Kittilä in Lapland

Kittilä in Lapland

lapland kittila

Kittilä in Lapland: uitvalsbasis voor Levi, Ylläs en Äkäslompolo

Kittilä is gelegen in het noordwesten van Fins Lapland. De plaats beschikt over een internationale luchthaven en is de uitvalsbasis voor verschillende bestemmingen in het westen van Lapland, waaronder het populaire gebied van Levi (Sirkka). Maar ook de plaatsen Ylläsjärvi, met skigebied Ylläs, en Äkäslompolo zijn bereikbaar vanuit Kittilä. Het leven in Kittilä is volledig afgestemd op toerisme, waarbij de nabijgelegen wintersportplaatsen alle aandacht genieten. Ook Lapland specialist Voigt Travel vliegt in de winter wekelijks van Amsterdam naar Kittilä.

Vakantie in Kittilä

Bekijk snel de reizen naar Kittilä, in het noordwesten van Lapland. Van het relatief grote Levi tot kleinschalig en knus in Ylläs en Äkäslompolo.
 

  • Populairste skigebied
    Levi kittila lapland levi
  • Kleinschalig
    Äkäslompolo kittila akaslompolo lapland
  • Langste pistes
    Ylläs yllas kittila lapland

Kittilä Lapland uitgelicht

Kittilä ligt 150 kilometer ten noorden van de poolcirkel in het westen van Finland. Naast de lokale kerk van Kittilä, die dateert uit 1831, en het museum over de geschiedenis van de regio is er weinig in dit plaatsje dat tot de verbeelding spreekt. In de omgeving van Kittilä gaat alle aandacht voornamelijk naar de plaatsen Sirkka (met skigebied Levi), Ylläsjärvi (met skigebied Ylläs) en Äkäslompolo. Kittilä is vooral bekend vanwege de gelijknamige luchthaven, die ten noorden van de plaats ligt, op de route naar Levi.

In de omgeving van Kittilä zijn alle activiteiten te ondernemen die je mag verwachten van Lapland. Uiteraard kun je in de wintersportplaatsen kiezen uit sneeuwscootertochten, huskysafari’s en rendier excursies. Maar de regio van Kittilä is vooral bekend om zijn skipistes. Het skigebied van Levi is het populairste van het land en het skigebied van Ylläs is de grootste van Lapland. Maar ook voor de minder bekende winteractiviteiten ben je hier aan het juiste adres. Zo zijn er in de omgeving talloze langlaufloipes, waar mooie routes te maken zijn. Of bezoek de SnowVillage in Lainio.

Vakantie Kittilä boeken

Zelf in de winter naar Kittilä op vakantie? Kies dan voor een reis naar Levi, Ylläs of Äkäslompolo. Of vraag onze reisspecialisten voor het beste advies op maat. Voigt Travel vliegt tussen december en maart wekelijks van Amsterdam naar Kittilä. Bekijk de vluchttijden.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel