Reisinformatie Inari-Saariselkä
Inari-Saariselkä

Reisinformatie Inari-Saariselkä

Saariselkä ligt op de Lapse hoogvlakten aan de noordrand van het nationaal park Urho Kekkonen (UKK). De ongerepte wildernis in dit gebied maakt Saariselkä tot een must voor avonturiers. In enkele decennia is Saariselkä uitgegroeid tot een van de bekendste toeristenplaatsen van Lapland, zowel in de zomer als in de winter. Het centrum is eigenlijk een lange straat met een aantal hotels, restaurants, een spa en een winkIelcentrum. De bungalows en vakantiehuizen liggen verspreid in de omgeving. Saariselkä heeft een klein alpine skigebied en het is een ideaal uitgangspunt voor trektochten te voet, per langlaufski’s of sneeuwschoenen.

Op ca. 30 km van Saariselkä ligt Inari, een plaats waar van oudsher nog een relatief grote Sami gemeenschap woont. Het is een dorp van ongeveer 450 inwoners en ligt aan de rivier de Inarijoki, die hier uitmondt in het Ukonselkä, het randmeer van het immense Inarimeer, het op één na grootste meer van Finland. Inari is hét centrum voor de Sami cultuur in Finland.
 


 

Wintersport

Het skigebied van Saariselkä telt 15 pistes en 5 liften, verdeeld over 2 heuvels, van verschillende moeilijkheidsgraden. De langste afdaling is ca. 1300 m lang. Er zijn 7 verlichte pistes. Ook is er een Freestyle Park voor snowboarders. Rondom Saariselkä en Inari zijn in totaal meer dan 200 km goed onderhouden langlaufloipes, waarvan zo'n 34 km verlicht is.
 

Vervoer

De activiteiten en excursies vertrekken zoveel mogelijk vanaf uw accommodatie en anders word je altijd gebracht en gehaald. Mocht je een taxi nodig hebben, dan kun je terecht bij de receptie van uw accommodatie. Hier kun je ook navraag doen over de busverbindingen, o.a. naar Ivalo of Inari. De skibus heeft diverse haltes en pendelt regelmatig tussen Saariselkä en de omliggende gebieden zoals Kakslauttanen, Kiilopää en zelfs naar Ivalo.
 

Geldautomaat

Er is een geldautomaat in het centrum van Saariselkä en Inari. Je kunt verder overal met creditcard of pin betalen.
 

Boodschappen doen

Saariselkä heeft een aantal winkels en een supermarkt met een redelijk uitgebreid assortiment. De supermarkt is geopend van 09.00 - 21.00 uur, 7 dagen per week. In Inari zijn twee supermarkten waar je terecht kunt voor je boodschappen.
 

Cultuur

Saariselkä ligt in het noordelijke deel van Fins Lapland en dit gebied is het centrum van de Sami cultuur. Dit zie je zeker terug in het straatbeeld of tijdens een safari of een bezoek aan een rendierboerderij.
Inari is het échte centrum voor de Sami cultuur: van de ongeveer 1000 inwoners van Inari (Anar in het Samisch) is een groot gedeelte van Sami afkomst. Het Siida museum heeft een prachtige expositie over de geschiedenis en cultuur van dit intrigerende volk. Het administratieve en culturele centrum voor de Sami, 'Sajos' ligt aan de oever van de Juutuanjoki rivier. Hier wordt er alles aan gedaan om de cultuur en de taal van de Sami in stand te houden en ze een duidelijke stem te geven in de Finse politiek. Je kunt er een expositie bezoeken en prachtig handwerk kopen.
 

Restaurants

• Kaunispää Panorama Restaurant Huippu
• Pirtti Restaurant in Santa’s Tunturi Hotel
• Het restaurant in Hotel Gielas
 

Uitgaan

Voor muziek en dans kun je 's avonds het beste terecht in Saariselkä. Santa's Hotel Tunturi is hét lokale trefpunt voor alle gasten en inwoners uit de omgeving.
 

Ontspanning

In Hotel Holiday Club Saariselkä is een klein tropisch zwembad met een spa waar je ook een massage of beauty behandeling kunt reserveren. In de indoor arena is een fitness-centrum.
 

Tourist Info

• Bij de receptie van uw accommodatie
• In het overdekte winkelcentrum in Saariselkä
• In het Siidda Museum in Inari
 

Gebruik maken van de skibus

In Saariselkä kun je gebruik maken van de skibus die tussen Killopää, het centrum van Saariselkä en Ski Saariselkä Sport Resort pendelt. De kosten bedragen € 5 per persoon per dag, ongeacht of je een skipas heeft of niet.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel