Excursies Lapland

ijsvissen lapland

IJsvissen Lapland

Op zoek naar een traditionele excursie in het Pure Noorden van Scandinavië? Denk dan eens aan ijsvissen Lapland! Voor Finnen is dit dé activiteit in het weekend. Ziet u het al voor zich? Met een handboor, een touwtje en een stukje aas onderweg naar een bevroren meer. De gids spreidt het rendiervel waar u comfortabel op kan zitten en het boren kan beginnen. Nadat u een gat in het ijs geboord heeft kan het vissen van start gaan. Hopelijk heeft u snel beet en vangt u een vis van formaat.

Ziet u het al voor zich? Met een handboor, een touwtje en een stukje aas onderweg naar een bevroren meer. De gids spreidt het rendiervel waar u comfortabel op kan zitten en het boren kan beginnen. Nadat u een gat in het ijs geboord heeft kan het vissen van start gaan. Hopelijk heeft u snel beet en vangt u een vis van formaat.

Zelf gevangen vis opeten

Als er tijdens het ijsvissen een mooie vangst uit het water getakeld wordt maakt de gids deze vaak meteen al klaar. Een kampvuur is zo gemaakt en de vis wordt vers gebakken. Op sommige plekken, zoals in Kukkolaforsen in Zweeds-Lapland, wordt de vis nog op traditionele wijze gegrild, een manier om vis te kunnen bewaren voor barre tijden.

Tijdens het ijsvissen zijn er diverse vissen die gevangen kunnen worden. De meest voorkomende vangst is snoek, een zeer smakelijke versnapering!

lapland ijsvissen 

Excursies met ijsvissen

Er zijn verschillende excursies in Lapland mogelijk waarbij het mogelijk is om ijsvissen te combineren met een andere activiteit. In alle gevallen is het ijsvissen tevens een praktische bezigheid, want u maakt uw eigen lunch klaar. Denk aan een sneeuwschoenwandeling. Op de typische tennisrackets wandelt u door de diepe sneeuw naar het bevroren meer. Maar u kunt ijsvissen ook combineren met een sneeuwscootertocht. Halverwege de safari maakt u een stop op het meer, waar u een kop koffie krijgt en uw zelf gevangen vis boven het vuur hangt.

IJsvissen Lapland boeken

Op vrijwel alle locaties van Voigt Travel in Lapland is het mogelijk om een excursie met ijsvissen te boeken. Maar wilt u zeker zijn dat u een Lapland vakantie met ijsvissen boekt? Gebruik dan onze Zoek & Boek (verfijn uw zoekopdracht).

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel