Zo ga je verantwoord op vakantie naar winters Lapland of Noord-Noorwegen
Verantwoord op vakantie

Zo ga je verantwoord op vakantie naar winters Lapland of Noord-Noorwegen

Verantwoord en duurzaam reizen is leuk en eenvoudig. Als reiziger heb je veel invloed op de positieve impact van je vakantie op de natuur en lokale bevolking van jouw vakantiebestemming. Voigt Travel en onze partners helpen je graag op weg. Draag zelf je steentje bij en bekijk onze verantwoorde reistips. Neem zo weinig mogelijk bagage mee 
Hoe lichter je koffer/tas is, hoe minder het vervoersmiddel waarmee je reist uitstoot.

Blijf langer op één plek
Blijf langer op één plek en reis langzaam zodat je de bestemming (met alle natuurpracht, plaatselijke bewoners en dieren) zo goed mogelijk leert kennen (= slowtravel).
blijf langer op een dezelfde plek 
Kies voor activiteiten met een lage milieuimpact
Ga bijvoorbeeld hiken, mountainbiken, kanoën, langlaufen, sneeuwschoenwandelen of paardrijden.

Neem een hervulbaar flesje en bewaardozen mee
Vul je fles met vers kraanwater of water uit stromende rivieren. Gebruik bakken om snacks en lunch in op te bergen. Op deze manier vermijd je plasticgebruik. Koop een kuksa of kupilka en drink, net als de Scandinaviërs, voortaan alles uit deze mooie outdoorbekers. Gebruik zo weinig mogelijk plastic.
gebruik een kuksa om je water te hervullen 
Recycle je afval
Gooi je afval weg in de juiste afvalbakken zodat afval gerecycled kan worden.

Blijf zoveel mogelijk op gemarkeerde paden
Blijf op gemarkeerde paden zodat je de natuur in stand houdt, de natuur in zijn originele staat blijft en het leven van wilde dieren niet stoort. Kom niet te dicht bij afgronden tijdens het hiken, langlaufen, sneeuwschoenwandelen of fietsen.
blijf op de gemarkeerde paden 
Respecteer de plaatselijke cultuur
Verdiep je in de plaatselijke cultuur, houd rekening met de leefwijze van de mensen op jouw vakantiebestemming. Pas alles wat je over hun cultuur leert toe tijdens je eigen reis door het Pure Noorden.

Maak gebruik van lokale gidsen en verblijf in accommodaties waar de lokale bevolking werkt
Voigt Travel werkt tijdens excursies met lokale gidsen. Daarnaast kiezen wij bewust voor hotels, lodges en bungalows die veelal gerund worden door de lokale bevolking. Op deze manier draag je bij aan de lokale economie. Je zorgt er voor dat er werkgelegenheid is en het geld wat je besteedt binnen de regio en in het land blijft.
ga voor lokaal tijdens je reis 
Koop souvenirs van de lokale bevolking
Koop souvenirs van lokale kunstenaars of kies voor leuke spullen die in de regio of het land waar je op reis bent gemaakt zijn. Op deze manier steun je ook de lokale economie én lokale cultuur.

In je hotelkamer, bungalow of lodge...
Gebruik handdoeken in je bungalow of (hotel)kamer meer dan één keer. Dat scheelt een boel wasjes. Sluit deuren en ramen om de warmte in je bungalow of (hotel)kamer binnen te houden zodat de kachel niet harder hoeft te loeien.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel