Wintersport Ruka-Kuusamo in Lapland
Wintersport Lapland

Wintersport Ruka-Kuusamo in Lapland

Met de kwakkelende winters in de Alpenlanden wordt wintersport in Lapland steeds interessanter. Fins Lapland beschikt over meerdere skigebieden. Eén daarvan is Ruka-Kuusamo, dat net ten zuiden van de poolcirkel ligt. In 2016 is Ruka-Kuusamo uitgeroepen tot het beste skigebied van Finland tijdens de World Ski Awards. Het centrum van deze bestemming bevindt zich aan de voet van de skipistes. Skiën of snowboarden kan dus al vrijwel direct vanuit je hotel of appartement. Maar tijdens de wintersport in Ruka zijn ook tal van opties om in een leuke accommodatie iets verder van het centrum af te zitten, waar je het gevoel hebt in ‘the middle of nowhere’ te zitten. Dankzij de rechtstreekse vluchten van Voigt Travel naar de nabijgelegen luchthaven Kuusamo ben je bovendien al binnen 3 uur in Fins Lapland.

Het skigebied van Ruka-Kuusamo heeft meer dan 200 dagen per jaar sneeuw en beschikt over uitstekend geprepareerde skipistes. Zowel voor de beginnende skiër als voor de gevorderden zijn er uitdagende afdalingen, dankzij het aanbod met blauwe, rode én zwarte pistes. Naast skipistes heeft Ruka ook veel mogelijkheden om te langlaufen, wat een populaire sport in Finland is. De loipes worden goed onderhouden en er zijn lange routes uitgezet. Ook de randvoorwaarden zijn in Ruka uitstekend verzorgd. Alle faciliteiten zoals restaurants, après-ski, skiverhuur en een supermarkt heb je hier bij de hand.

 


 

wintersport ruka 

Combineer safari's met wintersport

Een hele week skiën of snowboarden in Fins Lapland is met alle eerlijkheid dankzij het ontbreken van hoge bergen niet aan te raden. Daarom heeft Voigt Travel ook een weekend en midweek in het leven geroepen. Maar of je nu 4, 5 of 8 dagen naar Ruka-Kuusamo op vakantie gaat, in alle gevallen adviseren we om de wintersport te combineren met typische Lapse safari’s. Bind dus niet alleen de lange latten onder, maar boek bijvoorbeeld ook een huskysafari en sneeuwscootertocht. Pas dan krijg je het echte Lapland gevoel te pakken!

Via Voigt Travel is bij alle reizen naar Ruka-Kuusamo mogelijk om je eigen skimateriaal mee te nemen aan boord van het vliegtuig. Liever ter plaatse ski's huren? Ook dat is mogelijk in Ruka. Daarnaast kun je je ook aanmelden voor een skiklas. Informeer daarvoor ter plaatse naar de mogelijkheden.
 

Funpark Ruka: hotspot voor snowboarders

Niet alleen voor Lapland reizigers die graag willen skiën is Ruka-Kuusamo een prachtig gebied. De wintersportplaats is ook ingericht op snowboarden. Met Ruka Park beschikt het skigebied namelijk over het populairste funpark van Finland, waar liefhebbers van freestyle volledig aan hun trekken komen. Je vindt er diverse rails en een parcours met lage schansen van 2 tot 4 meter, maar Ruka Park heeft ook schansen voor uitdagende sprongen van 10 tot zelfs 20 meter hoog.
 

Wintersport Ruka-Kuusamo in cijfers

Bekijk hier alle feiten en cijfers over skigebied Ruka-Kuusamo.
 

  • Laagste punt: 249 meter

  • Hoogste punt: 492 meter

  • Totaal aantal skipistes: 35 (30 verlicht)

  • Langste skipiste: 1300 meter

  • Aantal liften: 22 (5 stoeltjesliften)

  • Funpark: aanwezig

  • Langlaufloipes: 152,5 km

  • Après-ski mogelijkheden: aanwezig

  • Skiverhuur: aanwezig

  • Skiles: aanwezig (ook voor kinderen)

Klik op de kaart voor een grote versie
skipiste ruka lapland

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel