Sneeuwscootertocht Lapland
Excursies Lapland

Sneeuwscootertocht Lapland

Hoe verplaats je je in een regio die lange tijd onder een dikke laag sneeuw bedekt is? Met de sneeuwscooter! De doorgaande wegen in Lapland worden gedurende de hele winter sneeuwvrij gemaakt. Maar niet alle smalle paadjes en achterafwegen hebben die eer en dus houden zij hun mooie ‘wintervacht’. De sneeuwscooters bieden in dat soort gevallen uitkomst. Dankzij de sneeuwscooter kunnen de inwoners van Lapland makkelijk binnendoor rijden, zonder bang te zijn weg te glijden of weg te zakken in de sneeuw. Een sneeuwscooter geeft bovendien een enorm gevoel van vrijheid. Tijdens een sneeuwscootertocht Lapland kun je dat gevoel ook beleven!
 

Gratis sneeuwscooter introductietocht

Of je de sneeuwscooter tijdens een sneeuwscootersafari Lapland zelf mag besturen? Het is een veel gestelde vraag over Lapland bij Voigt Travel. Het antwoord hierop is ja. Een introductietocht is bij Voigt Travel zelfs al bij de prijs inbegrepen. Je mag tijdens een sneeuwscootertocht zelf ervaren hoe het is om met zoveel pk’s door de diepe sneeuw te rijden. Uiteraard krijg je vooraf eerst een grondige uitleg van de safarigids. Maar niet nadat je eerst een passende helm, handschoenen, snowboots en dikke kleding heeft gekregen.

Tijdens de sneeuwscootertocht in Fins of Zweeds Lapland is het belangrijk dat je voldoende afstand houdt met je voorganger. Want rijden doe je in een colonne. De gids rijdt helemaal voorop zodat je precies weet waar je naartoe moet. Niet alleen voor de veiligheid moet je afstand bewaren, je kunt op die manier ook veel meer van Lapland genieten. Onderweg wordt op een aantal momenten gestopt. Om het aantal scooters te tellen, maar het biedt je ook de mogelijkheid even te wisselen van bestuurder.
 

sneeuwscootersafari lapland 

Er zijn verschillende sneeuwscootertochten in Lapland mogelijk. Korte safari’s van 1 tot 2 uur, maar ook langere tochten van een aantal uren of zelfs meerdere dagen.

Sneeuwscootertochten zijn niet alleen door de sparrenbossen en over de bevroren meren heen. Je kunt ook op andere plekken in Lapland sneeuwscooteren. Bijvoorbeeld tussen het woeste berglandschap van Zweeds Lapland door. Of kies voor een sneeuwscootertocht in de toendravalleien van het noorden van Fins Lapland, bij Nuorgam
 

sneeuwscootersafari zweeds lapland 

Sneeuwscootersafari voor kinderen

Een sneeuwscootersafari is niet alleen leuk voor volwassenen. De sneeuwscooters zijn er in vele soorten en maten. In sommige plaatsen in Lapland zijn er zelfs speciale sneeuwscooters voor kleine kinderen. Bijvoorbeeld in Salla, waar de Winterwonderland Week Kids wordt georganiseerd. Deze kleine sneeuwscooters hebben uiteraard een kleiner vermogen en de tochten gaan over gemakkelijke routes, zodat de ouders zich geen zorgen hoeven te maken dat hun kind iets overkomt.
 

Sneeuwscootertocht Lapland boeken

Op vrijwel alle locaties van Voigt Travel in Lapland is het mogelijk om een sneeuwscootertocht te boeken. Maar wil je zeker zijn dat je een Lapland vakantie met sneeuwscooter boekt? Gebruik dan onze Zoek & Boek (verfijn de zoekopdracht).
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel