met de auto wordt u naar een uitgestrekt meer gebracht, dat vol zit met onder andere witvis, baars, snoek en zelfs zalm! Met behulp van sneeuwschoenen loopt u vervolgens een stuk het meer op, op zoek naar dé idelae plek om vis te vangen. Nadat u een gat in het ijs heeft gemaakt met een speciale "boor" gooit u uw hengeltje uit en is het afwachten of er een vis wilt bijten. Als u geluk heeft zal de gids u laten zien hoe u de vis kunt bereiden boven open vuur. Mocht er niets gevangen worden is het alsnog een leuke en rustgevende activiteit. Koffie/thee en een kleine snack worden tijdens het ijsvissen geserveerd. Na de lunch kunt u eventueel een optionele excursie boeken. Of u wilt simpelweg genieten in de Papin Talo lodge van het uitzicht over het meertje. De avond wordt afgesloten met een traditioneel diner in het gezellige Iisakki House, inclusief Finse les...Kippis = Proost! Na het diner gaat u naar de bijzondere 'snowtheatre'. U zit op warme rendierhuiden en geniet van een film over het noorderlicht. En wie weet ziet u het licht deze avond aan de hemel dansen! Diner en overnachting in Papin Talo.
Duur ijsvissen ca. 2 uur
Duur diner ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Vrije dag en sneeuwschoenwandelen

Het eerste deel van de dag is voor uzelf. Misschien wilt u de skipistes in Ruka verkennen of wat win...

Het eerste deel van de dag is voor uzelf. Misschien wilt u de skipistes in Ruka verkennen of wat winkelen? U kunt natuurlijk ook nog een mooie wandeling maken in de omgeving! Maak het niet té zwaar want in de avond gaat u na het diner een heel bijzondere tocht maken op sneeuwschoenen. Op zoek naar het noorderlicht. Op een open plek, lekker warm bij het vuur zal de gids u alles vertellen over dit bijzondere fenomeen en welke verhalen erover leven. Als het helder is en voldoende zonne-activiteit dan heeft u misschien geluk! En anders is de sterrenhemel ook meer dan de moeite waard! Overnachting in Papin Talo.
Duur programma: ca. 2-3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Husky Express!

Na een goed ontbijt gaat u op weg om kennis te maken met de husky’s. De husky's begroeten ...

Na een goed ontbijt gaat u op weg om kennis te maken met de husky’s. De husky's begroeten u vast met een oorverdovend geblaf. U kunt ze naar hartelust aaien en de huskyhouder vragen stellen over zijn honden. De tocht van ca. 20 km gaat over bevroren meren en dichte bossen. U rijdt met z'n tweeën op de slee, de een zit en geniet van het voorbijglijdende winterlandschap, de ander staat op de drijvers en bestuurt de slee. Uiteraard kunt u gedurende de rit wisselen van stuur. Lunch, diner en overnachting in Iisakki Vilage.
Duur programma: ca. 2-3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag voor optionele excursie

Vandaag heeft u wederom de dag voor uzelf of voor een optionele excursie. In de avond alweer uw laat...

Vandaag heeft u wederom de dag voor uzelf of voor een optionele excursie. In de avond alweer uw laatste diner in winterwonderland®. Overnachting in Papin Talo.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Nog één keer wakker worden in totale stilte, genieten van het sneeuwwitte landschap en...

Nog één keer wakker worden in totale stilte, genieten van het sneeuwwitte landschap en het heerlijke ontbijt. Daarna transfer naar het vliegveld voor de rechtstreekse vlucht naar Nederland. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Sneeuwscooteren
Dag 3 Sneeuwschoenwandelen in NP Oulanka en traditionele sauna
Dag 4 IJsvissen en traditioneel Laps diner
Dag 5 Vrije dag en sneeuwschoenwandelen
Dag 6 Husky Express!
Dag 7 Vrije dag voor optionele excursie
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Papin Talo Lodge

Excursies

Meer winteravonturen vanuit Papin Talo Lodge
Er staat u een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat u echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dagdelen wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met uw gids. Open hier het complete weekprogramma met excursies in Ruka-Kuusamo (opent in apart venster).

Boek uw bijzondere overnachting vooraf
De definitieve datum en het tijdstip van de excursie wordt ter plaatse bepaald door Papin Talo Lodge. U krijgt van hen alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

bijzonder-overnachten-lapland

Bijzonder overnachten

Heeft u iets speciaals te vieren of wilt u uw verblijf extra bijzonder maken? Boek dan een overnachting in een bijzondere accommodatie. De definitieve datum en het tijdstip van de winteravond wordt ter plaatse bepaald. U krijgt daar alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

ruka-iglo-overnachting

Overnachting in een iglo

Tijdens uw verblijf kunt u optioneel een nachtje in een iglo verblijven, op loopafstand van Papin Talo. In de iglo staan twee bedden met een isolerend matras, bedekt met rendiervellen uitnodigend voor u klaar. Winterser kunnen we het niet maken! Warm wel, want u krijgt een dikke thermo slaapzak voor de nacht en uiteraard kunt u gebruik maken van de faciliteiten van Papin Talo, ook als u ’s nachts besluit dat u toch liever weer in uw eigen bed kruipt, al kunnen wij ons dat niet voorstellen!

 • Prijs: € 80 per persoon
 • Duur: 1 nacht
 • NB: Alleen in de periode 18-12-2017 t/m 31-03-2018 te boeken

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen u interesseren

 • Gastvrij Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.245 p.p.

  Isokenkäisten Klubi Lodge

  isokenkaisten-klubi-thumb
 • Kleinschalig verblijf Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.990 p.p.

  Nuorgam Lodge

  nuorgam-lodge-thumb
 • Luxe verblijf Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.785 p.p.

  Ylläshumina Lodge

  yllashumina-lodge-thumb
 • Scherp geprijsd Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Loma-Vietonen Lodge

  loma-vietonen-lodge-lapland-thumb
 • Noorderlicht locatie
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Abisko Mountain Lodge

  abisko-mountain-lodge-thumb
 • Zweeds Lapland
  8 dagen, v.a. € 2.093 p.p.

  Kukkolaforsen Lodge

  sneeuwavontuur-kukkolaforsen-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
NoorderlichtApp Speciale app met tips, webcams en verwachtingen
noorderlichtapp
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie