Meerdaagse safari's: praktische informatie
Meerdaagse safari's

Meerdaagse safari's: praktische informatie

Algemeen

Ga je op een meerdaagse sneeuwscooter- of huskysafari? Dan krijg je voorafgaand aan de tocht altijd nog informatie en instructies van de organisatie/safarigids ter plaatse.
 


 

Bagage onderweg

Voor elke meerdaagse safari pak je apart een kleine tas in met de hoogst noodzakelijke spullen voor onderweg en voor de overnachting. Het is handig om daarvoor van thuis al een kleine sporttas of rugzak mee te nemen. Als het maar flexibel materiaal is, des te makkelijker kan het op een slede of scooter worden gebonden. Alles gaat in grote, stevige plunjezakken op de slede of scooter.

Je neemt alleen het hoogst noodzakelijke mee:

  • Toilettasje met de belangrijkste toiletspullen
  • Handdoek
  • Eventueel badkleding voor in de sauna
  • Extra (thermo) ondergoed en/of onderkleding voor de volgende dag
  • Extra warme sokken, liefst van wol, ook voor de volgende dag
  • Eventueel extra onderkleding voor de volgende dag (denk aan de extra lagen!)
  • Skibril (bij huskysafari) of zonnebril (bij sneeuwscootersafari): dit is niet noodzakelijk maar wel fijn om te hebben omdat de zon laag staat en de bril je ook beschermt tegen de koude
  • Wat extra energie voor onderweg: reep chocola, volkorenkoeken of muesli repen bijvoorbeeld
  • Fototoestel!

In de hut is het lekker warm maar zorg dat je onder je thermo overall ook lekker zittende kleding hebt (een warme broek, fleece trui of iets dergelijks) dat je 's avonds in de hut kunt dragen en waarin je kunt slapen. Jouw lichaamswarmte houdt de kleding mooi op temperatuur en dan is het ‘s morgens fijner om aan te kleden!
 

Beddengoed meenemen

In alle hutten is schoon beddengoed en zijn er slaapzakken aanwezig. In het uitzonderlijke geval dat deze slaapzakken niet elke keer kunnen worden gereinigd, word je geadviseerd om een onderlaken of lakenzak mee te nemen: dit staat duidelijk vermeld op de voucher.
 

Achterlaten van de overige bagage

Al uw overige bagage blijft achter. Afhankelijk van welk arrangement je hebt geboekt, kun je dit gewoon achterlaten op je kamer/bungalow omdat je hier de volgende dag terugkeert of het wordt veilig opgeborgen in een opslag tot je terugkeert of aankomt op je volgende verblijf.
 

Uitrusting voor onderweg

Uiteraard krijg je voor je vertrekt op de meerdaagse safari een volledige uitrusting: dat wil zeggen een warme thermo overall, winterlaarzen, handschoenen, extra sokken, een bivakmuts eventueel en (bij het sneeuwscooteren) een helm met vizier. Het kan even duren voordat iedereen voorzien is van het juiste materiaal en de bagage die meegaat is gecontroleerd en overgeladen maar de gidsen willern er zeker van zijn dat je het onderweg niet koud krijgt en dat je echt voldoende bij je hebt.
 

Rijden bij voldoende daglicht

Er wordt voor gekozen om zoveel mogelijk tijdens daglicht te rijden, dat is vooral voor uw eigen plezier maar ook veiliger. Het kan voorkomen dat je bij een sneeuwscootersafari met lange dagafstanden een stukje in het donker zult moeten rijden maar dit is altijd met goede verlichting.
 

Overnachting onderweg

De wildernishutten waar je overnacht, zijn meestal houten huizen van verschillende grootte met een aantal slaapplaatsen verdeeld over een ruimte of verschillende kamers. Er is beddengoed aanwezig. De kamerverdeling wordt in overleg met de groep bepaald. Verder is er kookgelegenheid, een sauna en een verblijfsgedeelte.

In de hele eenvoudige hutten dient de sauna als wasgelegenheid en is er geen elektriciteit en stromend water, enkel een (droog)toilet buiten. Stel je daar van tevoren goed op in!

Sommige hutten hebben wel stromend water en beschikken over iets meer comfort. In elk geval kan de hut altijd lekker warm worden gestookt en gaat ook de sauna meteen aan, zodat je het niet koud zult hebben! Ook wordt er gezorgd voor eenvoudig maar goed en lekker eten.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel