Winterwonderland® week Äkäslompolo

Wie droomt er nu niet van; een week verblijven in magisch Winterwonderland®, waarbij je op pad gaat met een enthousiast husky-team, per sneeuwscooter door dichte bossen en over open vlaktes rijdt, een ontmoeting met de rendieren hebt en het noorderlicht aan de hemel ziet verschijnen tijdens een avond sneeuwschoenwandeling. Ook trek je, net als de Finnen, de lange latten onder voor een inspannende langlaufles! Na een heerlijke dag in de gezonde buitenlucht is het heerlijk thuiskomen in je eigen knusse bungalow met open haard en sauna. Je kunt in de volledig ingerichte keuken gemakkelijk zelf je maaltijden bereiden, of uit eten gaan in één van de restaurants in Äkäslompolo. Trek er ook zelf op uit of maak een paar mooie afdalingen in het grootste skigebied van Fins Lapland. Kortom, een heerlijk relaxte week met veel privacy in combinatie met een afwisselend activiteitenprogramma!


Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van logies.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kittilä: ca. 45 minuten.
De check-in tijd bij de huisjes van Destination Lapland is 16:00 uur. Als extra service biedt Voigt Travel de mogelijkheid om tot die tijd je spullen op te bergen in een aparte ruimte van restaurant Rouhe, gelegen in het centrum van Äkäslompolo. Je kunt hier tevens lunchen (op eigen kosten) en alvast wat eerste boodschappen doen in de supermarkt, die op loopafstand van het restaurant ligt. Tevens is er WiFi aanwezig in het restaurant. Zodra de huisjes gereed zijn voor check-in, word je weer door de bus en gids opgehaald.

NB: dit arrangement van Lapland Actief is vanwege de lange safari's en activiteiten niet geschikt voor kinderen en mogelijk vanaf 18+. Boek de Winterwonderland® week Kids Äkäslompolo indien je dit arrangement met kinderen wilt gaan ondernemen.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Bezoek rendierfarm met korte rendiersafari (ca. 3,5 uur)
 • Sneeuwschoenwandeling op jacht naar het noorderlicht (ca. 3 - 4 uur)
 • Huskysafari (ca. 4,5 uur en 22 km)
 • Introductieles langlaufen (ca. 1,5 - 2 uur)
 • Verblijf in knusse bungalow met open haard en sauna
 • Sneeuwscootersafari met lunch in kota (ca. 5 uur)
 • Gebruik van sneeuwschoenen gedurende het verblijf
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Logies
 • December - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
esther-lapland-winter-2024

Esther Altena

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Äkäslompolo

Een ervaring om nooit te vergeten

Winterwonderland® week Äkäslompolo

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag tot dag programma.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Jouw reis begint met een rechtstreekse vlucht naar Kittilä in Fins Lapland en transfer naar het...

Jouw reis begint met een rechtstreekse vlucht naar Kittilä in Fins Lapland en transfer naar het centrum van Äkäslompolo. Aangezien je vanaf 16.00 uur kunt inchecken, biedt Voigt Travel als extra service de mogelijkheid om tot die tijd je spullen op te bergen in een aparte ruimte van restaurant Rouhe, gelegen in het centrum van Äkäslompolo. Je kunt hier tevens lunchen (op eigen kosten) en alvast wat eerste boodschappen doen in de supermarkt, die op loopafstand van het restaurant ligt. Tevens is er WiFi aanwezig in het restaurant. Zodra de huisjes gereed zijn voor check-in, word je weer door de bus en gids opgehaald. Overnachting in Villa Armas of Äkäslompolo bungalows. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Introductieles langlaufen

Wakker worden in winterwonderland®, dat is genieten! Je start deze dag met een van de oudste mid...

Wakker worden in winterwonderland®, dat is genieten! Je start deze dag met een van de oudste middelen van vervoer in het gebied ten noorden van de poolcirkel: de langlaufski. Uiteraard krijg je eerst instructies en na een beetje oefenen zul je zien dat het eigenlijk best makkelijk is. Al glijdend gaat het steeds beter en trek je door de bossen en heuvels rondom Äkäslompolo. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in Villa Armas of Äkäslompolo bungalows. 
Duur programma: ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Op bezoek bij de rendierhouder

Je brengt een bezoek aan de rendierfarm van rendierhouder Sami en zijn familie (transfer ca. 70 km) ...

Je brengt een bezoek aan de rendierfarm van rendierhouder Sami en zijn familie (transfer ca. 70 km) waar uitgebreid wordt verteld over de rendierhouderij in Lapland. Hoe het was in vroegere tijden toen de Sami nog rondtrokken met hun kudde en tegenwoordig, met alle moderne middelen. Het is nog steeds een belangrijk middel van bestaan in dit deel van Finland. Je gaat zelf de rendieren opzoeken in het bos waar ze bijgevoerd worden en de gids leert je hoe je het beste met de rendieren kunt omgaan. Ook mag je proberen een rendier met een lasso te vangen en maak je een korte tocht van ca. een kilometer op een slede, voortgetrokken door een rendier. Rendieren zijn statige dieren en je zult versteld staan van hun kracht: met een eigenwijze, wat koddige draf trekken ze de slee langzaam maar gestaag vooruit. Bij kampvuur krijg je nog een warm drankje met koekjes aangeboden. Overnachting in Villa Armas of Äkäslompolo bungalows.
Duur programma: ca. 3,5 uur 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Prachtige lange huskytocht

Vandaag is het een span dolenthousiaste husky’s waarmee je op pad gaat! Je zult versteld staan...

Vandaag is het een span dolenthousiaste husky’s waarmee je op pad gaat! Je zult versteld staan van het enthousiasme van deze dieren, ze kunnen niet wachten tot ze mogen rennen en het gehuil is dan ook oorverdovend! Als het sein tot vertrek wordt gegeven is het ineens rustig. Het is verbazingwekkend hoeveel kracht de honden hebben en hoe hard de slee kan gaan op de vlakke stukken! In de bossen komt het juist op sturen aan. Met de voetrem houd je de slee in bedwang en door je gewicht te verplaatsen op de glijders kun je meegeven in de bochten. Om de zoveel tijd ruil je van plek met je teamlid en kun je even uitrusten en genieten van het landschap. De gids begeleidt de tocht per sneeuwscooter maar houdt gepaste afstand om de stilte niet te verstoren. Uiteraard maak je stops onderweg: om foto´s te maken en om lekkere verse koffie te drinken met een warme snack. Overnachting in Villa Armas of Äkäslompolo bungalows.
Duur programma: ca. 4 uur (2 personen per slee)
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Noorderlicht sneeuwschoenwandeling

Vandaag heb je ter vrije besteding. Wellicht wil je gaan skiën; met 63 pistes en 29 skiliften i...

Vandaag heb je ter vrije besteding. Wellicht wil je gaan skiën; met 63 pistes en 29 skiliften is het Ylläs-gebied waar Äkäslompolo onderdeel van uitmaakt, het grootste skigebied van Fins Lapland. De bergen zijn natuurlijk niet zo hoog als in bijvoorbeeld de Alpen, maar de pistes zijn er heerlijk rustig en doordat er geen wachtrijen bij de skiliften voorkomen, ben je ook zo weer boven. In de avond maak je opnieuw kennis met een typisch middel van vervoer in deze sneeuwrijke gebieden: de sneeuwschoenen. Het lijkt moeilijk, van die 'tennisrackets' onder je schoenen, maar dat valt best mee. Het voelt heel natuurlijk, net als gewoon wandelen en het voordeel van de sneeuwschoenen is natuurlijk dat je niet weg kan zakken in de diepe sneeuw. De spannende tocht vindt plaats bij de Äkäsmylly watermolen, langs de stromende rivier Äkäsjoki en vooral als er veel sneeuw ligt, vraagt het toch wat van de conditie! Gelukkig is er ook tijd om te genieten van de stilte en hopelijk verschijnt het noorderlicht aan de heldere hemel. Uiteraard wordt ook hier gezorgd voor wat warms te drinken onderweg, dat regelen de safarigidsen voor je. Overnachting in Villa Armas of Äkäslompolo bungalows.
Duur programma: ca. 3 - 4  uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Op de sneeuwscooter door Winterwonderland®

Tijd om de paardenkrachten van stal te halen tijdens een geweldige sneeuwscootertocht door Winterwon...

Tijd om de paardenkrachten van stal te halen tijdens een geweldige sneeuwscootertocht door Winterwonderland®. De één rijdt en de ander geniet achterop. Je rijdt deels door besneeuwde bossen en over open vlakten. Halverwege stop je bij een traditionele kota, waar de gids een wildernislunch bij open vuur voor je bereidt. Na de lunch kun je van bestuurder wisselen en gaat de tocht verder door de bossen en over de heuvels met prachtig uitzicht op het dorpje Äkäslompolo. Overnachting in Villa Armas of Äkäslompolo bungalows.
Duur programma: ca. 5 uur (2 personen per scooter)
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag

Vandaag kun je lekker uitrusten en helemaal zelf je dag indelen. Misschien is er nog een activiteit ...

Vandaag kun je lekker uitrusten en helemaal zelf je dag indelen. Misschien is er nog een activiteit waar je geen genoeg van kunt krijgen? Dan kun je deze altijd bijboeken via de receptie. Overnachting in Villa Armas of Äkäslompolo bungalows. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Alweer de laatste dag. Geniet nog even van een laatste blik over de besneeuwde bossen en heuvels, ne...

Alweer de laatste dag. Geniet nog even van een laatste blik over de besneeuwde bossen en heuvels, neem afscheid van de vriendelijke mensen voordat je met de transfer naar het vliegveld gaat voor de vlucht terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Introductieles langlaufen
Dag 3 Op bezoek bij de rendierhouder
Dag 4 Prachtige lange huskytocht
Dag 5 Noorderlicht sneeuwschoenwandeling
Dag 6 Op de sneeuwscooter door Winterwonderland®
Dag 7 Vrije dag
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Tweedaagse huskytocht en leuke winteractiviteiten Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 3.095 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Best of Lapland

  Husky- en sneeuwavontuur Best of Lapland
 • Je eigen bungalow in magisch winterwonderland® Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, logies, v.a. € 1.495 p.p.

  Luostotunturi bungalows

  Luostotunturi bungalows
 • Heerlijke luxe lodge
  8 dagen, halfpension, v.a. € 3.895 p.p.

  Skabma Boutique Lodge

  Skabma Boutique Lodge
 • Hotel aan het Inarimeer Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.695 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  Sneeuwavontuur Inari
 • Bungalows met afwisselende excursies inbegrepen Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, logies en ontbijt, v.a. € 1.995 p.p.

  Winterwonderland® week Luosto

  Winterwonderland® week Luosto