Sneeuwavontuur Jeris

Afwisselend programma met eigen bungalow en Arctic Spa

sneeuwavonturenweek-jeris-header

Sneeuwavontuur Jeris

Tijdens de actieve Sneeuwavonturenweek Jeris beleeft u alles wat Lapland zo speciaal maakt. Naast de inbegrepen excursies heeft u nog alle ruimte om uw vakantie naar smaak uit te breiden met prachtige safari's. U trekt er vanuit Jeris bungalows, dat prachtig gelegen is aan een groot meer, op uit op sneeuwschoenen en langlaufski's, per rendierslede en sneeuwscooter. De huskytocht door de besneeuwde bossen behoort tot één van de hoogtepunten van de reis en de lunch in een restaurant van sneeuw en ijs is onvergetelijk. Het verblijf in uw eigen bungalow en een duik in het 25 meter lange ijswak, maken deze reis tot een geweldig avontuur.

Verzorging
U verblijft 7 nachten op basis van volpension. In de avond kunt u genieten van een heerlijke 4 gang diner die aan uw tafel wordt geserveerd, en op de laatste avond geniet u wan een special Lapse diner. Het restaurant biedt voldoende tafeltjes om privé te dineren, maar vaak zoekt de groep elkaar op tijdens de maaltijden. 

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kittilä: ca. 60 minuten

NB: Deze reis is ook geschikt voor families met kinderen vanaf 5 jaar.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dient u minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn. Bij sneeuwscootersafari's nemen kinderen plaats in een slede achter de sneeuwscooter van de gids.

Highlights

 • Noorderlicht kampvuur (ca. 1-2 uur)
 • Laps diner
 • Huskysafari van ca. 17 km (ca. 2,5 uur met huskyrit van 1,5 uur)
 • Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen (beide ca. 2 uur)
 • Langlauftocht (ca. 2 uur) en sneeuwscootersafari (ca. 30 km, 2 uur)
 • Bezoek rendierfarm met korte rendiertocht incl. lunch in ijsrestaurant (ca. 3-4 uur)
 • Arctic Spa met 25 meter lang ijswak
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 8 dagen
 • Volpension
 • December - april
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
charlaine-g-lapland

Charlaine Goudriaan

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Sneeuwavontuur Jeris

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. U ontvangt ter plaatse het definitieve dag tot dag programma.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Kittilä en transfer naar Jeris Hotel & Bungalows. C...

Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Kittilä en transfer naar Jeris Hotel & Bungalows. Check in, u krijgt alle informatie over het programma voor de komende dagen en de thermo-overall uitgereikt die u hier goed zult kunnen gebruiken: lekker warm aangekleed kunt u 's avonds alvast kijken of u het noorderlicht aan de hemel kunt ontdekken. Lunch, diner en overnachting in Jeris. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Huskysafari en noorderlicht kampvuur

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet heeft u de ochtend ter vrije besteding. Na de lunch st...

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet heeft u de ochtend ter vrije besteding. Na de lunch staat er een huskysafari op het programma. U wordt per auto naar de nabij liggende huskyfarm gebracht. U maakt eerst kennis met uw eigen enthousiast blaffende hondenteam en uw gids laat u de kennels zien waar de honden verblijven. Na een korte instructie is het dan eindelijk zover: u maakt met 2 personen een tocht van ca. 17 km door de besneeuwde bossen. Misschien vindt u het in het begin wellicht nog een hele uitdaging om uw hondenteam aan te sturen, maar u zult zien dat u al snel de smaak te pakken heeft en geen genoeg krijgt van het mooie plaatje voor u: een adembenemend landschap en de rennende husky’s en uw reisgenoot voor u in de slede. Onderweg is er gelegenheid om van plek te wisselen. In de avond is er een informatieve noorderlicht workshop, waarbij u met de gids naar het meer wandelt om het fascinerende natuurverschijnsel hopelijk aan de heldere hemel te zien verschijnen, terwijl u marshmallows roostert bij een knisperend kampvuur. Lunch, diner overnachting in Jeris.
Duur dagprogramma: ca. 2,5 uur
Duur avondprogramma: ca. 1-2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen

Na het ontbijt gaat u onder leiding van een gids de arctische wildernis in, op sneeuwschoenen. Eerst...

Na het ontbijt gaat u onder leiding van een gids de arctische wildernis in, op sneeuwschoenen. Eerst krijgt u een gedegen instructie over hoe u de sneeuwschoenen en stokken het beste kunt gebruiken. U zult zien dat het veel makkelijker is dan u denkt. Tijdens de wandeling wordt er regelmatig gestopt om even uit te blazen en vertelt de gids u van alles over de natuur.
Na de lunch gaat u ijsvissen. Op een veilige plek op het ijs vertelt de gids u alle geheimen van deze bijzondere sport. Gat boren, hengeltje uit en wachten maar…. Wie vervangt de eerste vis? Na de afloop verwacht de sauna en het diner. Overnachting in Jeris.
Duur programma: beide onderdelen ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Bezoek rendierfarm en lunch in ijsrestaurant

Na het ontbijt volgt een korte transfer naar de 19e eeuwse rendierfarm die bij Torassieppi Winter Vi...

Na het ontbijt volgt een korte transfer naar de 19e eeuwse rendierfarm die bij Torassieppi Winter Village hoort. Hier vertelt de rendierhouder uitgebreid over het leven van en met de rendieren en u bezoekt een traditionele Lapse boerderij en museum. Alsof u zo terug gaat in de tijd! Aansluitend maakt u nog een ritje van 3 km met de rendierslede, om een gevoel te krijgen hoe het is om met de rendieren op pad te gaan. U hoort niets anders dan het suizen van de wind door de besneeuwde bomen en het gehijg van de rendieren. De lunch vindt plaats in het nabijgelegen ijsrestaurant van Torassieppi Winter Village. Bewonder ook de prachtige hotelkamers van sneeuw en ijs. Als u wilt kunt u een overnachting in 1 van deze kamers overigens bij uw reis bijboeken (zie excursies). Sauna, diner en overnachting in Jeris.
Duur dagprogramma: ca. 3-4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Langlaufen en sneeuwscootertocht

Na het ontbijt gaat u iets heel Fins doen: een inspannende langlauftocht. De gids geeft u eerst alle...

Na het ontbijt gaat u iets heel Fins doen: een inspannende langlauftocht. De gids geeft u eerst alle uitleg over het gebruik van langlaufski's en de juiste techniek om u soepel door de sneeuw voort te bewegen. Vervolgens maakt u met de gids een prachtige tocht door de bossen rond Jeris. Houd er wel rekening mee dat u uw spieren goed zult voelen in de avond!
Na de lunch in het restaurant ontmoet u uw gids voor een korte instructie over hoe u een sneeuwscooter dient te besturen. Vervolgens maakt u met 2 personen per sneeuwscooter onder begeleiding van een gids een prachtige tocht van circa 30 km door de besneeuwde bossen. Een persoon bestuurt de sneeuwscooter en de andere persoon zit achterop. Onderweg heeft u de mogelijkheid om van plaats te wisselen. Sauna, diner en overnachting in Jeris.
Duur dagprogramma: beide onderdelen ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Vrije dag

Een vrije dag waarop er de mogelijkheid bestaat de omgeving te verkennen op sneeuwschoenen of tijden...

Een vrije dag waarop er de mogelijkheid bestaat de omgeving te verkennen op sneeuwschoenen of tijdens een langlauftocht. U kunt het materiaal hiervoor bij de receptie huren. Of neem eventueel deel aan een optionele excursie. U kunt ter plaatse bij aankomst informeren naar de mogelijkheden tijdens uw verblijf. Lunch kan in het restaurant geserveerd worden, of u kunt een lunchpakket de natuur in meenemen. Sauna, diner en overnachting in Jeris. 
 
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag en Laps diner

Na het ontbijt heeft u wederom de dag ter vrije besteding. Boek nog een laatste optionele excursie, ...

Na het ontbijt heeft u wederom de dag ter vrije besteding. Boek nog een laatste optionele excursie, of geniet van de faciliteiten van Jeris en uw bungalow. Heeft u de rooksauna van de Arctische Spa al getest? Lunch in Jeris of vraag de mogelijkheden voor een lunchpakket, als u liever de natuur in nog wilt. ’s Avonds kunt u genieten van een speciaal Laps afscheidsdiner aangezien het alweer uw laatste avond boven de poolcirkel is. Overnachting in Jeris. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Na alweer uw laatste uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet, wat zult u Lasse en zijn kookkunsten ...

Na alweer uw laatste uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet, wat zult u Lasse en zijn kookkunsten gaan missen, is er de transfer naar het vliegveld voor de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Huskysafari en noorderlicht kampvuur
Dag 3 Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen
Dag 4 Bezoek rendierfarm en lunch in ijsrestaurant
Dag 5 Langlaufen en sneeuwscootertocht
Dag 6 Vrije dag
Dag 7 Vrije dag en Laps diner
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Jeris bungalows

Excursies

De definitieve datum en het tijdstip van de excursie wordt ter plaatse bepaald door Hotel Jeris. U krijgt van hen alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

bijzonder-overnachten-lapland

Bijzonder overnachten

Heeft u iets speciaals te vieren of wilt u uw verblijf extra bijzonder maken? Boek dan een overnachting in een bijzondere accommodatie. De definitieve datum en het tijdstip van de winteravond wordt ter plaatse bepaald. U krijgt daar alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

harriniva-aurora-dome

Slapen onder het noorderlicht

Een nacht verblijven in een Aurora Dome is een unieke manier om winters Lapland te ervaren. De knusse en warme Domes liggen vlakbij het uitgestrekte bevroren meer, een perfecte locatie om het Noorderlicht aan de sterrenhemel te spotten. De comfortabele tenten zijn in iglo-stijl gebouwd en beschikken over 2 bedden, een open haard en een zitje. Door het transparante raam heeft u een schitterend uitzicht naar de winterse hemel en hopelijk het magische Noorderlicht. Inclusief: overnachting in een 2-persoons tent. Toilet, douche en sauna zijn op loopafstand van uw Dome.

 • Prijs: € 160 per persoon (bij bezetting van 2 personen)
 • Duur: 1 nacht
harriniva-torassieppi-iglo

Slapen in een kamer van sneeuw en ijs

U leest het goed: een kamer van sneeuw en ijs! Buiten kan het heel koud zijn, binnen slechts een paar graden onder nul. Maar wat kan u dat schelen? U ligt lekker in een speciale, warme slaapzak van de stilte en het avontuur te genieten! Inclusief: overnachting in 2-persoonskamer en slaapuitrusting. Douche, toilet en sauna zijn op loopafstand van uw sneeuwhotel.

 • Prijs: € 100 per persoon (bij bezetting van 2 personen)
 • Duur: 1 nacht

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen u interesseren

 • Excursies inbegrepen Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.795 p.p.

  Sneeuwavontuur Lemmenjoki

  sneeuwavonturenweek-lemmenjoki-thumb
 • Excursies inbegrepen Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.345 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris Kids

  sneeuwavontuur-jeris-kids-thumb
 • Alle highlights Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Muotkan Maja

  muotkan-maja-lodge-thumb
 • Toplocatie Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.145 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim

  sneeuwavonturenweek-nellim-thumb
 • Tweedaagse tocht Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.145 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Finn-Jann

  husky-sneeuwavontuur-finn-jann-thumb
 • Meerdaagse tocht Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Husky- en Sneeuwavontuur Best of Lapland

  husky-sneeuwavontuur-harriniva-thumb
 • Alle highlights Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.485 p.p.

  Winterwonderland® week

  winterwonderlandweek-thumb
 • Singlereis Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.565 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  winterwonderlandweek-singles-thumb
 • Familie avontuur Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.865 p.p.

  Winterwonderland® week Kids

  winterwonderlandweek-kids-thumb
 • Exclusief bij Voigt en adults only Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Sneeuwavontuur Nangu

  sneeuwavontuur-nangu-thumb
 • Excursies inbegrepen Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.535 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Salla

  husky-sneeuwavontuur-salla-thumb
 • Activiteiten op het Inari meer Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  sneeuwavontuur-inari-thumb
 • Familie avontuur Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.245 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim Kids

  sneeuwavontuur-nellim-kids-thumb
 • Onontdekt Zweden
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Sneeuwavontuur Kiruna

  sneeuwavontuur-kiruna-thumb
 • Zweeds Lapland
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Sneeuwavontuur Rajamaa

  sneeuwavontuur-rajamaa-thumb
 • Unieke locatie
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Sneeuwavontuur Björkliden

  sneeuwavontuur-bjorkliden-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.495 p.p.

  Sneeuwavontuur Luosto

  sneeuwavontuur-luosto-thumb
 • Meerdaagse tocht
  8 dagen, v.a. € 2.395 p.p.

  Aurora- en Huskyweek

  aurora-en-huskyweek-thumb
 • Natuur en cultuur
  8 dagen, v.a. € 2.045 p.p.

  Sneeuwavontuur Rovaniemi

  sneeuwavonturenweek-rovaniemi-thumb
 • Gezinsreis Zweden
  8 dagen, v.a. € 2.093 p.p.

  Kukkolaforsen Kids

  kukkolaforsen-kids-thumb
 • Singlereis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.695 p.p.

  Otsolinna Singles

  otsolinna-singles-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
NoorderlichtApp Speciale app met tips, webcams en verwachtingen
noorderlichtapp
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie