Lapland in november

lapland november

Op vakantie naar Lapland in november

Lapland in november bezoeken? Dan ga je op reis in de vroege winter. Ook in Lapland valt deze maand vaak pas voor het eerst echt serieuze sneeuw die voor het dikke pak zorgt die we kennen van de foto’s. Na de korte zomerperiode, die grofweg van juni tot begin september duurt, begint in Lapland in november alles weer op gang te komen. Eind november gaan de deuren van de meeste safaribedrijven weer open en is de winter ook voor reizigers officieel begonnen.

Ben je op zoek naar een rustige periode in het Pure Noorden en wil je genieten van kraakverse sneeuw? Eind november Lapland bezoeken staat garant voor een aangename tijd. Een mooie bijkomstigheid: de husky’s zijn nog niet vermoeid na een zwaar seizoen.
 


 

Goede periode noorderlicht

Vanwege de korte dagen deze periode is de kans op het zien van noorderlicht erg groot. Eind november zakt de zon rond een uur of twee in de middag achter de horizon. Je kunt daardoor het noorderlicht al ’s middags aan de hemel zien dansen! Bovendien heb je het groene natuurverschijnsel bijna volledig voor uzelf. In tegenstelling tot december, als Lapland vanwege de feestdagen overspoeld wordt met toeristen, is november nog een heel rustige periode.

november lapland 

Voor rustzoekers

In november naar Lapland? Dan ben je er lekker op tijd bij. De massa komt pas een maand later waardoor je het Winterwonderland in z’n optima forma kunt ervaren. Lapland is deze periode nog extra stil en de bossen worden nog niet zo druk bevolkt door sneeuwscooters die de stilte verstoren. November is dan ook de maand waarin rustzoekers volledig tot hun recht komen. Geniet van de witte sprookjeswereld en neem het er nog eens extra van in de sauna!

lapland in november 

Skiën op lege pistes

Groene pistes in de Alpen? Niets van dat alles in Lapland. In de wintersportplaatsen Levi en Ylläs kan er eind november al volop geskied worden. Sterker nog, in Levi vindt ieder jaar in november het wereldkampioenschap alpineskiën plaats. Als dat geen bewijs is voor uitstekende skipistes? Via Voigt Travel neem je gratis je eigen ski's mee naar Lapland, veel gemakkelijker kan niet.

lapland vakantie november 

Lapland reis in november

In november naar Lapland op vakantie? Zoek zelf uw favoriete reis door in ons Lapland aanbod het type reis en bij vertrekdatum een dag in november te selecteren, of geef uw wensen telefonisch aan ons door via 035 - 699 0322 of per mail via info@voigt-travel.nl. Vanwege de vroege winter en de kans op sneeuw te vergroten worden er pas reizen vanaf eind november aangeboden.
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel