Noorderlichtreis Ontdek Lapland

Beleef tijdens deze reis het ware Lapland in al haar facetten. De reis begint in centraal Fins Lapland, brengt je naar het uiterste noordwesten vlak in de buurt van het drielandenpunt van Finland, Noorwegen en Zweden en eindigt in het goudzoekersdorpje Tankavaara. Op de meest uiteenlopende landschappen (van dichte taiga wouden tot toendra) beleef je prachtige activiteiten en ga je op jacht naar het noorderlicht. Zodra de weers- en noorderlichtomstandigheden ook maar enigszins gunstig zijn, ga je er samen op uit. Door verschillende locaties op te zoeken wordt de kans op noorderlicht gemaximaliseerd.

De noorderlichtreis in het kort:
Met een rechtstreekse vlucht vlieg je op 30 januari 2022 van Amsterdam naar het Finse Ivalo, de start van een bijzondere reis langs 3 van onze zorgvuldig geselecteerde noorderlichtlocaties. In Luosto verblijf je 3 nachten in een bungalow of hotelkamer en beleef je een huskysafari. De reis wordt vervolgd met een prachtige rit naar het desolate Kilpisjärvi. Je verblijft 3 nachten in een Rakka Chalet met sauna. Op sneeuwscooters rijden we over het gigantische bevroren meer naar het drielandenpunt van Zweden, Finland en Noorwegen en gaan we in sleeën achter sneeuwscooters naar een bevroren hoogtemeertje achter de markante Saana berg voor een prachtig programma. We sluiten de reis af in het goudzoekersplaatsje Tankavaara. Je combineert 3 van onze favoriete noorderlichtlocaties. Zowel Luosto, Kilpisjärvi als Tankavaara zijn kleinschalig en compact, en bijzonder geschikt voor dagelijkse noorderlichtjachten. Elke dag verzorgt Ruben een noorderlichtbriefing en gaat hij bij de geringste kans met je op jacht naar het noorderlicht.
* in principe wordt deze reis begeleidt door reisleider Ruben Weytjens, onder voorbehoud van eventuele persoonlijke omstandigheden.

Verzorging:
Je verblijft:

 • 3 nachten in kamer of bungalow van Lapland Hotel Luostotunturi in Luosto op basis van halfpension + lunch op dag van aankomst
 • 3 nachten in Santa’s Hotel Rakka Chalets in Kilpisjärvi op basis van halfpension + 1 x lunch
 • 1 nacht in Tankavaara op basis van halfpension
Transfers:
 • Luchthaven Ivalo - Luosto: ca. 2,5 uur
 • Luosto - Kilpisjärvi: ca. 5,5 uur
 • Kilpisjärvi – Tankavaara: ca. 6,5 uur
 • Tankavaara - Luchthaven Ivalo: ca. 45 min

 

Highlights

 • In slee achter een sneeuwscooter naar het bevroren Saanajärvi hoogtemeer, incl. ijsvissen, lassowerpen en een soeplunch (ca. 4-5 uur)
 • Sneeuwscootersafari naar het drielandenpunt (ca. 2-3 uur)
 • Noorderlichtjachten met noorderlichtgids
 • Huskysafari in Luosto (ca. 8-10 km)
 • Mooie busreis ‘van taiga naar toendra’
 • Bezoek goudmuseum en verblijf in Tankavaara
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Mét noorderlichtgids
 • Verblijf op 3 locaties
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Januari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
ruben-weytjens-lapland

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Hotel Luostotunturi

Verblijf in Santa's Hotel Rakka

Verblijf in Tankavaara Gold Village

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Ontdek Lapland

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met de sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht!

Na een rechtstreekse vlucht naar Ivalo brengt een bustransfer je naar Luosto. Een prachtige route dw...

Na een rechtstreekse vlucht naar Ivalo brengt een bustransfer je naar Luosto. Een prachtige route dwars door de besneeuwde bossen en heuvels van Lapland. Bij aankomst in Luosto zal het uitgebreide lunchbuffet je goed doen smaken. Daarna check je in en haal je de thermokleding op bij het safarihuis van Lapland Safaris. Aan het begin van de avond staat er een uitgebreid dinerbuffet op je te wachten. Je maakt vanavond meteen kennis met de expertise van onze noorderlichtgids tijdens zijn eerste noorderlichtbriefing voor die avond. Geluk proberen we af te dwingen, dus we laten niets aan het toeval over om direct op de eerste avond al het noorderlicht te aanschouwen.
Overnachting in Luosto
 
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Met husky's door de bossen van Luosto

Wakker worden in Lapland, dat is genieten! Zeker in het prachtige, kleinschalige Luosto! Jouw eerste...

Wakker worden in Lapland, dat is genieten! Zeker in het prachtige, kleinschalige Luosto! Jouw eerste volle dag in Lapland begint met een tocht met sledehonden. Op de huksyfarm maken we kennis met de dolenthousiaste honden. Je krijgt uitleg van de huskygids, leert hoe je de slee moet besturen en dan gaan de remmen los voor een safari van ca. 8-10 km. Twee personen per slee, met één persoon zittend in de slee en de ander als de ‘musher’ achterop. 's Avonds geeft Ruben weer een noorderlichtbriefing en ga je als de noorderlicht- en weerscondities gunstig zijn weer noorderlichtjagen. Dinerbuffet wederom in Hotel Luostotunturi.
Duur husky-programma: ca. 2,5 uur (inclusief transfers en bezoek huskyfarm)
Overnachting in Luosto
 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Vrije dag in Winterwonderland

Door een mogelijke lange noorderlichtnacht van gisteren wil je misschien eerst wat uitslapen? Na een...

Door een mogelijke lange noorderlichtnacht van gisteren wil je misschien eerst wat uitslapen? Na een uitgebreid ontbijtbuffet is de dag helemaal aan jou. Je hebt alle tijd om Luosto en omgeving nader te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de amethistmijn boven op de Lampivaara heuvel. Naast een werkelijk schitterend uitzicht kun je hier zelf op zoek naar de amethist edelsteen. Of ga heerlijk langlaufen of skiën rond of op de Luostotunturi heuvel. Vanavond wordt ons een speciaal dinerbuffet aangeboden in het gezellige ‘blokhutrestaurant’ in Luosto, met heerlijke Lapse gerechten. Op basis van de noorderlichtvoorspelling van Ruben ga je weer op noorderlichtjacht. Ga je naar ‘locatie veldje’ of ‘locatie meertje’, waar je een vuurtje kunt maken?
Overnachting in Luosto.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Op naar het magische Kilpisjärvi

Vandaag staat de dag vooral in het teken van de route naar een plekje in de buurt van het drielanden...

Vandaag staat de dag vooral in het teken van de route naar een plekje in de buurt van het drielandenpunt Noorwegen-Zweden-Finland. Je gaat naar Kilpisjärvi, omgeven door de hoogste bergen van Finland! Vanuit Luosto maak je een prachtige reis naar het noordwesten, oftewel 'de arm van Finland'. De taigabossen worden langzaam ingewisseld voor de eindeloze toendra. Welkom in het land van de Sami. Bij Kilpisjärvi ligt de karakteristieke berg Saana, een heilige berg voor de Sami: de berg steekt met steile rotswanden 600 meter boven het meer van Kilpisjärvi uit. Iets verder weg ligt Finlands hoogste berg, de 1328 m hoge Halti. Kilpisjärvi heeft een sublieme ligging voor noorderlichtjagers. De komende 3 nachten is er voor jou een Rakka chalet gereserveerd. Rond het diner in het restaurant van Tundrea krijg je natuurlijk weer een update van Ruben over de vooruitzichten van vanavond. Eén stap buiten op deze bijzondere locatie en je hebt al de kans om het noorderlicht te aanschouwen, zonder veel hinderlijke lichtvervuiling.
Overnachting in Kilpisjärvi.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Lokale tradities op het bevroren hoogtemeer

Goedemorgen Kilpisjärvi! Geniet uitgebreid van het ontbijtbuffet, want wie het hoogland intrekt...

Goedemorgen Kilpisjärvi! Geniet uitgebreid van het ontbijtbuffet, want wie het hoogland intrekt moet goed eten! Je stapt in de slee achter de sneeuwscooter die je naar het hoogtemeertje Saanajärvi zal brengen. Een prachtige tocht van zo'n 5 km en terwijl je je laat rijden geniet je volop van deze magische omgeving. Op het hoogtemeertje achter de Saana maak je je op voor een traditionele Kilpisjärvische activiteit: pilkki, oftewel ijsvissen! Kilpisjärvi geniet (inter)nationale bekendheid vanwege de jaarlijkse grote ijsviswedstrijd. Na het ijsvissen kun je je opwarmen bij het vuur en krijg je een lekkere soeplunch aangeboden. Ook kun je mee doen aan de lasso-competitie. Dan stap je weer in de slee voor de terugtocht. Rond het diner krijg je van Ruben weer een noorderlichtbriefing en bij goede condities ga je er zeker weer op uit vanavond.
Duur hoogtemeer-programma: ca. 4-5 uur
Overnachting in Kilpisjärvi.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Sneeuwscooteren naar Zweden en Noorwegen!

Na het ontbijt in het Tundrea restaurant maken we ons klaar voor een volgende hoogtepunt. Bij het sa...

Na het ontbijt in het Tundrea restaurant maken we ons klaar voor een volgende hoogtepunt. Bij het safarihuis krijg je een uitgebreide instructie hoe je de sneeuwscooter dient te gebruiken en welke strikte regels de professionele sneeuwscootergids hanteert. Dan ga je op pad. Eerst rustig aan om te wennen aan het voertuig, daarna kun je midden op het bevroren meer de gashendel wat verder opentrekken. De totale afstand is ca. 30 km. Aan het begin van de middag ben je weer terug. Je kunt lekker de sauna opwarmen en wat ontspannen. Na het avondeten staan uiteraard de ogen weer op de noorderlichtparameters. Zijn de condities gunstig? En is er een heldere hemel? Ondertussen weet je al de beste locaties te vinden om eventueel jouw camera met tripod te installeren.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 2-3 uur (2-personen per scooter)
Overnachting in Kilpisjärvi.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Naar Tankavaara

Vandaag verlaten we Kilpisjärvi reizen we langs de grensrivier met Zweden weer terug naar de ta...

Vandaag verlaten we Kilpisjärvi reizen we langs de grensrivier met Zweden weer terug naar de taigawouden. We maken onderweg een paar stops, waaronder bij de Sami familie in Sonka Muotka, waar je een lekkere donut, rendierbroodje en koffie kunt kopen. Aan het einde van middag bereiken we - verscholen in de bossen en nabij het Urho Kekkonen Nationaal Park – het van origine goudszoekers-plaatsje Tankavaara. We hebben het voorrecht om de laatste nacht op deze plek te dineren in het houthakkersrestaurant, het goudmuseum te bezoeken en – hopelijk na een mooie noorderlichtshow – te overnachten in de spiksplinternieuwe kamers.
Overnachting in Tankavaara
 
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar d...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar de luchthaven in Ivalo. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je weer terug naar Amsterdam. Geniet misschien nog een laatste keer van het prachtige landschap, dit keer van bovenaf.
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht!
Dag 2 Met husky's door de bossen van Luosto
Dag 3 Vrije dag in Winterwonderland
Dag 4 Op naar het magische Kilpisjärvi
Dag 5 Lokale tradities op het bevroren hoogtemeer
Dag 6 Sneeuwscooteren naar Zweden en Noorwegen!
Dag 7 Naar Tankavaara
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,7
2802 reviews

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Singlereis met lange excursies Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, groepsreis, logies, v.a. € 2.495 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  Winterwonderland® week Singles
 • Inclusief activiteiten
  8 dagen, mét noorderlichtgids, v.a. € 2.585 p.p.

  Noorderlichtreis Luosto

  Noorderlichtreis Luosto
 • Volledige avonturenweek
  8 dagen, mét noorderlichtgids, feb & mrt '24, v.a. € 2.795 p.p.

  Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam

  Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam
 • De klassieker
  8 dagen, mét noorderlichtgids, 16 mrt '24, v.a. € 2.485 p.p.

  Noorderlicht finale

  Noorderlicht finale
 • Mét ervaren reisleider Meest volledige Lapland reis
  8 dagen, groepsreis, halfpension + aantal lunches, v.a. € 3.195 p.p.

  Groepsreis Lapland Compleet

  Groepsreis Lapland Compleet
 • Finland én Noorwegen met exclusieve activiteiten
  5 dagen, groepsreis, v.a. € 1.995 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden
 • Incl. geweldige activiteiten
  8 dagen, mét noorderlichtgids, Sallatunturi, v.a. € 2.485 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland

  Noorderlichtreis Lapland
 • Inclusief activiteiten
  5 dagen, mét noorderlichtgids, 6 jan '24, v.a. € 1.995 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland 5-daagse

  Noorderlichtreis Lapland 5-daagse
 • Singlereis naar Arctisch Lapland
  8 dagen, groepsreis, volpension, v.a. € 2.695 p.p.

  Nuorgam Singles

  Nuorgam Singles

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Zweeds Lapland en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol