Excursies Lapland

sneeuwscootertocht lapland

Sneeuwscootertocht Lapland

Hoe verplaats je je in een regio die lange tijd onder een dikke laag sneeuw bedekt is? De doorgaande wegen in Lapland worden gedurende de hele winter sneeuwvrij gemaakt. Maar niet alle smalle paadjes en achterafwegen hebben die eer en dus houden zij hun mooie ‘wintervacht’. De sneeuwscooters bieden in dat soort gevallen uitkomst. Dankzij de sneeuwscooter kunnen de inwoners van Lapland makkelijk binnendoor rijden, zonder bang te zijn weg te glijden of weg te zakken in de sneeuw. Een sneeuwscooter geeft bovendien een enorm gevoel van vrijheid. Tijdens een sneeuwscootertocht Lapland kunt u dat gevoel ook beleven!

Gratis sneeuwscooter introductietocht

Of u de sneeuwscooter tijdens een sneeuwscootersafari Lapland zelf mag besturen? Het is een veel gestelde vraag over Lapland bij Voigt Travel. Het antwoord hierop is ja. Een introductietocht is bij Voigt Travel zelfs al bij de prijs inbegrepen. U mag tijdens een sneeuwscootertocht zelf ervaren hoe het is om met zoveel pk’s door de diepe sneeuw te rijden. Uiteraard krijgt u vooraf eerst een grondige uitleg van de safarigids. Maar niet nadat u eerst een passende helm, handschoenen, snowboots en dikke kleding heeft gekregen.

Tijdens de sneeuwscootertocht Lapland is het belangrijk dat u voldoende afstand houdt met uw voorganger. Want rijden doet u in een colonne. De gids rijdt helemaal voorop zodat u precies weet waar u naartoe moet. Niet alleen voor de veiligheid moet u afstand bewaren, u kunt op die manier ook veel meer van Lapland genieten. Onderweg wordt op een aantal momenten gestopt. Om het aantal scooters te tellen, maar het biedt u ook de mogelijkheid even te wisselen van bestuurder.

sneeuwscootersafari lapland 

Er zijn verschillende sneeuwscootertochten in Lapland mogelijk. Korte safari’s van 1 tot 2 uur, maar ook langere tochten van een aantal uren of zelfs meerdere dagen. De die-hards kiezen voor het sneeuwscooter avontuur Kuusamo of sneeuwscooter avontuur Rusland, waarbij u Lapland combineert met Rusland.

Sneeuwscootersafari voor kinderen

Een sneeuwscootersafari is niet alleen leuk voor volwassenen. De sneeuwscooters zijn er in vele soorten en maten. In sommige plaatsen in Lapland zijn er zelfs speciale sneeuwscooters voor kleine kinderen. Bijvoorbeeld in Salla, waar de Winterwonderland Week Kids wordt georganiseerd. Deze kleine sneeuwscooters hebben uiteraard een kleiner vermogen en de tochten gaan over gemakkelijke routes, zodat de ouders zich geen zorgen hoeven te maken dat hun kind iets overkomt.

Sneeuwscootertocht Lapland boeken

Op vrijwel alle locaties van Voigt Travel in Lapland is het mogelijk om een sneeuwscootertocht te boeken. Maar wilt u zeker zijn dat u een Lapland vakantie met sneeuwscooter boekt? Gebruik dan onze Zoek & Boek (verfijn uw zoekopdracht).

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel