Op vakantie naar Lapland in december
Lapland in december

Op vakantie naar Lapland in december

In december zijn de dagen kort, dus dan zal het in Lapland wel pikkedonker zijn deze maand? Het is een veelgehoorde misvatting. Vooral eind december is het aantal zonuren in het noorden van Scandinavië inderdaad minimaal, maar in tegenstelling tot in Nederland en België heeft de maan in Lapland een belangrijke functie. Het maanlicht weerkaatst op de sneeuw waardoor het veel lichter is dan je zou vermoeden.

Vanwege de feestdagen is december één van de populairste maanden voor een vakantie in Lapland. Dat zorgt ervoor dat de bungalows en andere bijzondere overnachtingsplekken al snel vol zitten. Van plan om in december Lapland te bezoeken? Wacht dan niet te lang.
 


 

Met kerst naar Lapland

Lapland in december is natuurlijk ook kerst. Tijdens de feestdagen verandert Lapland in een sprookjesachtig decor. Aan sfeervolle lichtjes in Lapland geen gebrek, maar tijdens de decembermaand pakken de inwoners van Lapland nog eens extra uit. Overal verschijnen kaarsjes op tafel en er worden veel activiteiten georganiseerd.

Het massale vuurwerk zoals we dat in de Benelux gewend zijn kennen ze niet in het Pure Noorden. Hier en daar een vuurpijl is voldoende, want zo redeneren ze: waarom de lucht vervuilen als je tijdens de jaarwisseling ook naar het noorderlicht kan kijken?! En laten we eerlijk zijn, kerst of oud & nieuw in Lapland vieren is niet voor iedereen weggelegd, een unieke ervaring.
 

 

Kans op het noorderlicht

Het grote voordeel van de donkere periode in december is dat overdag al het noorderlicht te zien is. Uiteraard met de voorwaarde van een heldere hemel en voldoende zonneactiviteit. Maar om het noorderlicht te zien moet het op de eerste plaats donker zijn, en dat is het in december. Hierdoor is het noorderlicht in december niet alleen eerder op de dag waarneembaar, het is met een beetje geluk ook meerdere keren per dag zichtbaar.
 

december lapland 

Lapland reis in december

In december naar Lapland op vakantie? Zoek zelf je favoriete reis door in ons Lapland aanbod het type reis en bij vertrekdatum een dag in december te selecteren, of geef je wensen telefonisch aan ons door via 035 - 699 0322 of per mail via info@voigt-travel.nl.
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel