Weerbericht Lapland en noorderlicht verwachting
Weersverwachting

Wat is het weer in Lapland en wat is de noorderlicht verwachting?

Wat voor weer kan ik in Lapland verwachten? En is het erg koud in Lapland? Het zijn vragen die Voigt Travel dagelijks krijgt van reizigers die naar het Pure Noorden reizen. Vragen die we door onze jarenlange ervaring in het noorden van Scandinavië goed kunnen beantwoorden. Daarom vertellen we je hier alvast graag meer over het weer in Lapland. Wil je weten wanneer je naar Lapland op vakantie moet voor het noorderlicht? Lees snel verder over de beste periode voor het noorderlicht.
 

Het weer in Lapland: de weersverwachting

Benieuwd naar het weer in Lapland en de mogelijkheden om het noorderlicht te spotten? Bekijk dan hieronder de weersverwachting voor de komende dagen voor de luchthaven waar je naartoe vliegt. Het noorderlicht is al vanaf september met grote regelmaat te zien op onze reisbestemmingen. Helder weer is belangrijk, een paar opklaringen op het juiste moment kan al voldoende zijn om dit natuurwonder te zien. Wil je specifiek de noorderlichtkansen in de gaten houden? Download dan de Noorderlicht app en blijf op de hoogte van de situatie op jouw reisbestemming!
 

Waar kan ik de Noorderlicht app downloaden?

De Noorderlicht App is een initiatief van Voigt Travel en is gratis te downloaden op jouw mobiel in de Android Google Play en App Store. Wanneer je de app op je iPad wilt downloaden en gebruik maakt van de zoekfunctie in de App Store, klik dan boven in de menubalk van de Apple Store op "voor iPhone". Het wachtwoord ontvang je van Voigt Travel of kun je hieronder aanvragen.
 

Google Play  App Store
 

Vraag hier het wachtwoord aan

Om de Noorderlicht App te kunnen gebruiken, heb je een wachtwoord nodig. Vul onderstaand formulier in en wij sturen je het wachtwoord toe via de e-mail.
 


Wat is de temperatuur in Lapland?

De tempearuur in Lapland varieert per maand. Maar het kan goed koud worden in de winter in Lapland. Vanaf half december zakken de temperaturen gemiddeld naar -5 ºC tot -15ºC. Het kan echter met gemak kouder worden, met een temperatuur die verder daalt tot -20ºC of zelfs -30°C! het grote verschil met Nederland en België, samen met de temperatuur, is dat in Finland en Fins Lapland een landklimaat heerst. De lucht is er droger, waardoor het minder koud aanvoelt dan in de Benelux. Een andere factor is de wind, die in Lapland veel minder aanwezig is. Dit heeft veel invloed op de gevoelstemperatuur.

De koudste maand in Lapland is statistisch gezien februari. Maar in tegenstelling tot januari, als de zon grote delen van de dag niet boven de horizon uitkomt, zorgt de laagstaande zon in februari voor de nodige warmte. Vanaf eind februari is het in Zweeds en Fins Lapland zelfs al weer langer licht dan in Nederland en België.

Het landklimaat zorgt er dus voor dat het in Lapland met dezelfde temperatuur een stuk minder koud aanvoelt dan bij ons. Een nadeel is echter dat de thermometer vaker en dieper zakt. We ontkennen dus niet dat het weer in Lapland een factor is om rekening mee te houden. Het is daarom aan te raden om je goed te kleden. Veel laagjes is het advies. Daarnaast hebben alle reizigers van Voigt Travel gedurende de héle vakantie in Lapland de beschikking over een dikke thermo-overall en snowboots. Als je zelf voor een goede muts en handschoenen zorgt hoef je het niet koud te krijgen tijdens je Lapland reis!
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel