IJsvissen Lapland
Excursies Lapland

IJsvissen Lapland

Op zoek naar een traditionele excursie in het Pure Noorden van Scandinavië? Denk dan eens aan ijsvissen Lapland! Voor Finnen is dit dé activiteit in het weekend. Zie je het al voor je? Met een handboor, een touwtje en een stukje aas onderweg naar een bevroren meer. De gids spreidt het rendiervel waar je comfortabel op kan zitten en het boren kan beginnen. Nadat je een gat in het ijs geboord hebt, kan het vissen van start gaan. Hopelijk heb je snel beet en vang je een vis van formaat.

Zie je het al voor je? Met een handboor, een touwtje en een stukje aas onderweg naar een bevroren meer. De gids spreidt het rendiervel waar je comfortabel op kan zitten en het boren kan beginnen. Nadat je een gat in het ijs geboord hebt, kan het vissen van start gaan. Hopelijk heb je snel beet en vang je een vis van formaat.

zweeds lapland ijsvissen 

Zelf gevangen vis opeten

Als er tijdens het ijsvissen een mooie vangst uit het water getakeld wordt maakt de gids deze vaak meteen al klaar. Een kampvuur is zo gemaakt en de vis wordt vers gebakken. Op sommige plekken, zoals in Kukkolaforsen in Zweeds-Lapland, wordt de vis nog op traditionele wijze gegrild, een manier om vis te kunnen bewaren voor barre tijden.

Tijdens het ijsvissen zijn er diverse vissen die gevangen kunnen worden. De meest voorkomende vangst is snoek, een zeer smakelijke versnapering!

lapland ijsvissen 

Excursies met ijsvissen

Er zijn verschillende excursies in Lapland mogelijk waarbij het mogelijk is om ijsvissen te combineren met een andere activiteit. In alle gevallen is het ijsvissen tevens een praktische bezigheid, want je maakt je eigen lunch klaar. Denk aan een sneeuwschoenwandeling. Op de typische tennisrackets wandel je door de diepe sneeuw naar het bevroren meer. Maar je kunt ijsvissen ook combineren met een sneeuwscootertocht. Halverwege de safari maak je een stop op het meer, waar je een kop koffie krijgt en je zelf gevangen vis boven het vuur hangt.

IJsvissen Lapland boeken

Op vrijwel alle locaties van Voigt Travel in Lapland is het mogelijk om een excursie met ijsvissen te boeken. Maar wil je zeker zijn dat je een Lapland vakantie met ijsvissen boekt? Gebruik dan onze Zoek & Boek (verfijn jouw zoekopdracht).

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel