Naar Lapland in februari: the sun is shining!
Lapland in februari

Naar Lapland in februari: the sun is shining!

Naar Lapland in februari? Bereid je dan voor op koude dagen. Traditiegetrouw worden in Lapland in de maand februari de koudste dagen gemeten. Dan maar in een andere maand op reis? Niet nodig. Februari is tevens de maand dat de zon steeds hoger komt te staan. De zon compenseert de kou en zorgt tijdens de safari’s voor aangename temperaturen.

Ga je in februari naar Lapland, wacht dan niet te lang met boeken. De voorjaarsvakanties zorgen ervoor dat alles snel vol is. Zo is het deze periode ter plaatse niet meer mogelijk om excursies te boeken. Reserveer daarom vooraf al via Voigt Travel je favoriete huskysafari of sneeuwscootertocht.
 


 

Langer licht dan in Nederland en België

De dagen worden in februari snel langer in het Pure Noorden. Sterker nog, aan het einde van de maand is het in het zuiden van Lapland alweer langer licht dan in Nederland en België! Wie had dat gedacht? Ga je naar een skigebied in Lapland, dan hoef je sowieso geen zorgen te maken over daglicht. In tegenstelling tot de Alpen worden in Lapland vrijwel alle skipistes verlicht en kan er tot laat worden geskied.

februari lapland 

Optimale condities voor excursies

In tegenstelling tot de vroege of late winter is er in februari geen twijfel mogelijk: alle excursies kunnen gewoon geboekt worden en gaan vrijwel zeker altijd door. Dus of je nu je gedroomde huskysafari wilt maken, op een sneeuwscooter de pk’s wilt voelen of romantisch met rendieren een rondje door het bos wilt maken, alles is mogelijk in februari!

lapland in februari 

Goede periode voor het noorderlicht

De koude dagen in februari gaan gepaard met heldere nachten. En laat dat nou net één van de belangrijkste voorwaarden zijn om het noorderlicht waar te nemen. Daarnaast zijn de nachten nog lang genoeg om een grote kans te hebben om in de avonden en nachten het groene dansende licht aan de hemel te zien. Uiteraard dient er daarvoor wel voldoende zonneactiviteit te zijn.

lapland februari 

Lapland in februari boeken

Op vakantie naar Lapland in februari? Zoek in ons uitgebreide aanbod zelf je favoriete vakantie door het type reis en bij vertrekdatum een dag in februari te selecteren, of geef je wensen telefonisch aan ons door via 035 - 699 0322 of per mail via info@voigt-travel.nl.
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel