Excursies Lapland

huskysafari lapland

Huskysafari Lapland

Met stip op één van menig bucketlist: de huskysafari Lapland. En dat is niet voor niets, want we kunnen beamen dat veel reizigers deze excursie het absolute hoogtepunt van hun Lapland vakantie vinden.

De husky’s hebben een ongekend uithoudingsvermogen en werden daarom al in vroegere tijden ingezet om sledes voort te trekken en zo als vervoersmiddel te dienen. Nog steeds wordt de huskyslede als praktisch vervoersmiddel ingezet door de zogenoemde ‘musher’. Ook zijn er wedstrijden waarbij lange afstanden worden afgelegd. Het team dat als eerste over de finish komt wint.

Tegenwoordig gaan reizigers naar het Pure Noorden om hun wens voor een huskysafari te laten vervullen. Vroeger hoefde je niet in het vliegtuig te stappen. Deze tochten werden namelijk zelfs weleens in Nederland georganiseerd. In Overijssel om precies te zijn, maar dit was alleen mogelijk bij temperaturen onder de -15ºC. Temperaturen die we nu niet zo vaak meer meemaken in Nederland en België.

Excursies met husky's

Uiteraard nemen de sledehonden u graag mee op pad door het betoverende landschap. Samen met de husky's vormt u één team. U bestuurt de slede zelf en onderweg passeert u bevroren meren, besneeuwde taigabossen en open vlakten. De husky’s kunnen tot maximaal 50 kilometer per dag afleggen. De honden genieten hier zichtbaar van, ze zijn enthousiast en kwispelen continu met hun staart!

Meerdaagse tochten met husky's worden steeds populairder. Deze ervaring vraagt een gezonde conditie omdat een huskytocht een intense bezigheid kan zijn. Tijdens een meerdaagse tocht slaapt u 's nachts in wildernishutten en geniet u met een beetje gelukt van het noorderlicht in the middle of nowhere.

huskysafari lapland 

Een huskysafari Lapland, hoe gaat dat?

Boekt u een huskysafari Lapland bij Voigt Travel, dan bent u in goede handen. Allereerst wordt u door het safaribedrijf naar de huskyfarm gebracht. Hier volgt de uitleg. Tijdens de safari’s krijgt u begeleiding van uitstekende gidsen, vaak de eigenaren van de honden. Zij willen niets anders dan dat zowel u als de honden een veilige huskytocht maken. Bovendien staat plezier voorop.

Bij veel organisaties wordt de slee bestuurd door een gids, terwijl u alleen maar in de slee hoeft te zitten. Voigt Travel vindt het belangrijk dat u de complete beleving heeft. En dus stuurt u zelf. In een colonne van een aantal sledes wordt de gids gevolgd, die vooraan rijdt op een sneeuwscooter. Bent u met z’n tweeën, dan wisselt u tijdens de huskysafari het sturen en rusten af. Af en toe moet u de honden namelijk een handje helpen, bijvoorbeeld als het bergop gaat. De husky’s zijn zo getraind dat ze precies weten welk pad ze moeten volgen, dus bang om te verdwalen is niet nodig.

Na afloop van de huskysafari Lapland wacht er een worstje en een kop koffie, terwijl u alle tijd heeft om nog uitgebreid te knuffelen met de husky’s. Uiteraard wordt u daarna weer teruggebracht naar uw verblijf.

Huskysafari Lapland boeken

Op vrijwel alle locaties van Voigt Travel in Lapland is het mogelijk om een huskysafari te boeken. Maar wilt u zeker zijn dat u een Lapland vakantie met huskysafari boekt? Gebruik dan onze Zoek & Boek (verfijn uw zoekopdracht).

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel