In april naar Lapland op vakantie: voorjaar!
Lapland in april

In april naar Lapland op vakantie: voorjaar!

Wat zijn de voordelen van een vakantie in Lapland in april? Is er in het voorjaar nog wel wat te doen in het hoge noorden? Het zijn vragen die we geregeld krijgen. Gelukkig is het antwoord op dit soort vragen niet zo moeilijk. Dat veel Finnen en Zweden juist begin april in Lapland vakantie vieren zegt eigenlijk al genoeg.
 


 

Meer daglicht en hogere temperaturen

In Lapland altijd donker? Het is een misverstand die onlosmakelijk met Lapland verbonden lijkt te zijn. Hartje winter zijn de dagen inderdaad kort in Lapland, maar in maart en april is het daarentegen al weer veel langer licht dan in pakweg Nederland en België. De zon gaat begin april pas om 20:15 uur onder in Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland. Zelfs op de Noordkaap, het noordelijkste puntje van Europa, wordt het deze periode pas rond half 8 donker. De zon zorgt in april voor aangename temperaturen in Lapland. Ideale omstandigheden dus voor een huskysafari of sneeuwscootertocht!

april lapland 

Uitstekende sneeuwcondities voor excursies

Nog zo’n fabel: de ‘laatste wildernis van Europa’ is het hele jaar bedekt met sneeuw. Niets is minder waar. Pas vanaf mei is het in de nachten warm genoeg om het dikke pak sneeuw in Lapland te laten smelten. In april ligt er dus nog meer dan voldoende sneeuw. En de sneeuw is van uitstekende conditie. Alleen de bomen worden deze maand zichtbaar groener. Alle excursies zijn begin april nog te doen, zoals een huskysafari, sneeuwscootertocht of een wandeling op sneeuwschoenen. En dat allemaal met een heerlijk zonnetje op het gezicht!

lapland in april 

Lapland in april boeken

Op vakantie naar Lapland in april? Zoek in ons uitgebreide aanbod zelf je favoriete vakantie door het type reis en bij vertrekdatum een dag in april te selecteren, of geef je wensen telefonisch aan ons door via 035 - 699 0322 of per mail via info@voigt-travel.nl.
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel