Ranua

vakantie ranua lapland

Reisinformatie Ranua

Rust, ruimte en stilte, dat ervaart u in Ranua, een kleine plaats tussen Oulu en Rovaniemi, gelegen aan het meer Simojärvi. Ranua is vooral beroemd vanwege Ranua Zoo, zo'n 3 km buiten het dorp Ranua. Hier is ook uw vakantieverblijf gelegen. In dit wildpark leven bijna alle in het Poolgebied voorkomende dieren, wel 50 soorten, zoals de wolf, de lynx, de veelvraat, bruine beer, otter, raaf en de ijsbeer. De dieren worden liefdevol verzorgd door hun verzorgers en krijgen alle ruimte, zodat hun leefomgeving zoveel mogelijk lijkt op hun natuurlijke habitat. Over een 2 km lang voetpad loopt of rijdt u met een slede van reservaat naar reservaat. In de wintertijd, als het park is bedekt met een dikke laag sneeuw en de zon net zichtbaar is aan de horizon, zijn de dieren in hun element! De natuur domineert in Ranua en het is dan ook een perfecte plek om er samen op uit te gaan, te voet, op sneeuwschoenen of op langlaufski's. Dat kan direct vanaf Gulo Gulo, want u zit midden in de wildernis, net als de dieren!
 


 

Ski

U krijgt tijdens uw verblijf in Ranua een langlauf les zodat u daarna zelf ook op verkenning uit kunt gaan, want de beste manier om wat van de omgeving te zien is er op uit te trekken, op sneeuwschoenen of langlaufski's. U kunt de hele week gratis over dit materiaal beschikken. Wilt u ook een dagje alpine skiën, dan kunt u uitstekend een dagje in Rovaniemi (Ounasvaara) of in Iso Syöte terecht: de skigebieden hier bieden voor elke leeftijd wat wils, met en zonder ski-ervaring. Een groot deel van de pistes is verlicht, dus u kunt er echt een dagje uit van maken.
 

Vervoer

De activiteiten starten vanaf uw vakantieverblijf en indien nodig wordt u voor de safari's altijd gebracht en gehaald. Er is een frequente busverbinding tussen Ranua en Rovaniemi (ca. 80 km) en Ranua en Iso Syöte (ca. 70 km). De dienstregeling wisselt per dag dus vraagt u na bij de receptie wat de beste dag of tijd is om de bus te nemen en waar de dichtstbijzijnde bushalte is. U kunt er ook terecht om een taxi te bestellen.
 

Geldautomaat

Er is zijn twee geldautomaten in het dorp Ranau, op ca. 3 km van uw vakantieverblijf vandaan. U kunt overal met creditcard en soms ook met pin betalen.
 

Boodschappen

Tijdens de transfer vanaf de luchthaven naar Ranua wordt er een tussenstop gemaakt bij een grote supermarkt. Daar kunt u al inkopen doen voor de rest van de week. Overigens is er ook een supermarkt in Ranua met een ruim assortiment. Als u daar naar toe wilt, hoeft u het maar te melden bij de receptie van uw verblijf en zij regelen dan dat de supermarkt-taxi gratis komt voorrijden. U kunt er zo vaak gebruik van maken als u wilt.
 

Restaurants

U verblijft op basis van halfpension, dus ontbijt en diner is in Restaurant Polar Bear. Natuurlijk kunt u daar ook terecht als u een keer wilt lunchen. In het dorp Ranua zijn ook een paar gelegenheden voor een (warme) lunch:

• Lunch-pizzeria Vaaka en Pizzeria Hakuna matata
• Kiireen Raja, bakkerij-café waar u terecht kunt voor een lunchbuffet van 10.30 – 15.00 uur en uiteraard voor koffie met wat lekkers of zelfs gedroogd rendiervlees, ideaal als u onderweg bent op ski's of sneeuwschoenen!
• Hotel-Restaurant Ilveslinna
 

Tourist Info

Receptie van uw accommodatie

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel