Skiën Lapland: wintersport voor de liefhebber
Excursies Lapland

Skiën Lapland: wintersport voor de liefhebber

Skiën in Fins of Zweeds Lapland is heel anders dan alle andere wintersportbestemmingen in Europa. Waar anders kun je naast skiën ook winterscootertochten maken of in een rendierslee stappen? Dus ben je op zoek naar een wintersportbestemming waar je meer kan doen dan alleen maar skiën? Dan hebben we een match! Skiën in Lapland is wintersport voor de echte liefhebber.

Vergelijkingen met wintersport in landen als Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk zijn op één hand te tellen. Verschillen zijn er des te meer. In Lapland skiën is voor veel reizigers een leuke afwisseling op een actieve week vol avonturen. Want een huskysafari, sneeuwscootertocht, het noorderlicht of ijsvissen staat bij veel mensen net wat hoger op de bucketlist. Wij adviseren dan ook om van alle smaken te proeven. Juist de combinatie van skiën en excursies maakt van de Lapland reizen een unieke vakantie. We hebben alle 10 redenen voor jou verzameld.
 

Skiën met kunstlicht

Lapland beschikt over meerdere skigebieden. Het bekendste en grootste wintersportgebied vind je in de regio Ruka-Kuusamo. In 2016 werd dit gebied zelfs uitgeroepen tot beste skigebied van Finland. Maar naast Ruka zijn er nog een aantal gezellige wintersportplaatsen in Lapland. Het grote verschil met bijvoorbeeld de Alpen is dat de skipistes niet dichtgaan rond vijf uur ’s middags. Sterker nog, dankzij de verlichte pistes begint het dan pas voor veel reizigers. In sommige gebieden zijn de pistes zelfs open tot elf uur ’s avonds. Overdag vinden veel Lapland excursies plaats, waardoor je dus na een huskysafari of sneeuwscootertocht nog de ski’s kunt onderbinden.

In tegenstelling tot de Alpen zijn de skipistes in Lapland en stuk minder lang en stijl. Voor beginners is Lapland dus een ideale oefenbestemming. Maar skiën in Lapland is niet alleen leuk voor wintersporters die hun eerste meters maken. Er zijn naast blauwe afdalingen ook rode en zwarte pistes, de pistes worden de hele dag geprepareerd, de rijen bij de liften zijn kort en de omgeving zorgt altijd voor een smile op je gezicht.
 

lapland skien 

Gratis ski’s mee naar Lapland

Hoewel wij dus adviseren om skiën Lapland te combineren met andere activiteiten, heeft Voigt Travel voor reizigers die willen wintersporten wel een leuke extra. Je kunt namelijk gratis je ski’s meenemen aan boord van de rechtstreekse vlucht. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is dit van tevoren even aan ons door te geven.
 

Skiën Lapland: waar?

Op heel veel locaties van Voigt Travel in Lapland is het mogelijk om te skiën. Maar wil je zeker zijn dat je een Lapland vakantie met wintersport mogelijkheden boekt? Gebruik dan onze Zoek & Boek (verfijn je zoekopdracht) en vink skiën/snowboarden aan.
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel