Sneeuwavontuur Rovaniemi

Rovaniemi, de bruisende hoofdstad van Fins Lapland. Net buiten al deze levendigheid vind je de skiheuvel Ounasvaara, een plek waar de Finnen zelf graag komen om te skieen. Aan de voet van deze heuvel vind je de bungalows van Lapland Hotel Ounasvaara Chalets, een heerlijk verblijf op een rustige locatie, maar toch het gezellige centrum Rovaniemi binnen handbereik. Ook hebben we al (deels) aan jouw weekplanning gedacht en enkele activiteiten inbegrepen. Wat dacht je van een safari met enthousiaste husky’s of een stoere sneeuwscootersafari? Ook wandel je met sneeuwschoenen door de besneeuwde bossen en ontmoet je de rendieren. Je kunt in Rovaniemi ook kennis maken met de bekendste bewoner van Lapland: de Kerstman! Wat wil je nog meer?

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van halfpension.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Rovaniemi: ca. 20 minuten.

Highlights

 • Sneeuwscootersafari (ca. 2 uur, 2 personen/sneeuwscooter)
 • Huskysafari van 10 kilometer (ca. 2,5 uur)
 • Sneeuwschoenwandelen (ca. 3 uur)
 • Rendiersafari (ca. 2-2,5 uur)
 • Skimogelijkheden op loopafstand
 • Rustige locatie
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Januari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
reisspecialist-karlijn-lapland-2024-nieuw

Karlijn van Velse

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Lapland Hotel Ounasvaaran Chalets

Een ervaring om nooit te vergeten

Sneeuwavontuur Rovaniemi

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je van Amsterdam naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland en...

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je van Amsterdam naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland en precies op de poolcirkel gelegen. Nadat je je bagage hebt opgehaald wordt je naar Lapland Hotels Ounasvaara Chalets gebracht. In de middag heb je mooi de tijd om de omgeving te verkennen. Overnachting in Lapland Hotel Ounasvaara Chalets. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sneeuwscootersafari naar de wildernis

Na een heerlijk Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd voor wat avontuur. De beste manier om de nat...

Na een heerlijk Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd voor wat avontuur. De beste manier om de natuur te verkennen is per sneeuwscooter. Tijdens deze leuke safari ervaar je hoe heerlijk het is om met een sneeuwscooter langs bevroren rivieren en door besneeuwde bossen te rijden. Geniet van het prachtige uitzicht over het rivierdal vanaf de heuveltoppen, een uitzicht om niet meer te vergeten. Diner en overnachting in Lapland Hotel Ounasvaara Chalets.
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwschoenwandeling door het witte landschap

Na het heerlijke ontbijt bind je vandaag de sneeuwschoenen onder. Na een korte uitleg neemt de gids ...

Na het heerlijke ontbijt bind je vandaag de sneeuwschoenen onder. Na een korte uitleg neemt de gids je mee de arctische wildernis in en je zult al gauw merken dat het niet zo moeilijk is als dat het lijkt. Vergeet niet om ook om je heen te kijken, de schilderachtige, besneeuwde landschappen zijn adembenemend. Onderweg wordt er gestopt voor een snack en een warm drankje bij het kampvuur, iets wat de Finnen zelf ook graag doen. Diner en overnachting in Lapland Hotel Ounasvaara Chalets.
Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Vrije dag

Vandaag heb je de dag voor jezelf. Gebruik je de dag om lekker bij te komen in je eigen chalet of ki...

Vandaag heb je de dag voor jezelf. Gebruik je de dag om lekker bij te komen in je eigen chalet of kies je voor een optionele activiteit? Een echte aanrader is de ijsvissafari per sneeuwscooter. Ijsvissen is een echte Finse hobby en de gids leert je alle tips en tricks om je eigen visje te vangen! Diner en overnachting in Lapland Hotel Ounasvaara Chalets. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Op pad met de husky's

Vandaag ontmoet je de husky’s. Bij aankomst op de huskyfarm staan de honden al enthousiast bla...

Vandaag ontmoet je de husky’s. Bij aankomst op de huskyfarm staan de honden al enthousiast blaffend op je te wachten, ze kunnen niet wachten om van start te mogen! Na een korte instructie maak je kennis met je hondenteam en zul je merken hoe lief ze zijn. Met de gids trek je in je eigen slede (2 personen/slede) de natuur in. De honden stoppen met blaffen en het enige wat je nog hoort is het gezoef van je slee. Na terugkomst op de huskyfarm neem je plaats rondom het kampvuur om op te warmen en kun je de huskyhouder alle vragen stellen die je wilt. Diner en overnachting in Lapland Hotel Ounasvaara Chalets.
Duur programma: ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Kennis maken met de rendieren

Na het ontbijt word je opgehaald om kennis te maken met de bekendste bewoners van Lapland: de rendie...

Na het ontbijt word je opgehaald om kennis te maken met de bekendste bewoners van Lapland: de rendieren! Je neemt plaats in een slede die wordt voortgetrokken door een rendier, de meest authentieke manier van verplaatsen. Onderweg geniet je van een lekker Fins broodje en een kop koffie rond het kampvuur en vertelt de rendierhouder je verhalen over het fascinerende leven van een rendierhouder en de rendieren. Diner en overnachting in Lapland Hotel Ounasvaara Chalets.
Duur programma: ca. 2-2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Op de lange latten?

Vandaag kies je zelf voor de invulling van je dag. Bind je vandaag de lange latten onder? De chalets...

Vandaag kies je zelf voor de invulling van je dag. Bind je vandaag de lange latten onder? De chalets liggen aan de voet van de skiheuvel Ounasvaara, een gezellig skigebied met gegarandeerd adembenemende uitzichten vanaf de top! Diner en overnachting in Lapland Hotel Ounasvaara Chalets. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Afscheid nemen van Lapland

Aan al het moois komt een einde, zo ook aan dit mooie avontuur. Na het lekkere ontbijtbuffet pak je ...

Aan al het moois komt een einde, zo ook aan dit mooie avontuur. Na het lekkere ontbijtbuffet pak je je koffer in en word je terug naar de luchthaven gebracht. Met mooie herinneringen stap je weer in het vliegtuig terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Sneeuwscootersafari naar de wildernis
Dag 3 Sneeuwschoenwandeling door het witte landschap
Dag 4 Vrije dag
Dag 5 Op pad met de husky's
Dag 6 Kennis maken met de rendieren
Dag 7 Op de lange latten?
Dag 8 Afscheid nemen van Lapland
Sluit dag tot dag

Excursies

Meer winteravonturen in Rovaniemi
Er staat je een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met je gids.

noorderlichtsafari-categorie

Noorderlichtsafari's

rovaniemi-noorderlichtsafari-sneeuwscooter

Noorderlichtsafari per sneeuwscooters

Deze sneeuwscootersafari in de avonduren staat helemaal in het teken van het noorderlicht. Een bijzondere belevenis, zeker als je het geluk hebt om dit kleurige schouwspel mee te maken! Tijdens de safari geniet je van een warm drankje en snack bij het kampvuur en leer je meer over het noorderlicht en Lapland.

 • Prijs: € 171 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 50
snowscootersafaris

Sneeuwscootersafari's

Een sneeuwscootersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor alle safari's geldt 2 personen per scooter (tenzij anders aangegeven). Bij een oneven aantal personen betaalt degene die alleen op de sneeuwscooter zit een 1-persoonstoeslag.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

rovaniemi-santa-claus-safari

Santa Claus Safari

Deze populaire safari combineert natuur & cultuur met de geest van Kerstmis. Je start met een sneeuwscootersafari naar een rendierboerderij. Hier maak je kennis met een eeuwenoude Lapse traditie en ervaar je het rijden op een slee, getrokken door rendieren. 's Middags per auto naar Santa Claus Village, waar je de tijd heeft om te winkelen. Ook kun je ansichtkaarten versturen vanuit het postkantoor van de Kerstman! Inclusief lunch onderweg.

 • Prijs: € 261 per persoon
 • Duur: ca. 6 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 50
rovaniemi-sneeuwscooter-rendierfarm

Sneeuwscootersafari naar rendierfarm

Met de sneeuwscooter maak je een prachtige tocht door de natuur van Lapland naar een idyllische rendierboerderij. Hier maak je kennis met een eeuwenoude Lapse traditie en ervaar je het rijden op een slee, getrokken door rendieren. Geniet van een warm drankje alvorens terug te keren. (Let op! het gaat hier om hetzelfde bezoek aan de rendierfarm als bij de excursie 'Santa Claus Safari')

 • Prijs: € 191 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 50
rovaniemi-sneeuwscooter-huskyboerderij

Sneeuwscootersafari naar een huskyboerderij

Als je van husky's en sneeuwscooters houdt, is dit jouw safari ! Na een mooie rit per sneeuwscooter bereik je de huskyfarm, waar de honden je met enthousiast geblaf welkom heten. Onderga een snelle, leuke rit van zo'n 20 minuten in een slee getrokken door een span husky's en ervaar de kracht van de husky's tijdens een korte rit met de slee. Bij de boerderij worden warme drankjes geserveerd rond het kampvuur.

 • Prijs: € 252 per persoon
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 50
rovaniemi-sneeuwscooteren-ijsvissen

Sneeuwscooteren en ijsvissen

Een ijsvissafari naar een meer in de wildernis. Per sneeuwscooter rijd je langs de bevroren Ounasjoki rivier en door besneeuwde bossen naar de heuvels met een prachtig uitzicht op het Lapse landschap. We volgen de route door besneeuwde velden en komen uit bij een meertje. Beproef je geluk bij het traditionele ijsvissen; met een beetje geluk vang je een vis en mag je deze direct roosteren boven een kampvuur!

 • Prijs: € 198 per persoon
 • Duur: ca. 4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 50
rovaniemi-hart-natuur

In het hart van de natuur

Met de sneeuwscooter maak je een lange tocht door de besneeuwde bossen, diep de natuur in. Midden in de wildernis ervaar je het ijsvissen en het wandelen op sneeuwschoenen. En geniet je van een heerlijke lunch, in Lapse stijl!

 • Prijs: € 254 per persoon
 • Duur: ca. 5-6 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 85 (geschikt vanaf 15 jaar)
huskysafari-categorie

Husky- en rendiersafari's

Een husky- of rendiersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor de safari's geldt 2 personen per slee, tenzij anders staat aangegeven. Ben je alleen of met een oneven aantal, dan word je ingedeeld op de slede met een andere deelnemer van de excursie.

rovaniemi-huskysafari-2_5uur

Husky safari 10 km

Na een korte transfer komen we aan bij de huskyfarm, waar de vriendelijke honden je enthousiast blaffend welkom heten. Voordat je vertrekt, krijg je een instructie hoe je de slede moet besturen. Je deelt de slede met 2 personen: één achterop als bestuurder en één in de slede zelf. De tocht duurt ca. 1 uur en 15 minuten. Na terugkomst krijg je een warm drankje bij het kampvuur en vertelt de gids over het houden en mennen van de husky's. Bekijk hier een video over huskysafari's.

 • Prijs: € 124 per persoon | € 149 per kind 4 t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 2,5 uur (huskyrit ca. 1 uur en 15 minuten)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
rovaniemi-husky-rendieren

Excursie naar een rendier- en huskyboerderij

Kom en ontmoet deze arctische dieren! Onder warme dekens trek je in een rendierslee gedurende circa 30 minuten door de bossen. Eenmaal bij de huskyboerderij kun je een wat snellere rit maken van circa 20 minuten in een hondenslee. Na de rit krijg je een warm drankje bij het kampvuur. Bekijk hier een video over huskysafari's.

 • Prijs: € 234 per persoon | € 162 per kind 4 t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 2,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
rovaniemi-rendiersafari-kerstman

Rendiersleetocht naar het dorp van de Kerstman

Hoe sprookjesachtig wil je het hebben: naar de Kerstman met een slee getrokken door zijn rendieren. Iedereen weet toch dat de Kerstman samen met zijn rendieren in Lapland woont? De rendieren trekken de sledes vanaf de rendierboerderij naar Santa Claus Village. In het dorp is er tijd om de Kerstman te ontmoeten en kaartjes te sturen vanuit zijn postkantoor.

 • Prijs: € 189 per persoon | €141 per kind 4 t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
meer-winterbelevenissen-categorie

Meer winterbelevenissen

rovaniemi-witte-stilte-sneeuwschoenen

De witte stilte met sneeuwschoenen

Beleef het echte Arctische gevoel in de Lapse bossen. Een sneeuwschoen avontuur door het schilderachtige landschap. Ervaar de stilte en de schoonheid van winterse bossen tijdens deze sneeuwschoenwandeling met gids. Tijdens een pauze bij een kampvuur geniet je van een warm drankje, terwijl je niets anders hoort dan het kampvuur en het geruis van het bos.

 • Prijs: € 94 per persoon | € 47 per kind 12 t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Geschikt vanaf 12 jaar
rovaniemi-offroad-fatbike

Offroad fietstocht met E-fatbikes

Combineer de frisse winterlucht en de vrijheid van off-road fietsen met een Electric FatBike! Vanuit Rovaniemi rijd je langs de met ijs en sneeuw bedekte rivier Kemi naar de Ounasvaara-heuvel. Hier ga je met een skilift mét de fiets naar de top van de heuvel. Er volgt een stop bij Sky Hotel Ounasvaara voor warme chocolademelk op het dakterras met een fraai uitzicht. Na de pauze fiets je via een besneeuwd offroad-parcours terug. Bekijk hier een video over fatbiken.

 • Prijs: € 96 per persoon | € 45 per kind 12 t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Geschikt vanaf 12 jaar
bijzonder-overnachten-salla-lapland

Bijzonder overnachten

Heb je iets speciaals te vieren of wil je je verblijf extra bijzonder maken? Boek dan een overnachting in een bijzondere accommodatie. De definitieve datum en het tijdstip van deze bijzondere overnachting wordt ter plaatse bepaald. Je krijgt daar alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

rovaniemi-overnachten-arctic-snowhotel

Overnachting in het Arctic SnowHotel

Dé kans om eens in een slaapkamer van sneeuw en ijs te overnachten! Na de rondleiding heb je nog tijd voor een drankje of om een sauna te nemen. Dan ontvang je de thermo slaapzak en ga je een heerlijke nacht tegemoet. Kouder dan -3°C wordt het binnen niet, hoe koud het buiten ook is! Inclusief: transfers, rondleiding, overnachting in een 2-persoonskamer, slaapuitrusting, sauna, ontbijtbuffet op 'warme' locatie. Diner is bij te boeken in het ijsrestaurant (€ 79 p.p.) of in het kota restaurant (€69 p.p.).

 • Prijs: € 224,50 per persoon bij een bezetting van 2 personen
 • Duur: check-in vanaf ca. 16.00
rovaniemi-glasiglo

Overnachting in de Arctic GlasIglo

Wilt u een bijzondere overnachting bijboeken, maar houd je de temperaturen graag wat hoger in het slaapvertrek dan is een nacht in een glazen iglo een aanrader. Vanuit je comfortabele bed heb je dé kans om het noorderlicht aan de heldere hemel te zien schitteren. De iglo's liggen op loopafstand van de receptie waar het ontbijt geserveerd wordt. Ook kun je hier terecht voor een drankje of diner in het sfeervolle restaurant. Ook kun je gebruik maken van de sauna en het Arctic SnowHotel van binnen bekijken. Inclusief: transfers, toegang tot het Arctic SnowHotel, overnachting in een GlasIglo, sauna, ontbijtbuffet. Diner is bij te boeken in het ijsrestaurant (€ 79 p.p.) of in het kota restaurant (€69 p.p.).

 • Prijs: € 349,50 per persoon (21 december - 6 januari) | € 274,50 per persoon (7 januari - 31 maart) bij een bezetting van 2 personen
 • Duur: check-in ca. 16:00 uur
 • NB: Voor families zijn er op aanvraag grotere iglo’s te boeken.

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Prachtige locatie in Zweeds Lapland Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.895 p.p.

  Kukkolaforsen Lodge

  Kukkolaforsen Lodge
 • De kerstman, natuur én het centrum van Rovaniemi Boekbaar 2024/2025
  8 dagen, logies en ontbijt, v.a. € 1.595 p.p.

  Lapland Hotel Ounasvaara Chalets

  Lapland Hotel Ounasvaara Chalets