Must see: noorderlicht in Lapland
Excursies Lapland

Must see: noorderlicht in Lapland

Voor veel reizigers is het dé reden om een keer naar Lapland of Noord-Noorwegen af te reizen: het noorderlicht, oftewel Aurora Borealis. Dit bijzondere natuurverschijnsel spreekt tot ieders verbeelding. De grote variatie in kleuren maakt het zelfs voor de noorderlichtexperts elke keer weer anders. Veelal laat het poollicht zich zien in een groen schijnsel, maar het kan ook geel of zelfs paars zijn!
 

zweeds lapland noorderlicht 

Om het noorderlicht in Lapland te spotten is het belangrijk dat je je op een afgelegen plek bevindt. Dit houdt in dat je geen last hebt van lichtvervuiling zoals stadslicht of lantaarnpalen. Daarnaast is het van belang dat je met een gids op pad gaat. ’s Nachts deze (besneeuwde) gebieden verkennen is het veiligste met iemand die de omgeving goed kent. Bovendien weet een gids vaak beter waar het noorderlicht het beste waargenomen kan worden. Misschien is het wel nodig om daarvoor een stukje per sneeuwscooter af te leggen.
 


Excursies naar het noorderlicht in Lapland

Wil je het noorderlicht in Lapland spotten? Dan kun je natuurlijk gewoon je bungalow of appartement uitlopen en op een plek gaan staan waar geen lichtvervuiling is. Maar er zijn ook mogelijkheden om het zien van het noorderlicht nóg meer lading te geven. Door mee te gaan met een speciale noorderlichtsafari!
 

lapland noorderlicht 

Als je op de top van een berg staat of vanaf een bevroren meer omhoog kijkt heb je het beste zicht op het noorderlicht. De mooiste excursies brengen je op sneeuwschoenen naar de top van een berg. Onder begeleiding van een gids en met een hoofdlamp op wandel je door de diepe sneeuw naar de perfecte plek. Of je rijdt met de sneeuwscooter naar een bevroren meer. Een andere bijzondere manier is om in een slede plaats te nemen die getrokken wordt door een rendier. Zo heb je de handen vrij en kun je op je gemak de hemel afturen en foto’s van het noorderlicht maken.
 

Noorderlicht Lapland excursies

Wil je het noorderlicht in Lapland zien? dat is vrijwel op iedere Lapland reis mogelijk, uiteraard wel met de kanttekening dat het goed weer moet zijn. Maak gebruik van onze Zoek & Boek (verfijn je zoekopdracht) om je ideale vakantie te zoeken.
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel