Vakantie Lapland met kinderen
Alles over Lapland

Vakantie Lapland met kinderen

Op wintersport naar Lapland is een unieke belevenis, ook voor kinderen! Zij vinden het geweldig: het landschap is net een sprookje, de lucht is zuiver, alles is bedekt met dikke lagen sneeuw en de sfeer is heel bijzonder met al die lichtjes als het donker is.

Juist omdat er zoveel verschillende sneeuwactiviteiten zijn, kunnen kinderen in Lapland hun hart ophalen. Ze kunnen eindeloos in de sneeuw spelen, skiën, snowboarden en langlaufen maar ook een tocht maken met de husky- of rendierslee. of, misschien nog wel veel spannender, (achter)op de sneeuwscooter! In veel skicentra en accommodaties worden speciale activiteiten aangeboden voor kinderen van verschillende leeftijden. Veel accommodaties hebben behalve sauna´s ook een zwembad en bijna overal is er een open haard, om bij te lezen of een spelletje te doen.

Kinderstoelen en speelhoekjes vormen geen uitzondering. Ook is er vaak naast het kindermenu de mogelijkheid om gerechten van het menu in kinderportie te bestellen.

Belangrijk is dat je de activiteiten zoveel mogelijk doseert, een dagsafari is vaak te vermoeiend voor kinderen en zowel je als zij hebben er meer aan als ze verschillende dingen op een dag kunnen doen. Dat houdt de afwisseling erin, de afstanden zijn te behappen en ze krijgen het niet koud omdat ze niet lang in de slee of op de scooter moeten zitten: tenslotte mogen zij niet sturen!

Reizen voor kinderen

Een avonturenweek speciaal aangepast aan jonge kinderen is de Winterwonderland® week Kids. Wil je in Lapland met kinderen in een luxe bungalow/appartement verblijven? Dan is de Winterwonderland® week Kids Äkäslompolo een aanrader! Bekijk alle actieve alles-in-één reizen voor families met kinderen onder Kids Actief.

Maar ook grotere (wintersport) bestemmingen, zoals Ruka-Kuusamo en Levi, hebben gezinnen met kinderen veel te bieden. De meeste excursies zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 of 5 jaar.
 


 

NB: de arrangementen van Lapland Actief en de arrangementen onder het kopje 'Lodges' zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als je een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel