Sneeuwavontuur Arvidsjaur

Gelegen aan de zuidelijke oever van het Arvidsjaurjön meer en aan de voet van de Prästberg vind je Arvidsjaur. Het bevroren meer heeft elke winter een enorme aantrekkingskracht op diegenen die van snelheid en avontuur houden. Voor icekarten, sneeuwscootersafaris, maar bovenal voor het ijsrijden in snelle sportwagens is Arvidsjaur the place to be! Toch biedt deze, van oudsher Sami regio alle mogelijkheden om kennis te maken met het pure Zweedse Lapland. Deze week biedt dan ook zeer uiteenlopende activiteiten. Zo sta je oog in oog met indrukwekkende elanden, cruise je door het witte landschap op een sneeuwscooter en op een slee achter je eigen huskyspan. Ga je ijsvissen en geniet je van je vangst tijdens een vers bereide outdoor lunch en ervaar je gewikkeld in een warme slaapzak de poolnacht en kijk je vanaf de berg naar de sterrenhemel en wie weet, het noorderlicht. Alle activiteiten starten vanaf het comfortabele Hotel Laponia, jouw thuisbasis voor dit veelzijdige sneeuwavontuur.

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van halfpension.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Skellefteå: ca. 2 uur.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn. Bij sneeuwscootersafari's nemen kinderen plaats in een slede achter de sneeuwscooter van de gids.

Highlights

 • IJsvissen inclusief lunch (ca. 3-4 uur)
 • Noorderlicht ervaring vanuit slaapzak (ca. 3 uur)
 • Sneeuwscootersafari (ca. 3 uur)
 • Sportieve sneeuwschoenwandeling (ca. 3-4 uur)
 • Bezoek aan een rendieren- en elandenfarm (ca. 6-7uur)
 • Huskysafari (ca. 3,5-4 uur)
 • Mogelijkheid tot bijboeken ijsrijden in een Porsche Boxster
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Januari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Thermo uitrusting en excursies
lars-s-lapland

Lars Stuifbergen

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Hotel Laponia

Een ervaring om nooit te vergeten

Sneeuwavontuur Arvidsjaur

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag tot dag programma.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Laat het avontuur beginnen

Na een rechtstreekse vlucht met Transavia van Amsterdam naar Skellefteå zet je voet aan de gro...

Na een rechtstreekse vlucht met Transavia van Amsterdam naar Skellefteå zet je voet aan de grond in Lapland. Na het ophalen van je bagage ga je met de transfer naar Arvidsjaur. Aangekomen in hotel Laponia kun je op je gemak de omgeving verkennen of een duik nemen in het zwembad. ’s Avonds schuif je aan voor het diner en kruip je onder de wol al dromend over wat de week gaat brengen. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sneeuwschoenwandelen rondom Arvidsjaur

God morgon! Na een stevig ontbijt ga je er op uit om de omgeving te ontdekken. En dat doe je niet zo...

God morgon! Na een stevig ontbijt ga je er op uit om de omgeving te ontdekken. En dat doe je niet zomaar, maar op heuse sneeuwschoenen. Samen met een gids trek je er op uit voor een mooi hike door de witte wereld. Onderweg leer je meer over de natuur en de regio. Wie weet ben je straks een eland op het spoor. Wanneer je met een heerlijk voldaan gevoel weer terug komt bij het hotel is het tijd voor ontspanning. Diner en overnachting in Hotel Laponia.
Duur programma: ca. 3-4 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Husky avontuur

Na een heerlijk Scandinavisch ontbijtbuffet ga je in een groepje van maximaal 4 personen op pad met ...

Na een heerlijk Scandinavisch ontbijtbuffet ga je in een groepje van maximaal 4 personen op pad met de husky's. Bij aankomst op de huskyfarm staan de honden je al enthousiast blaffend op te wachten, ze hebben er zin in! Na een goede instructie is het aan jou om je eigen team honden aan te sturen. Tijdens de tocht geniet je van het prachtige landschap, waar de honden je op geroutineerde wijze doorheen leiden, maar blijf alert en vergeet niet af en toe te remmen. Onderweg is er een mogelijkheid om te wisselen van bestuurder. Diner en overnachting in Hotel Laponia.
Duur programma: ca. 3,5-4 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Sneeuwscootersafari

Vandaag is het tijd voor een adrenaline kick en wel in de vorm van een sneeuwscootersafari. Na een d...

Vandaag is het tijd voor een adrenaline kick en wel in de vorm van een sneeuwscootersafari. Na een duidelijke instructie stap je met twee personen op de sneeuwscooter en is het tijd om gas te geven. Soepel glij je over de witte sneeuw over bevroren meren en door de bossen. Halverwege stop je bij een gemoedelijke cabin om even op te warmen bij het vuur met een kop koffie of thee. Daarna wissel je van bestuurder en ga je verder voor het tweede deel van deze prachtige tocht. Tijdens het diner zullen de ervaringen van deze dag nog lang nabesproken worden. Diner en overnachting in Hotel Laponia.
Duur programma: ca. 3 uur 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Vang je eigen lunch

Na het ontbijt ben je klaar om op pad te gaan. Na een korte rit wordt je aan de rand van een bevrore...

Na het ontbijt ben je klaar om op pad te gaan. Na een korte rit wordt je aan de rand van een bevroren meer ontvangen door Sonny. Hij legt je de basis principes van het ijsvissen uit en dan kun je aan de slag. Wat is jouw techniek? Vol verwachting hangend boven het gat of ontspannen liggend op een rendiervacht wachten tot ze happen? Heb je een goede vangst, dan is de kans groot dat jouw vis bereid wordt op de outdoor grill. Na de inspanning geniet je namelijk van een supervers bereide lunch. Diner en overnachting in Hotel Laponia.  
Duur programma: ca. 3-4 uur

 
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Poolnacht vanuit een warme slaapzak

Vandaag kun je je dag invullen zoals jij dat wilt. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de wi...

Vandaag kun je je dag invullen zoals jij dat wilt. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de wijk Lappenstaden (Lappenstad) in dit in tact gebleven oude Sami dorp waan je je terug in de tijd. ’s Avond na het diner trek je er op uit voor een unieke ervaring. Een korte rit brengt je naar de Prästberg. In een dikke jas hike je het laatste stuk naar de bergtop, waar je je jas dichtritst en zo omtovert tot slaapzak. Wanneer je ontspannen naar de sterrenhemel kijkt vertelt de gids je over de Sami cultuur en het indrukwekkende natuurverschijnsel, het noorderlicht. Heb jij het geluk dit magisch schouwspel op deze unieke plek te mogen bewonderen? Overnachting in Hotel Laponia.
Duur programma: ca. 3 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Bezoek aan de elanden- en rendierenfarm

Maak je op voor een lange dag die geheel in het teken staat van rendieren en elanden. Na een transfe...

Maak je op voor een lange dag die geheel in het teken staat van rendieren en elanden. Na een transfer van circa 2 uur kom je aan bij Cape Wild, een kleinschalige elanden- en rendierenfarm. Kom oog in oog te staan met de tamme elanden Zigge, Zebbe, Zaga en Udda. Ze vinden het heel leuk om geaaid en gevoerd te worden! Tijdens het bezoek geniet je van een uitstekende wildernislunch en na afloop rijd je langs de indrukwekkende waterval Storforsen. Diner en overnachting in Hotel Laponia.
Duur programma: ca. 6-7 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 De mooiste verhalen voor het thuisfront

De week is voorbij gevlogen. De mooie herinneringen zijn voor altijd en die neem je dan ook mee naar...

De week is voorbij gevlogen. De mooie herinneringen zijn voor altijd en die neem je dan ook mee naar huis. Na het ontbijt vertrek je naar de luchthaven van Skelefteå voor je vlucht terug naar Amsterdam. Wedden dat je thuisgekomen niet uitgepraat raakt over alle mooie belevenissen?
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Laat het avontuur beginnen
Dag 2 Sneeuwschoenwandelen rondom Arvidsjaur
Dag 3 Husky avontuur
Dag 4 Sneeuwscootersafari
Dag 5 Vang je eigen lunch
Dag 6 Poolnacht vanuit een warme slaapzak
Dag 7 Bezoek aan de elanden- en rendierenfarm
Dag 8 De mooiste verhalen voor het thuisfront
Sluit dag tot dag

Excursies

excursie-icedriving

Icedriving in Arvisjaur

porsch-ijsrijden-arvidsjaur

Ice driving in Porsche Boxsters

Droom jij ervan om ooit eens te racen over het ijs in Porsche Boxsters? Dan is dit jouw kans! De regio Arvidsjaur is een favoriete plek voor vele bekende automerken om hun nieuwe auto’s te testen. Met 2 personen in 1 auto heb je maar liefst 3 uur de tijd om over het ijs te scheuren.

 • Prijs: € 415 per persoon
 • Duur: 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: 1-persoonstoeslag € 215

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.295 p.p.

  Granö Beckasin Lodge

  grano-beckasin-lodge-header-thumb
 • Prachtige locatie in Zweeds Lapland en leuke activiteiten
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.195 p.p.

  Kukkolaforsen Lodge

  header-kukkolaforsen-lodge-thumb