Nuorgam Singles

Lijkt het jou fantastisch om het arctische puntje van Fins Lapland te ontdekken samen met een leuke groep die dezelfde droom met jou deelt? Dan past de Nuorgam Lodge singles week echt bij jou! Je reist samen met de andere alleenreizenden naar een gebied van extremen waar toendra en de Barentszzee elkaar bijna raken en je wordt omgeven door sneeuw en ijs, een ruige kust en kale vlaktes. Je verblijft in de kleinschalige Nuorgam Lodge, waar je warm wordt ontvangen door de Finse familie die de lodge runt. Marjatta, Raimo en hun zonen zullen ervoor zorgen dat je tijdens de reis aan niets ontbreekt en je eigenlijk nooit meer naar huis wilt. Deze week ontdek je het gebied per slede en op sneeuwscooters en je onderneemt bijzondere activiteiten zoals ijsvissen en sneeuwschoenwandelen. Tijdens het verblijf kun je gratis gebruik maken van langlaufski's, sneeuwschoenen en stepsledes om het gebied ook op eigen houtje te verkennen. Marjatta helpt je graag op weg met een lunchpakket en wat te drinken in een rugzakje, dat je onderweg in een kota bij een kampvuur kunt gebruiken. Zo in de gezonde buitenlucht smaakt dat nog eens extra lekker! Krijg je onuitputtelijke energie van de prachtige winterse omgeving? Dan kun je ook nog excursies bij boeken zoals een Kingcrab safari of een bezoek aan Noorwegen en de Barentszzee. Avondexcursies zijn op deze unieke open locatie niet echt noodzakelijk; bij helder weer schittert het noorderlicht op 50 meter afstand van de lodge aan de hemel.

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van volpension en het diner bestaat uit een 3-gangendiner van goede kwaliteit. Uiteraard eet je gezellig met de gehele groep.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Ivalo: ca. 3 uur.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Sneeuwschoenwandelen (ca. 2 uur)
 • Sledetocht en ijsvissen (ca. 4 uur)
 • Bezoek aan de huskyfarm, inclusief huskysafari (ca. 4 uur)
 • Sneeuwscootersafari en bezoek aan rendierboerderij (ca. 5 uur)
 • Veel informatie over en hulp bij fotografie met gratis gebruik van statief en hoofdlampjes
 • Gratis gebruik sneeuwschoenen, stepslede's, langlaufski’s en tobogan slede
 • Afscheidsdiner op de laatste avond in een typische Lapse hut ''Kota''
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Volpension
 • Januari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
iris-m-winter

Iris Mooij

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Nuorgam lodge

Een ervaring om nooit te vergeten

Nuorgam Singles

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. Echter, de juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Arctisch Lapland

Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Ivalo en transfer naar Nuorgam, helemaal in het noordelijkst...

Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Ivalo en transfer naar Nuorgam, helemaal in het noordelijkste puntje van Fins Lapland. Eenmaal in Nuorgam aangekomen worden jullie verwelkomd door Marjatta en Raimo en hun zonen, met een heerlijke lunch. Na check-in krijg je alle informatie over het programma voor de komende dagen en de thermo-overall uitgereikt die je hier kunt gebruiken. Onder het genot van het diner maak je verder kennis met de medereizigers gevolgd door een uitgebreide uitleg over het noorderlicht. Hoe verhoog je de kans dit fenomeen te aanschouwen en hoe kun je het beste het noorderlicht fotograferen. Lekker warm aangekleed kun je 's avonds vanaf het ijs op de rivier Tenojoki kijken of je het noorderlicht al aan de hemel kunt ontdekken. Of neem plaats bij het kampvuur in de Lavu, een open hut langs het meer. Je gaat met z'n allen een mooie en bijzondere week tegemoet! Diner en overnachting. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Winterfun activiteiten

Na een goede nachtrust zo hoog in het Pure Noorden is er niets zo prettig als aanschuiven voor een u...

Na een goede nachtrust zo hoog in het Pure Noorden is er niets zo prettig als aanschuiven voor een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet van Marjatta. De dag start met een actieve sneeuwschoenwandeling (ca. 2 uur) door het Arctische landschap. De tocht wordt begeleid door een gids die jullie onderweg ook voorziet van een lekker warm drankje. Na de wandeling heb je vast trek gekregen en staat de lunch voor je klaar in Nuorgam Lodge. Na de lunch krijg je uitleg over typisch winterse materialen. Stepsledes, sneeuwschoenen, langlaufski’s heb je de gehele week tot je beschikking en zul je zeker plezier aan beleven in de sneeuw! Het einde van de middag heb je tijd ter vrije besteding. Trek er samen op uit en ontdek de omgeving met een mooie wandeling naar het dorp van Nuorgam. In de Nuorgam Lodge wordt de sauna warm gestookt. Diner en overnachting in Nuorgam Lodge.
Duur ochtendprogramma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sledetocht over de toendra en ijsvissen

Na het overheerlijke ontbijt is het tijd om te leven als iemand van de lokale bevolking. De groep wo...

Na het overheerlijke ontbijt is het tijd om te leven als iemand van de lokale bevolking. De groep wordt per slede achter een sneeuwscooter door de witte wereld gereden. Als je op de top van heuvels aangekomen bent voel je de kracht van de arctische wildernis en kun je genieten van het adembenemende uitzicht en de stilte van de natuur. De lunch wordt onderweg genuttigd in een typisch Lapse hut, een ‘’kota’’. De gids leert de groep hoe je vuur moeten maken en vertelt verhalen over de natuur, de wilde dieren in de omgeving en het leven van de lokale bevolking. Na de lunch is het tijd om kennis te maken met de hobby van de Lapse bevolking, ijsvissen! Als je een natuurtalent blijkt te zijn kun je met geluk zelfs een arctische forel of zalm vangen. Ben je liever actief dan hengelen naar vis, dan kun je ook de sneeuwschoenen onderbinden en nog een wandeling maken over de uitgestrekte vlakten. Bij terugkomst in Nuorgam Lodge is het tijd om te relaxen voordat het diner geserveerd wordt. Hopelijk verschijnt later op de avond het Noorderlicht aan de heldere hemel. Sauna, diner en overnachting in Nuorgam Lodge.
Duur programma: ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Vrije dag

Vandaag kun je vrij besteden in de Lapse wildernis. Boek je nog een excursie, ga je relaxen of trek ...

Vandaag kun je vrij besteden in de Lapse wildernis. Boek je nog een excursie, ga je relaxen of trek je er zelf of samen op uit met een van de typisch Lapse vervoersmiddelen? Bekijk het optionele programma voor meerdere excursies of vraag Marjatta om een lunchpakketje voor je eigen ontdekkingstocht. Voor een bijzondere dag raden wij je aan om de excursie naar Noorwegen en de Barentszzee bij te boeken. Einde van de dag kunt je uiteraard weer genieten van een saunabezoek en aanschuiven voor het diner. Overnachting in Nuorgam Lodge. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Sneeuwscootersafari en naar de rendierboerderij

Vandaag staat er een bijzondere activiteit op het programma. Kleed je na het ontbijt warm aan; ...

Vandaag staat er een bijzondere activiteit op het programma. Kleed je na het ontbijt warm aan;  je gaat de schoonheid van de arctische natuur vandaag per sneeuwscooter beleven! Het is een mooie tocht over de hoger gelegen heuvels waarbij je met 2 personen plaatsneemt op een sneeuwscooter en de tocht brengt je helemaal naar Pulmankijärvi, de rivier op de grens van Finland en Noorwegen. Met een beetje geluk kom je nog wilde dieren tegen zoals elanden of rendieren. Onderweg wordt er gestopt om foto's te maken en om van bestuurder te wisselen. De totale afstand van de tocht is ca. 30 km. Na de lunch in Nuorgam Lodge bezoek je een lokale rendierboerderij, waar de rendierhouder je al opwacht in zijn traditionele Sami kostuum. Je mag de rendierhouder helpen bij het voeren van enkele rendieren terwijl hij je vertelt over het leven van en met deze prachtige beesten. Ook is er gelegenheid om te kijken of je aanleg hebt om er een te vangen met een lasso! Diner en overnachting in Nuorgam.
Duur ochtendprogramma: ca. 3 uur
Duur middagprogramma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Huskytocht

Een paar dagen geleden zat je in de slede achter de sneeuwscooter, maar vandaag word jevoortgetrokke...

Een paar dagen geleden zat je in de slede achter de sneeuwscooter, maar vandaag word jevoortgetrokken door dolenthousiaste husky’s! Na het ontbijt volgt de transfer naar de huskyfarm gebracht die in Noorwegen is gelegen. De reistijd bedraagt circa 30 minuten. Je maakt kennis met de sledehonden en je krijgt uitleg over het reilen en zeilen op de farm. Je zult merken dat de husky’s staan te popelen om met jou op pad te gaan! Samen met een medereiziger heb je je eigen slede en husky team. De één stuurt en de ander kan in de slee plaatsnemen. De ultieme plek om te genieten van de stilte en weidse besneeuwde landschap. De tocht duurt ca. 2 uur. Onderweg wordt er een warm drankje en wat snacks geserveerd bij een kampvuur en kun je wisselen van bestuurder. Nadat je de huskyhonden uitgebreid hebt gefotografeerd, word je weer naar Nuorgam gebracht voor de lunch. De middag is ter vrije besteding. Je kunt bijvoorbeeld gaan langlaufen, de sneeuwschoenen weer onderbinden en naar één van de kota's wandelen of de sauna induiken. Diner en overnachting in Nuorgam Lodge.
Duur programma: ca. 4 uur (incl. transfers)
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Dag ter vrije besteding

Na het ontbijt heb je de dag voor jezelf. Bind de langlaufski's of sneeuwschoenen onder en maak ...

Na het ontbijt heb je de dag voor jezelf. Bind de langlaufski's of sneeuwschoenen onder en maak samen met een reisgenoot een schitterende tocht over de rivier. Het is ook mogelijk om vooraf bij je reis excursies te boeken (zie overzicht met excursies op de site), denk bijvoorbeeld aan een extra sneeuwscootertocht. Wat de reis echter wel heel bijzonder maakt, is om te kiezen voor de King Crab safari. Je gaat onder begeleiding van een ervaren visser per boot de Noorse fjorden verkennen en op zoek naar de reusachtige King Crabs. Na vangst bereidt de visser de 'koningskrabben' ter plaatse, speciaal voor jou. Je hebt werkelijk nog nooit zoiets verrukkelijks geproefd en je kunt prachtige foto's schieten voor het thuisfront! Je staat nu eenmaal niet dagelijks met een reuzenkrab in je handen in Arctisch Lapland. Natuurlijk kun je ook ter plaatse bij Marjatta en Raimo nog vragen naar optionele excursies. Lunch in Nuorgam (tenzij je voor een excursie kiest). Deze laatste avond wordt een traditioneel Laps diner geserveerd in een typische Lapse hut "Kota" bij het kampvuur en zullen Marjatta, Raimo en hun zonen jullie vergezellen en vertellen over het lokale leven. Overnachting in Nuorgam Lodge. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Afscheid nemen is niet makkelijk van Nuorgam en van je gastvrouw en gastheer. Na het laatste uitgebr...

Afscheid nemen is niet makkelijk van Nuorgam en van je gastvrouw en gastheer. Na het laatste uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet moet het er toch van komen. Nog een laatste souvenir kopen in het kleine winkeltje van Marjatta en het is tijd voor de transfer naar het vliegveld voor de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam. Op Schiphol is het dan tijd om medereizigers en misschien wel nieuwe vrienden gedag te zeggen. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Arctisch Lapland
Dag 2 Winterfun activiteiten
Dag 3 Sledetocht over de toendra en ijsvissen
Dag 4 Vrije dag
Dag 5 Sneeuwscootersafari en naar de rendierboerderij
Dag 6 Huskytocht
Dag 7 Dag ter vrije besteding
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Meer winteravonturen vanuit Nuorgam Lodge
Er staat je een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven vrije dagen wilt invullen. Via Voigt Travel kun je dat allemaal laten regelen. Ter plaatse kun je uiteraard ook nog optionele excursies en activiteiten bijboeken.

snowscootersafaris

Sneeuwscootersafari's

Een sneeuwscootersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor alle safari's geldt 2 personen per scooter (tenzij anders aangegeven). Bij een oneven aantal personen betaalt degene die alleen op de sneeuwscooter zit een 1-persoonstoeslag.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

nuorgam-panorama-safari-arctische-wildernis

Panorama Safari – Arctische wildernis

Ontdek de schoonheid van de arctische wildernis met de sneeuwscooter. Via de uitgestrekte vlakten lijkt het rijden op een sneeuwscooter als vanzelf te gaan. Onderweg maak je een stop voor lunch bij een kampvuur.

 • Prijs: € 190 per persoon (2 pers/ per scooter)
 • Duur: ca. 4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 47,50. Te boeken vanaf 2 januari 2022.
meer-winterbelevenissen-categorie

Meer winterbelevenissen

nuorgam-king-crab

King Crab vangen in de fjorden

De King Crab safari is een onvergetelijk avontuur. De arctische koningskrab is één van de meest populaire maaltijden. Tijdens deze safari maak je de kans om dit bijzondere schaaldier te vangen, te koken en uiteraard op te eten! Je wordt van Nuorgam naar het vissersplaatsje Nesseby gebracht waar je kennismaakt met de kapitein. Hij neemt je mee naar de fjorden voor het vangen van de King Crab. Ook wordt er gevist naar kabeljauw, schelvis en heilbot. De kapitein maakt ter plaatse een lunch van de dagvangst.

 • Prijs: € 250 per persoon
 • Duur: ca. 5 uur (incl. transfers, King Crab safari duurt 3 uur)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: min. deelname is 4 personen. Deze excursie is te boeken vanaf 9 januari 2022.
nuorgam-bezoek-noorwegen-barentszzee

Bezoek aan Noorwegen en de Barentszzee

Je beleeft een arctische dag aan de Barentszzee. Met een transfer word je over de grens van Noorwegen gebracht. Hier breng je een bezoek aan het piepkleine Noorse vissersdorp Nesseby. De Barentszzee stroomt hier de Varangerfjord in en door de invloed van de Warme Golfstroom blijft de fjord daardoor het hele jaar ijsvrij. Een prachtig gezicht: het diepblauwe water van de fjord te midden van de besneeuwde rotsen en stranden. Er is voldoende tijd om foto's te nemen van dit adembenemende uitzicht en je komt meer te weten over de Noorse cultuur en het leven van de vissers in deze noordelijke omgeving. Je bezoekt het Varanger Sami museum in Varangerbotn waar je kennis kunt maken met de vroegere manier van leven van de Sami bij de fjorden. Onderweg lunch je in een lokaal restaurant in Noorwegen met een typische Noorse lunch en ook wordt er een stop gemaakt bij de lokale zilversmid.

 • Prijs: € 140 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Singlereis met verblijf in knusse villa Fins Lapland
  8 dagen, groepsreis, halfpension, v.a. € 1.795 p.p.

  Otsolinna Singles

  otsolinna-singles-thumb
 • Singlereis met lange excursies Boekbaar 21/22
  8 dagen, groepsreis, logies, v.a. € 1.695 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  winterwonderlandweek-singles-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Het veilig-op-reis-pakket Gratis extra voor alle reizigers van Voigt Travel in de winter
veilig-op-reis-pakket-slider
Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Corona zorgmaatregelen Flexibel boeken, Repatriëringsgarantie, 24/7 bereikbaarheid op reis, Veilig-op-reis pakket
slider%20voigt%20corona%20zorgmaatregelen