Trouwen in Lapland
Reizen op maat Geef het ja-woord in sprookjesachtig Lapland

Trouwen in Lapland

Gefeliciteerd! Wat leuk dat je gaat trouwen. Er breekt nu een spannende periode aan met een aantal belangrijke vragen. Wanneer gaan we trouwen? Maar ook: waar gaan we trouwen? Trouwen kan natuurlijk in het stadhuis of op de plek waar je elkaar heb ontmoet. Origineler is het om te trouwen in het buitenland. En wat is er dan romantischer dan trouwen in Lapland? Het Winterwonderland van het Pure Noorden is bij uitstek geschikt voor prachtige plaatjes en daarom een mooie bestemming voor het ja-woord.

Waar trouwen in Lapland?

Het is mogelijk om op vrijwel iedere plaats te trouwen in Lapland. Voorwaarde hiervoor is dat er ter plaatse een trouwambtenaar aanwezig moet zijn. En dat de ambtenaar veilig op de gekozen plaats kan komen. In Fins Lapland zijn veel bijzondere locaties die populair zijn voor een kleinschalige bruiloft. Zo beschikt het sneeuwkasteel zelfs over een kapel van sneeuw en ijs.

Voigt Travel heeft vooral goede ervaringen in Salla. In dit sfeervolle plaatsje in het oosten van Lapland verbinden ze regelmatig mensen voor de wet met elkaar. Een ceremonie kan in Salla op vrijwel iedere locatie plaatsvinden. Bijvoorbeeld boven op de heuvel, met uitzicht over het besneeuwde landschap, of midden in het rendierpark tussen de rendieren. De opties voor prachtige foto’s van het ja-woord zijn hier eindeloos. Bijzonder aan Salla is dat burgemeester Erkki, die in z’n vrije tijd het liefst op de skipistes van Salla te vinden is, het huwelijk voltrekt.

Over het algemeen zijn de ceremonies voor het trouwen in Lapland kort. Dit heeft er onder andere mee te maken dat de locaties vaak winters en dus koud zijn. Het is mogelijk om live muziek te laten spelen of om gedichten voor te lezen. Alles in overleg, maar de Finnen werken graag mee aan de dag van je leven!

Wat moet er vooraf geregeld worden?

Voordat er kan worden getrouwd in Lapland moet er veel papierwerk worden ingevuld door jullie, maar ook door de instanties in Finland. Denk daarnaast aan kopieën van paspoorten en een verklaring van de huwelijksbevoegdheid. En niet op de laatste plaats moet de locatie in Lapland vastgelegd worden.

Onze reisspecialisten kennen Lapland als geen ander en helpen je graag met het organiseren van je bruiloft. Maar ook met je huwelijksreis naar Lapland kan Voigt Travel je helpen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor een romantische reis te bespreken, via 035 - 699 0322 of stuur een e-mail naar info@voigt-travel.nl.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel