Reisinformatie Salla
Salla

Reisinformatie Salla

Salla telt zo'n 5.000 inwoners en ligt zo'n 90 km boven de Poolcirkel in het oosten van Lapland, niet ver van de grens met Rusland. Je verblijft in de heuvels van Salla: rondom de Sallatunturi, de heuvel waar wordt geskied, of bij Sallan Poropuisto, in de omgeving van het Rendierpark. Salla is een begrip onder Lapland reizigers. Er is geen plek waar je je zo snel thuis voelt als hier. Vriendelijke en gastvrije mensen en een gemoedelijke sfeer. Het gebied is dankzij de vele vlakten, rivieren, meren en ongerepte wildernis een droombestemming voor de natuurliefhebber.
 


 

Ski

Het skigebied telt 15 pistes met 5 liften, waarvan de langste piste 1300 m lang is. Het grootste verval op de pistes is 230 m. Het gebied heeft ook nog eens 110 km, goed onderhouden langlaufroutes waarvan 37 km verlicht is.
 

Vervoer

Voor de safari's word je altijd gebracht en gehaald van je accommodatie. Mocht je een taxi nodig hebben, dan kun je terecht bij de receptie. Er worden verschillende pendels aangeboden, van het Rendierpark naar Sallatunturi en ook naar het dorp Salla.
 

Geldautomaat

De dichtstbijzijnde geldautomaat is in het dorp Salla, 10 km verwijderd van Sallatunturi. Je kunt verder overal met creditcard of pin betalen.
 

Boodschappen

In Sallatunturi is een mini-supermarkt in de lobby van Hotel Holiday Club Salla. Hier kun je terecht voor de dagelijkse (en belangrijkste) boodschappen zoals brood, melk, fruit, pasta, bier en frisdrank. Houd er rekening mee dat het verse assortiment stukken beperkter is dan bij ons in Nederland! Er zijn grote en goed gesorteerde supermarkten in het dorp Salla, 10 km verwijderd van Sallatunturi. Het beste is om een plaatsje in de pendelbus te reserveren die je op en neer brengt voor een vast tarief. Er wordt zeker een uur op je gewacht zodat je rustig de hele voorraad voor de week kunt inslaan.
 

Cultuur

Salla heeft een lange historie en nauwe banden met Rusland. Er is een grensovergang op 22 km afstand en je zult zeker ook een keer in de buurt van de Russische grens komen. Daarnaast is Salla bekend om haar rendieren. In het Sallan Poropuisto, het rendierpark, zul je er heel veel tegenkomen.
 

Restaurants

Er is een kleine maar goede keus aan restaurants in Salla, dus je kunt je verheugen op lekker en gevarieerd eten. Er is voor elk wat wils, van eenvoudige bistro- tot wildspecialiteiten en typisch Lapse gerechten. Wij kunnen je het volgende aanbevelen:
 

  • Spa Hotel Holiday Club Salla (à la carte en buffetrestaurant)

  • Laps specialiteitenrestaurant 'Kiela' bij Sallatunturin Tuvat (voor ontbijt en diner)

  • Piste restaurant Onnenkirppu met pasta's en pizza's

  • Rendierpark Jotos - zelfbedieningsrestaurant (alleen lunchbuffet)

Uitgaan

  • Papana Pupi (pub) in Restaurant Kiela

  • Bar en danszaal van hotel Holiday Club Salla

Ontspanning

Hotel Holiday Club Salla beschikt over een kleine spa met een warmwaterbad met watervallen, een whirlpool, een kinderbad met speelgelegenheid, 2 Finse sauna's en een 16m bad. Ook kun je er terecht voor massages en beauty behandelingen. De spa is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 14.00 – 20.00 uur. Als je in het hotel logeert, is de spa gratis toegankelijk.

De toegangsprijs is ca. € 14 voor volwassenen, € 7 voor kinderen van 4 t/m 14 jaar en een family ticket (2 volwassen en 2 kinderen) is ongeveer € 36.
 

Tourist Info

  • Receptie van Sallatunturin Tuvat

  • Receptie van PAN Village Oulanka bungalows

  • Receptie Hotel Holiday Club Salla

  • Rendierpark Jotos

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel