Nuorgam Lodge

Arctisch noorderlicht avontuur in het puntje van Fins Lapland

nuorgam-lodge-header

Nuorgam Lodge

Een ware ontdekkingstocht in het uiterste puntje van Fins Lapland waar de toendra en de Barentszzee elkaar bijna raken. Een gebied van extremen: sneeuw en ijs, een ruige kust en kale vlaktes. Zo noordelijk op de aarde is de lichtval telkens anders. Zelfs in het duister kleurt het noorderlicht nog de hemel. Hier komen enkel mensen met karakter! U verblijft in de kleinschalige Nuorgam Lodge, waar u vanwege de hartverwarmende gastvrijheid van Marjatta, Raimo en hun zonen het liefst nooit meer weg wilt. U verkent deze week het grensgebied in een slede, op sneeuwscooters en tijdens een huskysafari. U gaat ijsvissen en beleeft een arctische dag aan de Barentszzee. Zelfs een optionele King Crab safari behoort tot de mogelijkheden! Maak ook gebruik van de gratis materialen zoals langlaufski's sneeuwschoenen en stepsledes om het gebied op eigen houtje te verkennen. Marjatta helpt u op weg met een lunchpakket en wat te drinken in een rugzakje, dat u onderweg in een kota bij kampvuur kunt gebruiken. Zo in de gezonde buitenlucht smaakt dat nog eens extra lekker! Avondexcursies zijn op deze unieke open locatie niet echt noodzakelijk; bij helder weer schittert het noorderlicht op 50 meter afstand van de lodge aan de hemel.

Verzorging
U verblijft 7 nachten op basis van volpension en het diner bestaat uit een 3 gangen diner van goede kwaliteit. Het is aan u zelf of u met de groep wilt dineren of dat u liever aan een tafeltje voor 2 personen dineert.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Ivalo: ca. 3 uur.

NB: dit arrangement is niet geschikt voor kinderen jonger dan 16 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als u een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dient u minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Bezoek aan Noorwegen en de Barentszzee (ca. 4-5 uur)
 • Bezoek huskyfarm en huskysafari (ca. 4 uur)
 • Veel informatie over en hulp bij fotografie
 • Sneeuwscootersafari en bezoek aan rendierboerderij (ca. 5 uur)
 • Gratis gebruik sneeuwschoenen, stepslede's, langlaufski's en tobogan slede
 • Winterfun activiteiten zoals langlaufen, sneeuwschoenwandelen en stepslede rijden (ca. 2 uur)
 • Kort bezoek aan Sami museum Siida in Inari incl. lunch (ca. 1,5 uur)
 • Sledetocht en ijsvissen (ca. 4 uur)
 • Optioneel is een King Crab safari op de Noorse fjorden mogelijk
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 8 dagen
 • Volpension
 • December - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
kimberley-j-lapland

Kimberley Jekel

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Nuorgam Lodge

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. U ontvangt ter plaatse het definitieve dag tot dag programma.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Arctisch Lapland!

Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Ivalo en transfer naar Nuorgam, helemaal in het noordelijkst...

Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Ivalo en transfer naar Nuorgam, helemaal in het noordelijkste puntje van Fins Lapland. Onderweg maakt u een stop voor een bezoek aan het Siida Museum inclusief lunch. U bent te gast bij Marjatta en Raimo en hun zoon Santeri, die er alles aan zullen doen om het u naar de zin te maken. Check in, u krijgt alle informatie over het programma voor de komende dagen en de thermo-overall uitgereikt die u hier goed zult kunnen gebruiken. Tevens krijgt u circa een uur uitleg over het noorderlicht. Hoe verhoogt u de kans dit fenomeen te aanschouwen en hoe kunt u het beste het noorderlicht fotograferen. Lekker warm aangekleed kunt u 's avonds vanaf het ijs op de rivier Tenojoki kijken of u het noorderlicht  al aan de hemel kunt ontdekken. Of neem lekker plaats bij het kampvuur in de Lavu, een open hut langs het meer en maak kennis met de rest van de groep. U gaat met z'n allen een mooie en bijzondere week tegemoet! Diner en overnachting. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Winterfun activiteiten

Na een goede nachtrust zo hoog in het Pure Noorden is er niets zo prettig als aanschuiven voor een u...

Na een goede nachtrust zo hoog in het Pure Noorden is er niets zo prettig als aanschuiven voor een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbufet van Marjatta. Nadat u op uw gemak van het ontbijt en een goede kop Finse koffie heeft genoten is het tijd om u lekker warm aan te kleden voor uw eerste activiteit in het arctische landschap: stepslede rijden, sneeuwschoenwandelen en langlaufen.Uw gids zal uitleggen hoe u de diverse materialen dient te gebruiken, zodat u er de rest van uw verblijf plezier van heeft. Alle materialen zijn gedurende de week gratis te gebruiken, zoveel u maar wilt. Aansluitend vindt de lunch plaats in Nuorgam Lodge. In de middag heeft u tijd ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld met de stepslede of sneeuwschoenen een wandeling naar het dorp van Nuorgam voor een kop Finse koffie. Ook nemen veel Voigt Travellers hun lunch ingepakt mee tijdens een (sneeuwschoen-) wandeling de heuvels in en eten ze die vervolgens bij een kampvuur in een van de kota's op. Marjatta en Raimo kunnen u precies uitleggen hoe u het beste kunt wandelen en weer u een kampvuur kunt opstoken. Weer teruggekomen bij Nuorgam Lodge is de sauna al voor u warm gestookt. Diner en overnachting in Nuorgam Lodge.
Duur ochtendprogramma: ca 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sledetocht over de toendra en ijsvissen

Vandaag ervaart u hoe de lokale bevolking een vrije dag doorbrengt. Na het ontbijt (uw broek zal wel...

Vandaag ervaart u hoe de lokale bevolking een vrije dag doorbrengt. Na het ontbijt (uw broek zal wel wat strakker gaan zitten na een weekje verzorgd te worden door Marjatta) wordt u in een houten slede per sneeuwscooter voortgetrokken naar de top van de omliggende heuvels. Geniet onderweg van het toendra landschap met prachtige vergezichten richting Noorwegen. Eenmaal op de top gaat de tocht verder over het bevroren meer Pulmakijärvi waar u de mogelijkheid heeft het pure landschap te fotogaferen en te genieten van de oorverdovende stilte en schoonheid. In een traditionele Lavu hut, een half open hut op de heuvel, bereidt Raimo of één van zijn zonen een outdoor lunch voor u. Lekker warm bij het kampvuur, dat ondanks de sneeuw in een mum van tijd opgestookt wordt, is er alle tijd om te relaxen en om vragen te stellen over de natuur en de lokale bevolking. Als u wilt kunt u na de lunch kennis maken met een grote hobby van de Finnen, het ijsvissen. U krijgt een grote handboor om een gat te maken in het ijs. Daarna gooit u een hengeltje uit en is het wachten geblazen. Een mooi moment om eens rustig te genieten van de stilte en de prachtige omgeving. Maar niet lang, want er zit flink wat vis dus reken erop dat ze bijten!  Vind u al dat gehengel maar niets, dan kunt u ook de sneeuwschoenen onderbinden en nog een wandeling maken over de uitgestrekte vlakten. Sauna, diner en overnachting in Nuorgam Lodge.
​Duur programma: ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Bezoek aan Noorwegen en de Barentszzee

Na  wederom een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet gaat u per minibus de Fins-Noorse grens ...

Na  wederom een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet gaat u per minibus de Fins-Noorse grens over naar het piepkleine Noorse vissersdorp Nesseby. De Barentszzee stroomt hier de Varangerfjord in en door de invloed van de Warme Golfstroom blijft de fjord daardoor het hele jaar ijsvrij. Een prachtig gezicht: het diepblauwe water van de fjord te midden van de besneeuwde rotsen en stranden. Er is voldoende tijd om foto's te nemen van dit adembenemende uitzicht en u komt meer te weten over de Noorse cultuur en het leven van de vissers in deze noordelijke omgeving. U bezoekt het Varanger Sami museum in Varangbotn en ook wordt er een stop gemaakt bij de lokale zilversmid. Bij terugkomst wacht een overheerlijke lunch in de kota. In de middag heeft u tijd voor uzelf, de sauna en het diner. Overnachting in Nuorgam.
​Duur programma: ca. 4-5 uur.
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Sneeuwscootersafari en naar de rendierboerderij

Na het ontbijt kleedt u zich lekker warm aan want vandaag staat er een bijzondere sneeuwscootertocht...

Na het ontbijt kleedt u zich lekker warm aan want vandaag staat er een bijzondere sneeuwscootertocht op het programma. U leert hoe u de sneeuwscooter veilig kunt besturen: over reeds geprepareerde paden, maar ook door de diepe, verse sneeuw op de vlaktes. U rijdt met twee personen per sneeuwscooter en onderweg wordt er regelmatig gestopt zodat bestuurder en bijrijder van plaats kunnen wisselen. Het is een mooie tocht over de hoger gelegen heuvels en de totale lengte van de tocht is circa 40 km. Onderweg wordt er gestopt voor een warm drankje en wat snacks bij kampvuur. Na de lunch in Nuorgam Lodge volgt er een korte transfer  naar een lokale rendierboerderij, waar de rendierhouder u al opwacht in zijn tradiotionele Sami kostuum. U mag de rendierhouder helpen bij het voeren terwijl hij u vertelt over het leven van en met de rendieren. Ook is er gelegenheid om te kijken of u aanleg heeft om een rendier te vangen met een lasso! Wederom bij kampvuur geniet u nog even na met een warm drankje. Diner en overnachting in Nuorgam.
​Duur programma: ca. 3 uur in de ochtend en ca. 2 uur in de middag
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Huskytocht

Nahet ontbijt vertrekt u naar de husky farm die in Noorwegen gelegen is. De transfertijd bedraagt ci...

Nahet ontbijt vertrekt u naar de husky farm die in Noorwegen gelegen is. De transfertijd bedraagt circa 30 minuten. U maakt kennis met de sledehonden en krijgt uitleg over het reilen en zeilen op de farm. U zult merken dat de dieren het leuk vinden om aangehaald te worden en dat ze niet kunnen wachten om met u op pad te gaan! Daarna is het tijd om de slee op te stappen en te genieten van de stilte en de snelheid van de slee. U rijdt met 2 personen per slee, de één stuurt en de ander kan in de slee plaatsnemen. Onderweg wordt er een warm drankje en wat snacks geserveerd bij kampvuur. Nadat u de huskyhonden uitgebreid heeft gefotografeerd wordt u weer naar Nuorgam gebracht voor de lunch. De middag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld gaan langlaufen, de sneeuwschoenen weer onderbinden en naar één van de kota's wandelen of de sauna induiken. Diner en overnachting in Nuorgam Lodge.
​Duur programma: ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Dag ter vrije besteding

Na het ontbijt heeft u de dag voor uzelf. Bind de langlaufski's of sneeuwschoenen onder en maak ...

Na het ontbijt heeft u de dag voor uzelf. Bind de langlaufski's of sneeuwschoenen onder en maak een schitterende tocht over de rivier of vraag bij Marjatta en Raimo naar eventuele optionele voor een extra sneeuwscootertocht of nog een dag met de rendieren. Wat uw reis echter wel heel bijzonder maakt is om te kiezen voor de optionele King Crab safari (alleen per plaatse te boeken, circa € 245 per persoon). U gaat onder begeleiding van een ervaren visser per boot de Noorse fjorden verkennen en op zoek naar de reusachtige King Crabs. Na vangst bereidt de visser de 'koningskrabben' ter plaatse voor u. U heeft werkelijke nog nooit zoiets verrukkelijks geproefd en u kunt prachtige foto's schieten voor het thuisfront! U staat nu eenmaal niet dagelijks met een reuzenkrab in uw handen in Arctisch Lapland. Lunch (tenzij u voor een excursie kiest), diner en overnachting vindt plaats in Nuorgam Lodge. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Het is even slikken, afscheid nemen van Nuorgam en van uw gastvrouw en -heer. Na uw laatste uitgebre...

Het is even slikken, afscheid nemen van Nuorgam en van uw gastvrouw en -heer. Na uw laatste uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet moet het er toch van komen. Nog een laatste souvenir kopen in het kleine winkeltje van Marjatta en het is tijd voor de transfer naar het vliegveld voor de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Arctisch Lapland!
Dag 2 Winterfun activiteiten
Dag 3 Sledetocht over de toendra en ijsvissen
Dag 4 Bezoek aan Noorwegen en de Barentszzee
Dag 5 Sneeuwscootersafari en naar de rendierboerderij
Dag 6 Huskytocht
Dag 7 Dag ter vrije besteding
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Nuorgam Lodge

Excursies

Meer winteravonturen vanuit Nuorgam Lodge
Er staat u een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat u echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Ter plaatse kunt u nog een aantal optionele excursies en activiteiten bijboeken. Denk aan een rendiersafari, king crab safari of sneeuwscootertocht.

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen u interesseren

 • Gastvrij
  8 dagen, v.a. € 1.785 p.p.

  Isokenkäisten Klubi Lodge

  isokenkaisten-klubi-thumb
 • Alle highlights
  8 dagen, v.a. € 1.965 p.p.

  Muotkan Maja Wildernis Lodge

  muotkan-maja-lodge-thumb
 • Buitenkans
  4 dagen, v.a. € 1.395 p.p.

  Weekend in de wildernis

  weekend-in-de-wildernis-thumb
 • Bijzondere excursies
  5 dagen, v.a. € 1.495 p.p.

  Midweek in de wildernis

  midweek-in-de-wildernis-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.655 p.p.

  Papin Talo Lodge

  papin-talo-lodge-thumb
 • Alle highlights
  5 dagen, v.a. € 1.345 p.p.

  Midweek Papin Talo Lodge

  midweek-papin-talo-lodge-thumb
 • Romantisch
  4 dagen, v.a. € 1.395 p.p.

  Weekend Papin Talo Lodge

  weekend-papin-talo-lodge-thumb
 • Bijzondere excursies
  6 dagen, v.a. € 1.675 p.p.

  Brändön Lodge

  brandon-lodge-thumb
 • Scherp geprijsd
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Loma-Vietonen Lodge

  loma-vietonen-lodge-lapland-thumb
 • Noorderlicht locatie
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Abisko Mountain Lodge

  abisko-mountain-lodge-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
NoorderlichtApp Speciale app met tips, webcams en verwachtingen
noorderlichtapp
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie