IJshotel Jukkasjärvi

IJshotel Jukkasjärvi

Bijzonder overnachten

vakantie zweeds lapland

IJshotel Zweden - ICEHOTEL Jukkasjärvi

Een bezoek brengen aan het IJshotel Zweden? Bij de Voigt Travel reizen naar Zweeds Lapland kun je een rondleiding boeken. De echte die-hards kiezen natuurlijk voor een overnachting. Het bijzondere hotel in het noorden van Zweden bestaat uit sneeuwkamers, Arts Suites en Deluxe kamers van in totaal ruim 2000 ton ijs uit de Torne rivier. De hotelkamers hebben een constante temperatuur van -5 graden Celsius. Je slaapt op een bed van ijs, dat verwarmd wordt door een rendierhuid op het matras. Iedere reiziger ontvangt een dikke slaapzak die er voor zorgt dat je 's nachts warm blijft. De volgende ochtend word je wakker gemaakt met een heerlijk glaasje warme bessensap. Een ervaring om nooit te vergeten!

IJshotel Jukkasjärvi bezoeken? Bekijk onderstaande Lapland reizen.
 

 • 4 dagen, v.a. € 1.275 p.p.
  IJshotel Break 4 dagen ijshotel zweeds lapland
 • 5 dagen, v.a. € 1.345 p.p.
  IJshotel Break 5 dagen ijshotel zweden
 • 8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.
  Björkliden bungalows bjorkliden zweeds lapland
 • 8 dagen, v.a. € 1.995 p.p.
  Noorderlicht in Abisko & Kiruna abisko zweden
 • 8 dagen, v.a. € 2.395 p.p.
  Sneeuwavontuur Kiruna kiruna zweden
 • 5 dagen, v.a. € 1.285 p.p.
  Noorderlicht in Kiruna 5 dagen zweden lapland
 • 4 dagen, v.a. € 1.195 p.p.
  Noorderlicht in Kiruna 4 dagen lapland zweden

Overnachten in het IJshotel Lapland

Het IJshotel Lapland is met recht een bijzondere accommodatie. Dit hotel in het noorden van Zweden, in de buurt van de stad Kiruna, is het eerste hotel dat volledig uit sneeuw en ijs bestaat. Al in de winter van 1989 opende ICEHOTEL Jukkasjärvi voor het eerst haar deuren in Zweeds Lapland. Het bijzondere aan dit hotel is dat het ieder jaar compleet van de grond af aan opnieuw moet worden opgebouwd, omdat het in het voorjaar wegsmelt. En dus ook ieder jaar een ander thema heeft, want waarom iedere winter dezelfde stijl en vormgeving aanhouden als het toch weer helemaal opnieuw moet?

Het bouwen gebeurt tegenwoordig niet meer alleen door de lokale inwoners, maar door een internationaal team van vrijwilligers. Architecten en kunstenaars komen ieder jaar vanuit de hele wereld naar Jukkasjärvi om het IJshotel vorm te geven. De tijdsdruk voor de bouwers is groot, want er kan pas met de constructie begonnen worden als het koud genoeg is. In amper een maand tijd is de bouw af en kunnen bezoekers vanaf half december hun droom verwezenlijken: slapen op een bed van ijs. Iedere hotelkamer in IJshotel Jukkasjärvi heeft een ander thema, met ieder z’n eigen design. Het blijft dus altijd een verrassing in wat voor kamer je overnacht.
​ 

ijshotel zweeds lapland

ICEHOTEL Zweden, meer dan een hotel

De hotelkamers zijn niet de enige eyecatcher van het IJshotel Zweden. Het IJshotel in Jukkasjärvi is één groot kunstwerk. Zo beschikt het beschikt ook over een trendy bar waar drankjes worden geserveerd in glazen van ijs en in het ijsrestaurant kun je genieten van uitstekend eten. Zoek je nog een bijzondere locatie om te trouwen in Lapland? In de prachtige kapel van ijs kun je in het huwelijksbootje stappen!

Heb je het even te koud gekregen? Het IJshotel Lapland heeft ook een ‘warm’ gedeelte. Hier bevindt zich de receptie, lounge, bar, een uitstekend restaurant, de souvenirwinkel en douches, toiletten en lockers waar je gebruik van kunt maken tijdens je verblijf in het koude gedeelte van het IJshotel Lapland.

Omdat er niet alleen in de winter vraag was naar een overnachting in een kamer van sneeuw en ijs, beschikt het IJshotel Zweden sinds 2017 over een tweede gebouw. In tegenstelling tot het seizoensgebonden bouwwerk is ICEHOTEL 365 ook in de zomer toegankelijk.
​ 

ijshotel zweden

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel