Kukkolaforsen Lodge

Een grenzeloos avonturenprogramma in ongerepte wildernis

sneeuwavontuur-kukkolaforsen-header

Kukkolaforsen Lodge

Op zoek naar een complete Lapland belevenis, op één prachtige bestemming, maar in twee verschillende landen? Dan is Kukkolaforsen in Zweeds Lapland dé place to be. De cabins bevinden zich namelijk praktisch op de grens van Zweden en Finland, met alleen de snelstromende Tornio rivier die beide landen van elkaar scheidt. De familie Spolander legt u in de watten en zorgt voor een onvergetelijke tijd in Lapland. Het enige waar u zelf aan moet denken is het verzetten van de klok, want aan de Finse kant van de rivier is het door tijdsverschil altijd één uur later. Tijdens uw vakantie zullen grenzen letterlijk vervagen, met winteractiviteiten aan beide kanten van de rivier. En óp de rivier! In Kukkolaforsen kunt u verder gebruik maken van maar liefst 15 sauna’s en een hot tub, dineren in het uitstekende restaurant, een kijkje nemen in het historische vissersmuseum of saunamuseum en uw zelf gevangen witvis grillen in een kota.

Verzorging
U verblijft 7 nachten op basis van halfpension en 6 x lunch. De maaltijden worden deels in het hoofdrestaurant geserveerd en deels tijdens excursies (outdoor). Vier avonden bestaat het diner uit een buffet met lokale specialiteiten en drie avonden wordt er een 3 gangen diner geserveerd. Er zijn voldoende tafeltjes om privé te dineren, maar vaak zoekt de groep elkaar op tijdens de maaltijden.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Rovaniemi: ca. 120 minuten.

Kids Actief
Wilt u met kinderen naar Kukkolaforsen? Bekijk dan de reis Kukkolaforsen Kids.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dient u minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Sneeuwscootersafari naar rendierfarm incl. lunch (ca. 4–5 uur)
 • Sneeuwschoenwandelen met outdoor lunch (ca. 3 uur)
 • Wildernis sneeuwscootersafari met outdoor lunch (ca. 3,5 uur)
 • Bezoek aan Santa Claus Village (ca. 2 uur)
 • Huskysafari met outdoorlunch (ca. 4-5 uur)
 • IJsvissen en witvis grillen in Lapse hut (ca. 4-5 uur)
 • Bezoek aan Kemi Snowcastle (ca. 3 uur)
 • Uitgebreide saunamogelijkheden en hot tub met uitzicht over de deels bevroren Tornio rivier
 • Optionele excursie met Polar Express Icebreaker mogelijk
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 8 dagen
 • Volpension
 • December - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
kimberley-j-lapland

Kimberley Jekel

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Kukkolaforsen Lodge

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Zweeds Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Rovaniemi in Fins Lapland. Hier staat de gids al op u te wachten en wordt ...

Rechtstreekse vlucht naar Rovaniemi in Fins Lapland. Hier staat de gids al op u te wachten en wordt u per bus naar het nabijgelegen Santa Claus Village gebracht, waar u de tijd heeft om alvast een kerstkaartje met een stempel van de kerstman te versturen, rond te kijken in de vele winkeltjes of om een foto te maken terwijl u midden op de poolcirkel staat. Aangezien u vroeg bent opgestaan voor uw reis naar Lapland, is er ook gelegenheid om (op eigen kosten) te lunchen, voordat u aan de transfer begint naar Kukkolaforsen in Zweeds Lapland. Check in, welkomstcocktail en uitleg over het programma dat u te wachten staat. Sauna, diner en overnachting in Kukkolaforsen. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Op sneeuwschoenen de wildernis in

Het is nooit weg om in deze uitgestrekte gebieden over enige praktische wildernisvaardigheden te bes...

Het is nooit weg om in deze uitgestrekte gebieden over enige praktische wildernisvaardigheden te beschikken. Na het ontbijt neemt de gids u op speciale sneeuwschoenen mee de Zweedse en Finse wildernis in. U zult ervaren hoe u op deze ‘tennisrackets’ uitstekend door de diepe sneeuw kunt wandelen en u op plaatsen brengt, die u normaal gesproken lopend niet zou kunnen bereiken. Onderweg wordt bij kampvuur een outdoor lunch geserveerd. Teruggekomen bij Kukkolaforsen is de sauna al voor u warm gestookt en heeft u vanuit de hot tub prachtig uitzicht over de rivier richting Fins Lapland. Vanavond worden er diverse lokale hapjes en een hoofdgerecht voor u in het VIP sauna huis geserveerd en u mag zo lang als u wilt gebruik maken van de sauna en de hot tub. Overnachting in Kukkolaforsen.
Duur dagprogramma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 huskysafari

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet vertrekt u per bus naar de husky farm in Finla...

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet vertrekt u per bus naar de husky farm in Finland, waar u kennis maakt met de sledehonden en uitleg krijgt over het reilen en zeilen op de boerderij. U zult merken dat de dieren het leuk vinden om aangehaald te worden en dat ze niet kunnen wachten om met u op pad te gaan! Daarna is het tijd om de slee op te stappen en te genieten van de stilte en de snelheid van de slee terwijl de gids de husky's aanmoedigd en de slede bestuurt. De outdoor lunch vindt plaats op de huskyfarm. In de namiddag is het uiteraard tijd voor de sauna alvorens u mag aanschuiven voor een overheerlijk diner. Overnachting in Kukkolaforsen.
Duur programma: ca. 4 uur (inclusief transfers en lunch)
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Sneeuwscootersafari naar rendierboerderij

Na het uitgebreide ontbijtbuffet neemt uw gids de instructies over het besturen van een sneeuwscoote...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet neemt uw gids de instructies over het besturen van een sneeuwscooter met u door. Het is even wennen maar u zult ervaren dat u het gas geven, remmen en sturen snel onder de knie heeft. Vervolgens begint u met 2 personen per sneeuwscooter aan een mooie tocht door zowel Zweden als Finland naar de lokale rendierboerderij, waar de rendierhouder u al staat op te wachten en u alles zult vertellen over het leven van en met de rendieren. Lunch wordt op de boerderij geserveerd en u maakt tevens nog een kort ritje van circa 15 minuten op een slee achter een rendier aan, zodat u de kracht van deze imposante beesten kunt ervaren. Diner en overnachting in Kukkolaforsen.
Duur programma: ca. 4-5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Sneeuwscootersafari door besneeuwde bossen

U heeft eerder deze week al kennis gemaakt met hèt vervoersmiddel van Lapland, de sneeuwscoot...

U heeft eerder deze week al kennis gemaakt met hèt vervoersmiddel van Lapland, de sneeuwscooter. U maakt onder begeleiding van een gids een schitterende tocht door wederom Zweden én Finland. Als u het leuk vindt kunt u onderweg de gids helpen bij het aansteken van het kampvuur voor een overheerlijke outdoorlunch. Zo in de gezonde buitenlucht smaakt alles nog even extra lekker! In de middag bent u weer terug bij Kukkolaforsen waar de sauna al weer voor u is warm gestookt. Diner en overnachting in Kukkolaforsen. 
Duur programma: ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 IJsvissen en witvis grillen in de kota

Na het ontbijt gaat u samen met de gids op pad om te gaan vissen op de Tornio rivier. Deze rivier is...

Na het ontbijt gaat u samen met de gids op pad om te gaan vissen op de Tornio rivier. Deze rivier is de langste rivier van Europa waar witvis en zalm voorkomen en dus een unieke plek om te (ijs-) vissen! Zelfs in de winter is de rivier maar deels bevroren en dit geeft unieke plaatjes van ijsschotsen en woeste stroomversnellingen. Op een veilige plek op het ijs vertelt de gids u alle geheimen van deze bijzondere sport. Gat boren, hengeltje uit en wachten maar. Wie gaat er een lekkere vis voor de lunch vangen? Kukkolaforsen staat bekend om de speciale manier van witvis grillen. De vis wordt eerst op aan een stok geregen en boven open vuur gegrild. De houten rook kota, een van de oudste gebouwen van het dorp, dateert uit de 18e eeuw. Tijdens het grillen van de vis komt u alles te weten over de manier van bereiden van de vis en de vistraditie van het dorp. De vis wordt opgediend met het typisch Zweedse ‘tunnbröd’ (letterlijk vertaald dun brood) en ‘sima’, een lokaal gebrouwen zoet drankje met citroen en bruine suiker. Sauna, diner en overnachting in Kukkolaforsen.
Duur programma: ca. 4-5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Bezoek Kemi Snow Castle

In de ochtend heeft u tijd ter vrije besteding. Na de lunch bezoekt u het Sneeuwkasteel in de Finse ...

In de ochtend heeft u tijd ter vrije besteding. Na de lunch bezoekt u het Sneeuwkasteel in de Finse stad Kemi, een prachtig gedecoreerd kasteel van sneeuw en ijs, dat ieder jaar opnieuw gebouwd wordt en door Finse kustenaars wordt gedecoreerd dor middel van prachtige ijssculpturen. U heeft alle tijd om rond te kijken in de hotelkamers, de kapel en het ijsrestaurant. Vervolgens wordt u per bus teruggebracht naar Kukkolaforsen voor de sauna, het diner en overnachting.
Duur programma: ca. 3 uur*
Op vertrek 24.12. en 31.12. bezoekt u Snowmanworld in Rovaniemi in plaats van Sneeuwkasteel Kemi. Dit bezoek vindt plaats op de dag van aankomst en is inclusief lunch in het ijsrestaurant.
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Alweer uw laatste dag. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan de ...

Alweer uw laatste dag. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan de transfer naar het vliegveld voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Zweeds Lapland!
Dag 2 Op sneeuwschoenen de wildernis in
Dag 3 huskysafari
Dag 4 Sneeuwscootersafari naar rendierboerderij
Dag 5 Sneeuwscootersafari door besneeuwde bossen
Dag 6 IJsvissen en witvis grillen in de kota
Dag 7 Bezoek Kemi Snow Castle
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Kukkolaforsen Lodge

Excursies

Meer winteravonturen vanuit Kukkolaforsen
Er staat u een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat u echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Ter plaatse kunt u nog een aantal optionele excursies en activiteiten bijboeken. Denk aan een tocht op de Polar Icebreaker.

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen u interesseren

 • Gastvrij Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.245 p.p.

  Isokenkäisten Klubi Lodge

  isokenkaisten-klubi-thumb
 • Kleinschalig verblijf Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.990 p.p.

  Nuorgam Lodge

  nuorgam-lodge-thumb
 • Luxe verblijf Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.785 p.p.

  Ylläshumina Lodge

  yllashumina-lodge-thumb
 • Scherp geprijsd Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Loma-Vietonen Lodge

  loma-vietonen-lodge-lapland-thumb
 • Noorderlicht locatie
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Abisko Mountain Lodge

  abisko-mountain-lodge-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.655 p.p.

  Papin Talo Lodge

  papin-talo-lodge-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
NoorderlichtApp Speciale app met tips, webcams en verwachtingen
noorderlichtapp
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie