In januari naar Lapland op vakantie
Lapland in januari

In januari naar Lapland op vakantie

Lapland in januari bezoeken? Dat is een vakantie in één van de populairste maanden. De sneeuw is in januari al in grote getale naar beneden gekomen en er ligt inmiddels een dik pak op de grond én in de bomen. De typische besneeuwde bomen zoals we dat van foto’s kennen zijn in januari gegarandeerd aanwezig.

Dat het in januari in Lapland de hele dag donker is, is een fabel. De zon komt dan wel laat op en hij zakt weer vroeg achter de bomen, maar het is veel lichter dan je zou denken. In tegenstelling tot Nederland en België heeft de maan in Lapland een belangrijke functie. Vooral bij heldere dagen en nachten weerkaatst de maan op de sneeuw wat voor veel verlichting zorgt.
 


 

Doen in Lapland in januari: Alle excursies mogelijk

In tegenstelling tot februari, wanneer de voorjaarsvakantie aanbreekt, is het in januari over het algemeen nog lekker rustig in Lapland. Daarentegen zijn de safaribedrijven volop in touw. Een huskysafari, sneeuwscootertocht of een middag op sneeuwschoenen, het is in januari allemaal mogelijk. De condities zijn bovendien perfect.

januari lapland 

De natuur doet haar werk

In januari doet de natuur in Lapland haar werk. De bomen zijn deze maand op hun mooist en de temperatuur is nog dragelijk. In januari is het nog niet zo koud als in februari. Bovendien doet de zon deze maand hard haar best om de dagen te lengen. Veel sneller dan thuis groeit het aantal zonuren. Hierdoor is het, vergeleken met de eerste vakantiedag, een week later al weer één uur langer licht in Lapland.

lapland in januari 

Noorderlicht spotten in januari: Overdag op pad

Dankzij de korte dagen en lange nachten in januari is het deze maand zelfs mogelijk om het noorderlicht overdag waar te nemen. Waar je in andere maanden nog wel eens tot diep in de nacht moet wachten kun je het in januari dus met een beetje geluk al spotten tijdens het avondeten. Uiteraard moeten de voorwaarden verder gunstig zijn, zoals een heldere hemel en voldoende zonneactiviteit.

lapland januari 

Lapland in januari boeken

In januari naar Lapland op vakantie? Zoek in ons uitgebreide aanbod zelf je favoriete reis door het type reis en bij vertrekdatum een dag in januari te selecteren, of geef je wensen telefonisch aan ons door via 035 - 699 0322 of per mail via info@voigt-travel.nl.