Sneeuwavontuur Jeris

Afwisselend programma met eigen kamer of bungalow en Arctic Spa

sneeuwavontuur-hotel-jeris-header

Sneeuwavontuur Jeris

Tijdens de actieve Sneeuwavonturenweek Jeris beleef je alles wat Lapland zo speciaal maakt. Naast de inbegrepen excursies heb je nog alle ruimte om je vakantie naar smaak uit te breiden met prachtige safari's. Je trekt er vanuit Jeris bungalows, die prachtig gelegen zijn aan een groot meer, op uit op sneeuwschoenen en langlaufski's, per rendierslede en sneeuwscooter. De huskytocht door de besneeuwde bossen behoort tot één van de hoogtepunten van de reis en de lunch in een restaurant van sneeuw en ijs is onvergetelijk. Het verblijf in je eigen bungalow en een duik in het 25 meter lange ijswak, maken deze reis tot een geweldig avontuur.

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van volpension. In de avond kun je genieten van een heerlijk 4-gangendiner dat aan je tafel wordt geserveerd. Op woensdag geniet je van een traditioneel diner bij open vuur en op de laatste avond van een speciaal Laps diner. Het restaurant biedt voldoende tafeltjes om privé te dineren, maar vaak zoekt de groep elkaar op tijdens de maaltijden. 

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kittilä: ca. 60 minuten

NB: Deze reis is ook geschikt voor families met kinderen vanaf 5 jaar.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn. Bij sneeuwscootersafari's nemen kinderen plaats in een slede achter de sneeuwscooter van de gids.

Highlights

 • Noorderlicht avond (ca. 1-2 uur)
 • Laps diner
 • Huskysafari van ca. 15 km (ca. 2,5 uur met huskyrit van 1,5 uur)
 • Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen (beide ca. 2 uur)
 • Langlauftocht (ca. 2 uur) en sneeuwscootersafari (ca. 30 km, 2 uur)
 • Bezoek rendierfarm met korte rendiertocht incl. lunch in ijsrestaurant (ca. 3-4 uur)
 • Arctic Spa met 25 meter lang ijswak
 • Traditioneel diner bij open vuur
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 8 dagen
 • Volpension
 • Januari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
laura-a-winter

Laura Aafjes

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Sneeuwavontuur Jeris

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag-tot-dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag-tot-dag programma.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Kittilä en transfer naar Jeris Hotel & Bungalows. C...

Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Kittilä en transfer naar Jeris Hotel & Bungalows. Check-in, je krijgt alle informatie over het programma voor de komende dagen en de thermo-overall die je hier goed zult kunnen gebruiken: lekker warm aangekleed kun je 's avonds alvast kijken of je het noorderlicht aan de hemel kunt ontdekken. Lunch, diner en overnachting in Jeris. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Huskysafari en noorderlicht avond

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet heb je de ochtend ter vrije besteding. Na de lunch sta...

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet heb je de ochtend ter vrije besteding. Na de lunch staat er een huskysafari op het programma. Je wordt per auto naar de nabij gelegen huskyfarm gebracht. Je maakt kennis met je eigen enthousiast blaffende hondenteam en de gids laat je de kennels zien waar de honden verblijven. Na een korte instructie is het dan eindelijk zover: je maakt met 2 personen een tocht van ca. 15 km door de besneeuwde bossen. Misschien vind je het in het begin wellicht nog een hele uitdaging om het hondenteam aan te sturen, maar je zult zien dat je al snel de smaak te pakken hebt en geen genoeg krijgt van het mooie plaatje: een adembenemend landschap en de rennende husky’s en je reisgenoot voor je in de slede. Onderweg is er gelegenheid om van plek te wisselen. In de avond ga je op pad met de gids waarbij de gids meer vertrelt over het noorderlicht, de wetenschap en mythes over het noorderlicht terwijl je geniet van een lekker drankje en snack. Lunch, diner overnachting in Jeris.
Duur dagprogramma: ca. 2,5 uur
Duur avondprogramma: ca. 1-2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen

Na het ontbijt ga je onder leiding van een gids de arctische wildernis in op sneeuwschoenen. Eerst k...

Na het ontbijt ga je onder leiding van een gids de arctische wildernis in op sneeuwschoenen. Eerst krijg je een gedegen instructie hoe je de sneeuwschoenen en stokken het beste kunt gebruiken. Je zult zien dat het veel makkelijker is dan je denkt Tijdens de wandeling wordt er regelmatig gestopt om even uit te blazen en vertelt de gids je vanalles over de natuur. Na de lunch ga je ijsvissen. Op een veilige plek op het ijs vertelt de gids je de geheimen van deze bijzondere sport. Gat boren, hengeltje uit en wachten maar…. Wie vangt de eerste vis? Na afloop kun je opwarmen in de sauna. Diner en overnachting in Jeris.
Duur programma: beide onderdelen ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Bezoek rendierfarm en lunch in ijsrestaurant

Na het ontbijt volgt een korte transfer naar de 19e eeuwse rendierfarm die bij Torassieppi Winter Vi...

Na het ontbijt volgt een korte transfer naar de 19e eeuwse rendierfarm die bij Torassieppi Winter Village hoort. Hier vertelt de rendierhouder over het leven van en met de rendieren en je bezoekt een traditionele Lapse boerderij en museum. Alsof je zo terug gaat in de tijd! Aansluitend maak je nog een ritje van 3 km met de rendierslede, om een gevoel te krijgen hoe het is om met de rendieren op pad te gaan. Je hoort niets anders dan het suizen van de wind door de besneeuwde bomen en het gehijg van de rendieren. De lunch vindt plaats in het nabijgelegen ijsrestaurant van Torassieppi Winter Village. Bewonder ook de prachtige hotelkamers van sneeuw en ijs. Als je wilt kun je (optioneel) een overnachting in 1 van deze kamers bijboeken (zie excursies). In de avond geniet je van een traditioneel bij open vuur. Diner en overnachting in Jeris.
Duur dagprogramma: ca. 3-4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Langlaufen en sneeuwscootertocht

Na het ontbijt ga je iets heel Fins doen: een inspannende langlauftocht. De gids geeft je uitleg ove...

Na het ontbijt ga je iets heel Fins doen: een inspannende langlauftocht. De gids geeft je uitleg over het gebruik van langlaufski's en de juiste techniek om je soepel door de sneeuw voort te bewegen. Vervolgens maak je met de gids een prachtige tocht door de bossen rond Jeris. Houd er wel rekening mee dat je je spieren goed zult voelen in de avond! Na de lunch in het restaurant ontmoet je de gids voor een korte instructie hoe u een sneeuwscooter dient te besturen. Vervolgens maak je met 2 personen per sneeuwscooter onder begeleiding van een gids een prachtige tocht van circa 30 km door de besneeuwde bossen. Eén persoon bestuurt de sneeuwscooter en de andere persoon zit achterop. Onderweg heb je de mogelijkheid om van plaats te wisselen. Sauna, diner en overnachting in Jeris.
Duur dagprogramma: beide onderdelen ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Vrije dag

Een vrije dag waarop de mogelijkheid bestaat de omgeving te verkennen op sneeuwschoenen of tijdens e...

Een vrije dag waarop de mogelijkheid bestaat de omgeving te verkennen op sneeuwschoenen of tijdens een langlauftocht. Je kunt het materiaal hiervoor bij de receptie huren. Of neem deel aan een optionele excursie: je kunt ter plaatse bij aankomst informeren naar de mogelijkheden tijdens het verblijf. Lunch kan in het restaurant geserveerd worden of je kunt een lunchpakket de natuur in meenemen. Sauna, diner en overnachting in Jeris. 
 
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag en Laps diner

Na het ontbijt heb je wederom de dag ter vrije besteding. Boek nog een laatste optionele excursie of...

Na het ontbijt heb je wederom de dag ter vrije besteding. Boek nog een laatste optionele excursie of geniet van de faciliteiten van Jeris en je bungalow. Heb je de rooksauna van de Arctische Spa al getest? Lunch in Jeris of vraag de mogelijkheden voor een lunchpakket als je liever de natuur nog in wilt gaan. ’s Avonds kun je genieten van een speciaal Laps afscheidsdiner aangezien het alweer de laatste avond boven de poolcirkel is. Overnachting in Jeris. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Na alweer de laatste uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet, wat zul je Lasse en zijn kookkunsten ...

Na alweer de laatste uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet, wat zul je Lasse en zijn kookkunsten gaan missen, is er de transfer naar het vliegveld voor de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Huskysafari en noorderlicht avond
Dag 3 Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen
Dag 4 Bezoek rendierfarm en lunch in ijsrestaurant
Dag 5 Langlaufen en sneeuwscootertocht
Dag 6 Vrije dag
Dag 7 Vrije dag en Laps diner
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Jeris Hotel & Cabins

Excursies

De definitieve datum en het tijdstip van de excursie wordt ter plaatse bepaald door Hotel Jeris. Je krijgt van hen alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

bijzonder-overnachten-lapland

Bijzonder overnachten

Heb je iets speciaals te vieren of wil je je verblijf extra bijzonder maken? Boek dan een overnachting in een bijzondere accommodatie. De definitieve datum en het tijdstip van de winteravond wordt ter plaatse bepaald. Je krijgt daar alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

harriniva-aurora-dome

Slapen onder het noorderlicht

Een nacht verblijven in een Aurora Dome is een unieke manier om winters Lapland te ervaren. De knusse en warme Domes liggen vlakbij het uitgestrekte bevroren meer, een perfecte locatie om het noorderlicht aan de sterrenhemel te spotten. De comfortabele tenten zijn in iglo-stijl gebouwd en beschikken over 2 bedden, een open haard en een zitje. Door het transparante raam heb je een schitterend uitzicht naar de winterse hemel en hopelijk het magische Noorderlicht. Inclusief: overnachting in een 2-persoonstent. Toilet, douche en sauna zijn op loopafstand van de Dome.

 • Prijs: € 160 per persoon (bij bezetting van 2 personen)
 • Duur: 1 nacht
harriniva-torassieppi-iglo

Slapen in een kamer van sneeuw en ijs

Je leest het goed: een kamer van sneeuw en ijs! Buiten kan het heel koud zijn, binnen slechts een paar graden onder nul. Maar wat kan jou dat schelen? Je ligt lekker in een speciale, warme slaapzak van de stilte en het avontuur te genieten! Inclusief: overnachting in 2-persoonskamer en slaapuitrusting. Douche, toilet en sauna zijn op loopafstand van het sneeuwhotel.

 • Prijs: € 100 per persoon (bij bezetting van 2 personen)
 • Duur: 1 nacht

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Perfecte winterreis voor gezinnen met tieners
  8 dagen, v.a. € 1.995 p.p.

  Winterwonderland week Kids Björkliden

  winter-wonderlandweek-kids-bjorkliden-header-thumb
 • Toffe winteractiviteiten inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 2.395 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris Kids

  sneeuwavontuur-jeris-kids-thumb
 • Alles inclusief op prachtige locatie
  8 dagen, v.a. € 1.965 p.p.

  Sneeuwavontuur Muotkan Maja

  muotkan-maja-lodge-thumb
 • Toplocatie voor stellen en gezinnen
  8 dagen, v.a. € 1.895 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim

  sneeuwavonturenweek-nellim-thumb
 • Tweedaagse huskytocht en leuke winteractiviteiten
  8 dagen, v.a. € 2.145 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Finn-Jann

  husky-sneeuwavontuur-finn-jann-thumb
 • Tweedaagse huskytocht en leuke winteractiviteiten
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Best of Lapland

  husky-sneeuwavontuur-harriniva-thumb
 • Lange excursies tegen aantrekkelijke prijs
  8 dagen, v.a. € 1.595 p.p.

  Winterwonderland® week Salla

  winterwonderlandweek-thumb
 • Familie avontuur voor alle leeftijden
  8 dagen, v.a. € 1.895 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Salla

  winterwonderlandweek-kids-thumb
 • Afwisselende excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.545 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Salla

  husky-sneeuwavontuur-salla-thumb
 • Afwisselende gezinsreis Zweden
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Kukkolaforsen Kids

  kukkolaforsen-kids-thumb
 • Activiteiten op het Inari meer
  8 dagen, v.a. € 1.895 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  sneeuwavontuur-inari-header-thumb
 • Kleinschalige accommodatie en activiteiten
  8 dagen, v.a. € 1.770 p.p.

  Sneeuwavontuur Rajamaa Lodge

  rajamaa-lodge-header-thumb
 • Afwisselende excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.475 p.p.

  Winterwonderland® week Luosto

  sneeuwavontuur-luosto-thumb
 • Familie avontuur in de voorjaarsvakantie
  8 dagen, v.a. € 2.395 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim Kids

  sneeuwavontuur-nellim-kids-thumb
 • Perfecte noorderlicht locaties
  8 dagen, v.a. € 2.395 p.p.

  Sneeuwavontuur Kiruna

  sneeuwavontuur-kiruna-thumb
 • Complete reis
  8 dagen, v.a. € 1.545 p.p.

  Winterwonderland® week Äkäslompolo

  winterwonderland-week-akaslompolo-thumb
 • Gezinsvakantie in typisch Fins dorp
  8 dagen, v.a. € 1.445 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Äkäslompolo

  winterwonderlandweek-kids-akaslompolo-thumb
 • Toffe reis voor gezinnen met jonge kinderen
  8 dagen, v.a. € 1.585 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki Kids

  sneeuwavontuur-tropiikki-kids-thumb
 • Inclusief activiteiten en Spa faciliteiten
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki

  thumb_sneeuwavontuur_tropiikki
 • Inbegrepen activiteiten en verblijf in gezellig skidorp
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Sneeuwavontuur Saariselkä

  sneeuwavontuur-saariselka-header-thumb
 • Kleinschalige huskytochten & perfect noorderlicht
  8 dagen, v.a. € 2.595 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Lappeasuando

  husky-sneeuwavontuur-lappeasuando-header-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie