Op vakantie naar Lapland in maart
Lapland in maart

Op vakantie naar Lapland in maart

Ligt er nog voldoende sneeuw in Lapland in maart en begin april? Het is één van de vele vragen die we krijgen over een Lapland vakantie in het voorjaar. Die vraag kunnen we met een volmondig ja beantwoorden. Door fervente reizigers wordt maart zelfs gezien als beste reisperiode voor een reis naar het Pure Noorden. Zij gaven onderstaande redenen op waarom juist Lapland in maart en begin april hun voorkeur geniet!
 


 

Lange dagen en veel zon

Heb je het beeld dat de dagen in Lapland altijd kort en donker zijn? In januari wel, maar vanaf eind februari worden de dagen in Lapland al weer een stuk langer dan in Nederland en België. In maart komen er iedere dag maar liefst 7 minuten aan zonuren bij. Kies je bijvoorbeeld voor een wintersportbestemming in Lapland, zoals Ruka-Kuusamo of Levi, dan heb je er tijdens het skiën dus een heerlijk zonnetje bij. Dit is ook de reden waarom maart voor Scandinaviërs de maand bij uitstek is om naar de regio rond de poolcirkel te gaan. Ondanks de lange dagen en zon is de gemiddelde temperatuur in maart ongeveer -5°C, maar de temperatuur kan ook verder dalen tot -10 tot zelfs -20°C!

lapland maart vakantie 

Sneeuwzeker: alle excursies mogelijk

Hoewel de kans op zon in maart dus groot is, is er geen gebrek aan sneeuw. Integendeel. Het is de afgelopen maanden zo koud geweest dat de sneeuw nog niet gesmolten is in Lapland. De bomen worden naar mate maart vordert steeds groener, maar voor (meerdaagse) excursies is maart een uitstekende maand. Dus of je nu mee wilt met een huskysafari, sneeuwscootertocht of sneeuwschoenwandeling, het is allemaal mogelijk in maart. Ook ijshotels zijn nog de gehele maand open voor een bijzondere overnachting en/of bezoek.

maart lapland 

Grote kans op noorderlicht

Last but not least, het noorderlicht! Het is één van de belangrijkste redenen om naar Lapland te gaan, dus dan kun je maar beter de juiste maand kiezen. Statistisch gezien is de kans op het noorderlicht het grootst rond 20 maart. De zon staat op die datum loodrecht boven de evenaar. Dit fenomeen wordt de equinox genoemd. Overal op aarde zijn dag en nacht dan even lang. Dus hoewel de dagen in maart qua zonuren en daglicht langer zijn, is de kans om het noorderlicht te zien groter. The best of both worlds!

lapland in maart 

Lapland in maart boeken

In maart op vakantie naar Lapland? Zoek zelf je favoriete reis door in ons Lapland aanbod het type reis en bij vertrekdatum een dag in maart te selecteren, of geef je wensen telefonisch via 035 - 699 0322 of per mail via info@voigt-travel.nl aan ons door.
 


 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel