Sneeuwschoenwandelen Lapland
Excursies Lapland

Sneeuwschoenwandelen in Lapland

Sneeuwschoenwandelen in Lapland: Je hebt ongetwijfeld wel eens foto’s of bewegende beelden gezien van mensen die op zogenaamde ‘tennisrackets’ door de sneeuw lopen. Ook tijdens je vakantie in Fins of Zweeds Lapland is het mogelijk om op sneeuwschoenen te wandelen. Sterker, juist in het Pure Noorden komen deze hulpstukken uitstekend van pas. De sneeuwschoenen zorgen ervoor dat het praktisch onmogelijk is om weg te zakken in de diepe sneeuw. Ze zorgen ervoor dat je op plekken kunt komen die voorheen onbereikbaar waren. En je zult zien dat sneeuwschoenwandelen in Lapland veel leuker is dan je op het eerste gezicht verwacht. Veel reizigers geven na afloop van hun Lapland reis aan dat het één van de leukste excursies was.
 


De sneeuwschoenen vinden hun oorsprong in Scandinavië, waar slimmeriken bedachten dat je met een groot oppervlak onder je voeten minder snel wegzakt in de sneeuw. Maar inmiddels heeft de sneeuwschoen zijn sporen in de hele wereld verdiend. Het is een uitstekend alternatief voor mensen die niet houden van skiën. De sneeuwschoenen hebben in de loop der jaren bovendien een sterke ontwikkeling doorgemaakt, waardoor sneeuwschoenwandelen een stuk eenvoudiger is geworden.
 

zweeds lapland sneeuwschoenwandelen 

Sneeuwschoenwandelen in Lapland

Sneeuwschoenlopen kan op vrijwel alle terreinen, van bergachtig tot vlak. Zo lang er maar sneeuw ligt. Hoe meer sneeuw, hoe leuker. En laat winters Finland en Zweden nou net een garantie hebben op een dik pak sneeuw. Wandelen op sneeuwschoenen wordt op vrijwel alle bestemmingen in Lapland als excursie aangeboden. Voor het sneeuwschoenwandelen Lapland ga je de wildernis is. Omdat het wordt afgeraden buiten de bebouwde kom van de gebaande paden af te gaan, gaat er tijdens het sneeuwschoenwandelen altijd een gids mee. De safarigidsen weten precies waar het wel en niet veilig is om te wandelen.
 

lapland sneeuwschoenwandelen 

Wandelen op sneeuwschoenen naar het noorderlicht

Voordat er wordt begonnen aan de sneeuwwandeltocht krijg je eerst uitleg over de techniek. Het zal eerst even wennen zijn met de ‘tennisrackets’ aan de voeten. Achteruit lopen is bijvoorbeeld onmogelijk. Maar het went al snel.

Er worden verschillende soorten excursies aangeboden, maar afhankelijk van de lengte van de wandeling wordt er halverwege of aan het einde altijd tijd ingeruimd om een kop koffie te drinken en een worstje te eten. Of een visje in het geval van de combinatie sneeuwschoenwandelen en ijsvissen. Vaak wordt het sneeuwschoenlopen namelijk gecombineerd met een andere excursie, zodat je verschillende aspecten van Lapland meekrijgt. Boek bijvoorbeeld een avonturenweek, waarbij het sneeuwschoenwandelen vaak is inbegrepen. Of ga mee met de excursie waarbij je op zoek gaat naar het noorderlicht. Deze safari wordt onder andere in Ruka-Kuusamo aangeboden. Een aanrader!
 

fins lapland sneeuwschoenwandelen 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel