Noorderlichtreis Lapland 5-daagse

Beleef Lapland in optima forma! Vanaf de aankomst zaterdagochtend tot aan het vertrek op de woensdag staat er iedere dag een mooie activiteit op het programma. Je beleeft het Winterwonderland tijdens een sneeuwschoenhike met lokale gids, gaat sneeuwscooteren en ijsvissen én met de husky’s op pad. We gaan de kans op het zien en vastleggen van het noorderlicht maximaliseren dankzij de exclusieve noorderlicht begeleiding.
 
Jouw 5-daagse noorderlichtreis in het kort:
Met een rechtstreekse vlucht vlieg je op 6 januari 2024 van Amsterdam naar Ivalo in Fins Lapland. Noorderlichtgids Joost Baudoin haalt jou en de medereizigers op van de luchthaven en reist via het goudzoekersdorpje Tankavaara (incl. lunch en bezoek goudmuseum) naar Luosto, een compact plaatsje nabij het Pyhä-Luosto Nationaal Park. Deze tijd van het jaar zijn de bossen rondom Luosto getransformeerd in een wonderbaarlijk Winterwonderland, met bomen veranderd in fotogenieke sneeuwsculpturen. Je gaat deze wereld beleven op sneeuwschoenen, met sneeuwscooters en tijdens een huskysafari. Dineren doe je in het hotel restaurant, waaronder één avond in het sfeervolle Blokhutrestaurant. Woensdagavond land je weer op Schiphol. Elke dag krijg je van noorderlichtgids Joost een noorderlichtbriefing en hij neemt je mee naar de beste plekken om het noorderlicht te fotograferen.
* in principe krijg je ter plaatse begeleiding door Joost Baudoin, onder voorbehoud van eventueel persoonlijke omstandigheden.

Verzorging:
Je verblijft:

 • 4 nachten in een bungalow met sauna of 2-persoonskamer met douche en toilet in Luosto op basis van halfpension
 
Transfers:
 • Luchthaven Ivalo - Luosto: ca. 4,5 uur (incl. 2 uur stop in Tankavaara)
 • Luosto – luchthaven Rovaniemi: ca. 1,5 uur

Highlights

 • Noorderlichtjachten met Joost Baudoin
 • Bezoek aan Tankavaara incl. lunch en bezoek aan goudmuseum
 • Huskysafari (ca. 8-10 km)
 • IJsvissen met sneeuwscooters (ca. 3 uur)
 • Sneeuwschoenwandeling incl. lunch (ca. 4 uur)
 • Noorderlichtjachten in Luosto met noorderlichtgids
 • Goede ski-mogelijkheden
 • Prachtig verblijf in de taiga bossen
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Mét noorderlichtgids
 • 5 dagen
 • Halfpension
 • Januari
 • Incl. activiteiten
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
joost-baudoin-noorderlichtgids-voigt-travel

Joost Baudoin

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Hotel Luostotunturi

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Lapland 5-daagse

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma eventueel op andere dagen plaatsvinden in verband met de sneeuw- of weercondities. Alle activiteiten zijn dus ook onder voorbehoud van de sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Direct op avontuur in Lapland!

Na een rechtstreekse vlucht naar Ivalo vertrek je samen met reisleider Joost en de medereizigers in ...

Na een rechtstreekse vlucht naar Ivalo vertrek je samen met reisleider Joost en de medereizigers in een bus naar Luosto. Een imponerende route dwars door de besneeuwde bossen en heuvels van Lapland. Onderweg maak je een stop bij het interessante Tankavaara. De verrukkelijke lunch, de eerste rendieren en het bezoek aan het Tankavaara goudmuseum vormen de perfecte kennismaking met Lapland. Bij aankomst in Luosto volgt de check-in en haal je de thermokleding op bij het safarihuis van Lapland Safaris. In het nabijgelegen Hotel Luostotunturi staat een uitgebreid dinerbuffet op je te wachten. Je maakt vanavond meteen kennis met de expertise van onze noorderlichtgids tijdens de eerste noorderlichtbriefing voor die avond. Geluk proberen we af te dwingen, dus we laten niets aan het toeval over om direct op de eerste avond al het noorderlicht te kunnen aanschouwen. We doen de noorderlichtjacht op loopafstand van ons verblijf. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Op sneeuwschoenen Winterwonderland in

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel-restaurant staat de eerste natuurexcursie op het progr...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel-restaurant staat de eerste natuurexcursie op het programma. We hebben deze excursie samen met Lapland Safaris speciaal voor deze reis georganiseerd. Dankzij de sneeuwschoenen kunnen we nét even wat dieper de natuur in gaan. Naar plekken waar je vol overgave kunt genieten van de rust en stilte en heerlijk kunt fotograferen. De excursiegids is onze navigatie en zal bij het open vuur zorgen voor een broodje en warm drankje. Achteraf kun je lekker ontspannen in je privé bungalow of hotelkamer of een drankje doen in de pub. In het hotel-restaurant zul je weer genieten van het dinerbuffet, waarna we in Luosto gaan jagen op het noorderlicht. De gids zorgt voor de noorderlichtupdates, wat jouw kansen op het zien en vastleggen van het noorderlicht maximaliseert.
Duur sneeuwschoen-programma: ca. 4 uur.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 IJsvissen met sneeuwscooters

Na een deugddoende nachtrust in je gezellige bungalow of hotelkamer kun je wederom genieten van een ...

Na een deugddoende nachtrust in je gezellige bungalow of hotelkamer kun je wederom genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel-restaurant. Vervolgens is het tijd voor de sneeuwscootersafari! Na een uitgebreide instructie vertrek je met de professionele gidsen via goed gemarkeerde en geprepareerde paden door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop. Ongeveer halverwege stop je bij een uitloper van een rivier of op een meertje om te gaan ijsvissen. Een prachtig contrast; de adrenaline op de sneeuwscooter versus het mindfull hengelen boven jouw zelf geboorde gat in het ijs. Dinerbuffet in het hotel-restaurant en – afhankelijk van de condities – een noorderlichtjacht in Luosto.

Duur sneeuwscooter programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Huskytocht en noorderlichtjagen

Ook vandaag staat er weer een mooie excursie voor je klaar. Je bezoekt vandaag de Arctic Husky Farm ...

Ook vandaag staat er weer een mooie excursie voor je klaar. Je bezoekt vandaag de Arctic Husky Farm en beleeft een huskytocht van ca. 8-10 km. Eén persoon is de musher en de ander zit in de slee. Een span van 6 oersterke husky’s trekt je door de bossen. Op sommige plekken is het zaak dat de musher de honden een beetje meehelpt door wat mee te lopen. Op andere plekken is het juist verstandig om de voetrem even flink in te drukken! Halverwege de tocht kun je indien gewenst ruilen van bestuurder. Na het dinerbuffet in het hotel-restaurant gaan we uiteraard weer ons best doen om te jagen op het noorderlicht in Luosto.

Duur husky-programma: ca. 2-2,5 uur incl. transfer en bezichtiging husky kennel (huskytocht 8-10 km en 2 personen per slee)
 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Aan het einde van de ochtend reis ...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Aan het einde van de ochtend reis je naar luchthaven Rovaniemi en vlieg je met een lijndienstvlucht van Finnair – via Helsinki – terug naar Amsterdam.
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Direct op avontuur in Lapland!
Dag 2 Op sneeuwschoenen Winterwonderland in
Dag 3 IJsvissen met sneeuwscooters
Dag 4 Huskytocht en noorderlichtjagen
Dag 5 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Er staat jou al een mooie 5-daagse te wachten met enkele inbegrepen excursies. Maar mocht je ook nog een rendiersafari willen beleven, dan raden wij aan dit vooraf optioneel bij te boeken. 

huskysafari-categorie

Husky- en rendiersafari's

Een husky- of rendiersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor de safari's geldt 2 personen per slee, tenzij anders staat aangegeven. Ben je alleen of met een oneven aantal, dan word je ingedeeld op de slede met een andere deelnemer van de excursie.

luosto-bezoek-rendierpark

Bezoek aan het rendierpark

Per auto word je naar de rendierfarm gebracht. Op het park krijg je informatie over rendierhouderij in Lapland en maak je een ritje op een slede, voortgetrokken door een rendier. Bij een knisperend kampvuur geniet je van een kop koffie.

 • Prijs: € 156 per persoon
 • Duur: ca. 1,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,7
2895 reviews

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Incl. geweldige activiteiten Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, mét noorderlichtgids, Sallatunturi, v.a. € 2.685 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland

  Noorderlichtreis Lapland

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Zweeds Lapland en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol