Huskysafari Lapland
Excursies Lapland

Huskysafari Lapland

Met stip op één van menig bucketlist: de huskysafari Lapland. En dat is niet voor niets, want we kunnen beamen dat veel reizigers de huskyslee het absolute hoogtepunt van hun vakantie in Fins en Zweeds Lapland vinden.

De husky’s hebben een ongekend uithoudingsvermogen en werden daarom al in vroegere tijden ingezet om sledes voort te trekken en zo als vervoersmiddel te dienen. Nog steeds wordt de huskyslede als praktisch vervoersmiddel ingezet door de zogenoemde ‘musher’. Ook zijn er wedstrijden waarbij lange afstanden worden afgelegd. Het team dat als eerste over de finish komt wint.

Tegenwoordig gaan reizigers naar Lapland om hun wens voor een huskysafari te laten vervullen. Vroeger hoefde je niet in het vliegtuig te stappen. Deze tochten werden namelijk zelfs weleens in Nederland georganiseerd. In Overijssel om precies te zijn, maar dit was alleen mogelijk bij temperaturen onder de -15ºC. Temperaturen die we nu niet zo vaak meer meemaken in Nederland en België.

 

Excursies met husky's: van een dag huskysleeën tot meerdaagse tochten

De sledehonden nemen je graag mee op pad door het betoverende landschap. Samen met de husky's vorm je één team. Je bestuurt de slede zelf en onderweg passeer je bevroren meren, besneeuwde taigabossen en open vlakten. De husky’s kunnen tot maximaal vijftig kilometer per dag afleggen. De honden genieten hier zichtbaar van, ze zijn enthousiast en kwispelen continu met hun staart!

Meerdaagse tochten met husky's worden steeds populairder. Deze ervaring vraagt een gezonde conditie omdat een huskytocht een intense bezigheid kan zijn. Tijdens een meerdaagse tocht slaap je 's nachts in wildernishutten en geniet je met een beetje gelukt van het noorderlicht in the middle of nowhere.

huskysafari lapland 

Een huskysafari Lapland, hoe gaat dat?

Boek je een huskysafari in Lapland bij Voigt Travel, dan ben je in goede handen. Allereerst word je door het safaribedrijf naar de huskyfarm gebracht. Hier volgt de uitleg. Tijdens de safari’s krijg je begeleiding van uitstekende gidsen, vaak de eigenaren van de honden. Zij willen niets anders dan dat zowel jij als de honden een veilige huskytocht maken. Bovendien staat plezier voorop.

Bij veel organisaties wordt de slee bestuurd door een gids, terwijl je alleen maar in de slee hoeft te zitten. Voigt Travel vindt het belangrijk dat je de complete beleving heeft. En dus stuur je zelf. In een colonne van een aantal sledes wordt de gids gevolgd, die vooraan rijdt op een sneeuwscooter. Ben je met z’n tweeën, dan wissel je tijdens de huskysafari het sturen en rusten af. Af en toe moet je de honden namelijk een handje helpen, bijvoorbeeld als het bergop gaat. De husky’s zijn zo getraind dat ze precies weten welk pad ze moeten volgen, dus bang om te verdwalen is niet nodig.

In Zweeds Lapland gaan huskysafari's iets anders. Op de meeste plekken mag je je huskyteam zelf optuigen. Je krijgt zes honden tot je beschikking en mag zelf de riem en het tuig aan hun halsband bevestigen. Ondertussen maak je kennis met je nieuwe vrienden. Straks leid je het team maar vergeet niet dat jullie het samen moeten doen, dus wees lief voor je hondenmaatjes! Dat kan ook niet anders met zulke enthousiastelingen.

Na afloop van het huskysleeën wacht er een worstje en een kop koffie, terwijl je alle tijd heeft om nog uitgebreid te knuffelen met de husky’s. Uiteraard word je daarna weer teruggebracht naar je verblijf.

huskysafari zweeds lapland 

Huskysafari Lapland boeken

Op vrijwel alle locaties van Voigt Travel in Fins en Zweeds Lapland is het mogelijk om een huskysafari te boeken. Maar wil je zeker zijn dat je een Lapland vakantie met huskysafari boekt? Gebruik dan onze Zoek & Boek (verfijn je zoekopdracht).