Excursies Lapland

skien lapland

Skiën Lapland: wintersport voor de liefhebber

Allereerst willen we één ding meteen duidelijk maken. Bent u op zoek naar een nieuwe bestemming waar u een hele week op de lange latten kunt staan? In dat geval is Lapland voor u misschien niet het beste alternatief voor de Alpen. Bent u echter op zoek naar een gebied waar u naast skiën nog tal van andere winterse activiteiten kunt ondernemen? Dan hebben we een match! Skiën in Lapland is wintersport voor de echte liefhebber.

Vergelijkingen met wintersport in landen als Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk zijn op één hand te tellen. Verschillen zijn er des te meer. In Lapland skiën is voor veel reizigers een leuke afwisseling op een actieve week vol avonturen. Want een huskysafari, sneeuwscootertocht, het noorderlicht of ijsvissen staat bij veel mensen net wat hoger op de bucketlist. Wij adviseren dan ook om van alle smaken te proeven. Juist de combinatie van skiën en excursies maakt van de Lapland reizen een unieke vakantie. We hebben alle 10 redenen voor u verzameld.

Skiën met kunstlicht

Lapland beschikt over meerdere skigebieden. Het bekendste en grootste wintersportgebied vindt u in de regio Ruka-Kuusamo. In 2016 werd dit gebied zelfs uitgeroepen tot beste skigebied van Finland. Maar naast Ruka zijn er nog een aantal gezellige wintersportplaatsen in Lapland. Het grote verschil met bijvoorbeeld de Alpen is dat de skipistes niet dichtgaan rond vijf uur ’s middags. Sterker, dankzij de verlichte pistes begint het dan pas voor veel reizigers. In sommige gebieden zijn de pistes zelfs open tot elf uur ’s avonds. Overdag vinden veel Lapland excursies plaats, waardoor u dus na een huskysafari of sneeuwscootertocht nog de ski’s kunt onderbinden.

In tegenstelling tot de Alpen zijn de skipistes in Lapland en stuk minder lang en stijl. Voor beginners is Lapland dus een ideale oefenbestemming. Maar skiën in Lapland is niet alleen leuk voor wintersporters die hun eerste meters maken. Er zijn naast blauwe afdalingen ook rode en zwarte pistes, de pistes worden de hele dag geprepareerd, de rijen bij de liften zijn kort en de omgeving zorgt altijd voor een smile op uw gezicht.

lapland skien 

Gratis ski’s mee naar Lapland

Hoewel wij dus adviseren om skiën Lapland te combineren met andere activiteiten, heeft Voigt Travel voor reizigers die willen wintersporten wel een leuke extra. U kunt namelijk gratis uw ski’s meenemen aan boord van de rechtstreekse vlucht. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is dit van tevoren even aan ons door te geven.

Skiën Lapland: waar?

Op heel veel locaties van Voigt Travel in Lapland is het mogelijk om te skiën. Maar wilt u zeker zijn dat u een Lapland vakantie met wintersport mogelijkheden boekt? Gebruik dan onze Zoek & Boek (verfijn uw zoekopdracht) en vink skiën/snowboarden aan.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel