Bijzonder overnachten

ijshotel lapland

IJshotel Jukkasjärvi in Zweeds Lapland

Het IJshotel in Lapland is met recht een bijzondere accommodatie. Dit hotel in het noorden van Zweden is het eerste hotel dat volledig uit sneeuw en ijs bestaat. Al in de winter van 1989 opende ICEHOTEL Jukkasjärvi voor het eerst haar deuren in Zweeds Lapland. Het bijzondere aan dit hotel is dat het ieder jaar compleet van de grond af aan opnieuw moet worden opgebouwd, omdat het in het voorjaar wegsmelt. En dus ook ieder jaar een ander thema heeft, want waarom iedere winter dezelfde stijl en vormgeving aanhouden als het toch weer helemaal opnieuw moet?

Het bouwen gebeurt tegenwoordig niet meer alleen door de lokale inwoners, maar door een internationaal team van vrijwilligers. Architecten en kunstenaars komen ieder jaar vanuit de hele wereld naar Jukkasjärvi om het IJshotel vorm te geven. De tijdsdruk voor de bouwers is groot, want er kan pas met de constructie begonnen worden als het koud genoeg is. In amper een maand tijd is de bouw af en kunnen bezoekers vanaf half december hun droom verwezenlijken: slapen op een bed van ijs. Iedere hotelkamer in IJshotel Jukkasjärvi heeft een ander thema, met ieder z’n eigen design. Het blijft dus altijd een verrassing in wat voor kamer u overnacht.
 

Overnachten in het IJshotel

Een bezoek brengen aan het IJshotel? Bij de Voigt Travel reizen naar Zweeds Lapland is een rondleiding inbegrepen. De echte die-hards kiezen natuurlijk voor een overnachting. Het bijzondere hotel in Zweeds Lapland bestaat uit sneeuwkamers, Arts Suites en Deluxe kamers van in totaal ruim 2000 ton ijs uit de Torne rivier. De hotelkamers hebben een constante temperatuur van -5 graden Celsius. U slaapt op een bed van ijs, dat verwarmd wordt door een rendierhuid op het matras. Iedere reiziger ontvangt een dikke slaapzak die er voor zorgt dat je 's nachts warm blijft. De volgende ochtend wordt u wakker gemaakt met een heerlijk glaasje warme bessensap. Een ervaring om nooit te vergeten!

Een bezoek brengen aan IJshotel Jukkasjärvi?
Het is inbegrepen bij de reizen:
Rondreizen - Rondreis door het land van de Sami (incl. overnachting)
Rondreizen - Rondreis Onontdekt Zweeds Lapland
Lodges - Abisko Mountain Lodge
Winterwonderland® - Björkliden bungalows
 

ijshotel zweden 

ICEHOTEL Zweden, meer dan een hotel

De hotelkamers zijn niet de enige eyecatcher van ICEHOTEL Jukkasjärvi. Het IJshotel is één groot kunstwerk. Zo beschikt het beschikt ook over een trendy bar waar drankjes worden geserveerd in glazen van ijs en in het ijsrestaurant kunt u genieten van uitstekend eten. Zoekt u nog een bijzondere locatie om te trouwen in Lapland? In de prachtige kapel van ijs kunt u in het huwelijksbootje stappen!

Heeft u het even te koud gekregen? Het IJshotel heeft ook een ‘warm’ gedeelte. Hier bevindt zich de receptie, lounge, bar, een uitstekend restaurant, de souvenirwinkel en douches, toiletten en lockers waar u gebruik van kunt maken tijdens uw verblijf in het koude gedeelte van het IJshotel Lapland.

Omdat er niet alleen in de winter vraag was naar een overnachting in een kamer van sneeuw en ijs, beschikt het IJshotel in Jukkasjärvi sinds 2017 over een tweede gebouw. In tegenstelling tot het seizoensgebonden bouwwerk is ICEHOTEL 365 ook in de zomer toegankelijk.
​ 

ijshotel zweeds lapland

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel