Reisinformatie Ranua
Ranua

Reisinformatie Ranua

Rust, ruimte en stilte, dat ervaar je in Ranua, een kleine plaats tussen Oulu en Rovaniemi, gelegen aan het meer Simojärvi. Ranua is vooral beroemd vanwege Ranua Zoo, zo'n 3 km buiten het dorp Ranua. Hier is ook je vakantieverblijf gelegen. In dit wildpark leven bijna alle in het Poolgebied voorkomende dieren, wel 50 soorten, zoals de wolf, de lynx, de veelvraat, bruine beer, otter, raaf en de ijsbeer. De dieren worden liefdevol verzorgd door hun verzorgers en krijgen alle ruimte, zodat hun leefomgeving zoveel mogelijk lijkt op hun natuurlijke habitat. Over een 2 km lang voetpad loop of rijd je met een slede van reservaat naar reservaat. In de wintertijd, als het park is bedekt met een dikke laag sneeuw en de zon net zichtbaar is aan de horizon, zijn de dieren in hun element! De natuur domineert in Ranua en het is dan ook een perfecte plek om er samen op uit te gaan, te voet, op sneeuwschoenen of op langlaufski's. Dat kan direct vanaf Gulo Gulo, want je zit midden in de wildernis, net als de dieren!
 


 

Ski

Je krijgt tijdens je verblijf in Ranua een langlauf les zodat je daarna zelf ook op verkenning uit kunt gaan, want de beste manier om wat van de omgeving te zien is er op uit te trekken, op sneeuwschoenen of langlaufski's. Je kunt de hele week gratis over dit materiaal beschikken. Wil je ook een dagje alpine skiën, dan kun je uitstekend een dagje in Rovaniemi (Ounasvaara) of in Iso Syöte terecht: de skigebieden hier bieden voor elke leeftijd wat wils, met en zonder ski-ervaring. Een groot deel van de pistes is verlicht, dus je kunt er echt een dagje uit van maken.
 

Vervoer

De activiteiten starten vanaf je vakantieverblijf en indien nodig word je voor de safari's altijd gebracht en gehaald. Er is een frequente busverbinding tussen Ranua en Rovaniemi (ca. 80 km) en Ranua en Iso Syöte (ca. 70 km). De dienstregeling wisselt per dag dus vraag je na bij de receptie wat de beste dag of tijd is om de bus te nemen en waar de dichtstbijzijnde bushalte is. Je kunt er ook terecht om een taxi te bestellen.
 

Geldautomaat

Er is zijn twee geldautomaten in het dorp Ranau, op ca. 3 km van jouw vakantieverblijf vandaan. Je kunt overal met creditcard en soms ook met pin betalen.
 

Boodschappen

Tijdens de transfer vanaf de luchthaven naar Ranua wordt er een tussenstop gemaakt bij een grote supermarkt. Daar kun je al inkopen doen voor de rest van de week. Overigens is er ook een supermarkt in Ranua met een ruim assortiment. Als je daar naar toe wilt, hoef je het maar te melden bij de receptie van je verblijf en zij regelen dan dat de supermarkt-taxi gratis komt voorrijden. Je kunt er zo vaak gebruik van maken als je wilt.
 

Restaurants

Je verblijft op basis van halfpension, dus ontbijt en diner is in Restaurant Polar Bear. Natuurlijk kun je daar ook terecht als je een keer wilt lunchen. In het dorp Ranua zijn ook een paar gelegenheden voor een (warme) lunch:

  • Lunch-pizzeria Vaaka en Pizzeria Hakuna matata

  • Kiireen Raja, bakkerij-café waar je terecht kunt voor een lunchbuffet van 10.30 – 15.00 uur en uiteraard voor koffie met wat lekkers of zelfs gedroogd rendiervlees, ideaal als je onderweg bent op ski's of sneeuwschoenen!

  • Hotel-Restaurant Ilveslinna

Tourist Info

Bij de receptie van je accommodatie.
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel