Excursies Lapland

huskysafari lapland

Huskysafari Lapland

Met stip op één van menig bucketlist: de huskysafari Lapland. En dat is niet voor niets, want we kunnen beamen dat veel reizigers deze excursie het absolute hoogtepunt van hun Lapland vakantie vinden.

De husky’s hebben een ongekend uithoudingsvermogen en werden daarom al in vroegere tijden ingezet om sledes voort te trekken en zo als vervoersmiddel te dienen. Nog steeds wordt de huskyslede als praktisch vervoersmiddel ingezet door de zogenoemde ‘musher’. Ook zijn er wedstrijden waarbij lange afstanden worden afgelegd. Het team dat als eerste over de finish komt wint.

Tegenwoordig gaan reizigers naar het Pure Noorden om hun wens voor een huskysafari te laten vervullen. Vroeger hoefde je niet in het vliegtuig te stappen. Deze tochten werden namelijk zelfs weleens in Nederland georganiseerd. In Overijssel om precies te zijn, maar dit was alleen mogelijk bij temperaturen onder de -15ºC. Temperaturen die we nu niet zo vaak meer meemaken in Nederland en België.

Excursies met husky's

Uiteraard nemen de sledehonden je graag mee op pad door het betoverende landschap. Samen met de husky's vorm je één team. Je bestuurt de slede zelf en onderweg passeer je bevroren meren, besneeuwde taigabossen en open vlakten. De husky’s kunnen tot maximaal 50 kilometer per dag afleggen. De honden genieten hier zichtbaar van, ze zijn enthousiast en kwispelen continu met hun staart!

Meerdaagse tochten met husky's worden steeds populairder. Deze ervaring vraagt een gezonde conditie omdat een huskytocht een intense bezigheid kan zijn. Tijdens een meerdaagse tocht slaap je 's nachts in wildernishutten en geniet je met een beetje gelukt van het noorderlicht in the middle of nowhere.

huskysafari lapland 

Een huskysafari Lapland, hoe gaat dat?

Boek je een huskysafari Lapland bij Voigt Travel, dan ben je in goede handen. Allereerst word je door het safaribedrijf naar de huskyfarm gebracht. Hier volgt de uitleg. Tijdens de safari’s krijg je begeleiding van uitstekende gidsen, vaak de eigenaren van de honden. Zij willen niets anders dan dat zowel jij als de honden een veilige huskytocht maken. Bovendien staat plezier voorop.

Bij veel organisaties wordt de slee bestuurd door een gids, terwijl je alleen maar in de slee hoeft te zitten. Voigt Travel vindt het belangrijk dat je de complete beleving heeft. En dus stuur je zelf. In een colonne van een aantal sledes wordt de gids gevolgd, die vooraan rijdt op een sneeuwscooter. Ben je met z’n tweeën, dan wissel je tijdens de huskysafari het sturen en rusten af. Af en toe moet je de honden namelijk een handje helpen, bijvoorbeeld als het bergop gaat. De husky’s zijn zo getraind dat ze precies weten welk pad ze moeten volgen, dus bang om te verdwalen is niet nodig.

Na afloop van de huskysafari Lapland wacht er een worstje en een kop koffie, terwijl je alle tijd heeft om nog uitgebreid te knuffelen met de husky’s. Uiteraard word je daarna weer teruggebracht naar je verblijf.

Huskysafari Lapland boeken

Op vrijwel alle locaties van Voigt Travel in Lapland is het mogelijk om een huskysafari te boeken. Maar wil je zeker zijn dat je een Lapland vakantie met huskysafari boekt? Gebruik dan onze Zoek & Boek (verfijn je zoekopdracht).

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel