Rendiersafari Lapland
Excursies Lapland

Rendiersafari Lapland

Rendieren en Lapland zijn dankzij de Sami onlosmakelijk met elkaar verbonden. Van oudsher nemen rendieren in de Sami cultuur een belangrijke positie in. Voor het nomadische leven van een deel van de Samen zijn rendieren nog steeds de ideale metgezel, hoewel het aantal nomaden in de loop der jaren enorm is afgenomen. De rendieren zijn sterk, betrouwbaar en beschikken over een goed uithoudingsvermogen. Dat komt goed van pas als een slee door de sneeuw getrokken moet worden. Tegenwoordig kun je zelf kennis maken met deze bevolking en hun rendieren tijdens een rendiersafari in Fins en Zweeds Lapland.

De rendieren lopen het grootste gedeelte van het jaar los rond in het noorden van Finland, Zweden en Noorwegen. Je kunt ze dan ook overal langs de weg tegenkomen. Dat de rendieren wild zijn is echter maar gedeeltelijk waar. De volledige rendieren populatie is eigendom van de Sami. Als de rendieren gemolken of gevaccineerd moeten worden ‘roepen’ de rendierhouders de dieren weer terug, meestal aan het begin van de winter. Dat doen de Sami tijdens een zogenaamde round-up. Met sneeuwscooters jagen ze de dieren op terug naar de rendierboerderij. Een afgezet gebied zoals bij koeien is daardoor niet nodig.

 

Excursies met rendiertocht

De rendieren die worden gebruikt voor een rendiertocht Lapland worden al op jonge leeftijd getraind, maar gaan net als alle andere rendieren op in de rendierkudde. In de winter verblijven ze op de rendierfarm, waar ze verzorgd en gevoerd worden. De rendieren worden met erg veel respect behandeld.

Tijdens de rendiersafari vorm je samen met het dier een team. Je zit in de slee achter het rendier en zorgt ervoor dat het dier de juiste koers houdt. Er zijn verschillende excursies met rendieren mogelijk. De tochten zijn niet alleen in lengte verschillend, veel safari’s worden ook met een andere excursie gecombineerd. Tijdens de rendiertocht Lapland in de avonduren is het bijvoorbeeld mogelijk om het noorderlicht te spotten. Een bijzondere gebeurtenis.

rendiertocht lapland 

Rendiersafari Lapland boeken

Op vrijwel alle locaties van Voigt Travel in het Pure Noorden is het mogelijk om een rendiersafari Lapland te boeken. Maar wil  je zeker zijn dat je een Lapland vakantie met rendiertocht boekt? Gebruik dan onze Zoek & Boek (verfijn je zoekopdracht).

rendiertocht Zweeds lapland 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel